scheuren in kiteboard

MaartenM

Geen avatar

Berichten: 3
April 07, 2009, 08:33:44
edit2Rapporteer  
Hoi

Ik heb een board gekregen dat ik graag zou herstellen. Ik weet echter niet hoe ik dit het beste kan doen.

Er zit een kort en een lang scheurtje aan de onderkant, en de zijkant is ook nogal gescheurd...
Enkele fotootjes maken het wellicht duidelijker:






Ik dacht de scheurtjes aan de onderkant met een stukje glasvezelmat en polyester te repareren, maar ik weet niet of dat goed gaat hechten...

De scheur aan de zijkant gaat veel moeilijker worden.. Ik dacht daar eerst epoxylijm tussen te doen (in een poging de opening te dichten) en daarna ook een glasmatje erover te doen. Maar ik vrees dat de lijm het niet gaat houden..

Ideeën, tips, of iemand die wel weet hoe het moet?

groetjes
Maarten

Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #1 April 07, 2009, 13:29:07
edit2Rapporteer  
Wat gebeurt er als je het board met veel kracht buigt? Dus je tips op n verhoging leggen en in het midden gaan staan (dat moet ieder board kunnen hebben)
Dit ziet er namelijk een beetje als n gebroken board uit.

Mocht hij niet doorknikken als je m zwaar belast dan zou je die barsten op de rail en bodem met epoxy kunnen vullen en alles opelkaar klemmen. Wel lamineer-epoxy gebruiken en niet die bison-tubes want die zijn veel te stroperig om in alle kleine scheurtes te vloeien.

Meer repareren zal heel lastig worden omdat er een pbt-achtige toplaag opzit waar dus geen epoxy of polyester op blijft plakken (al doe je reparaties altijd met epoxy omdat polyester heel slecht op uitgehard epoxy of polyester hecht) Dus zal je een heel stuk van die toplaag eraf moeten halen wil je er glasweefsel op lamineren en dat lijkt me de moeite niet.

MaartenM

Geen avatar

Berichten: 3
Antwoord #2 April 07, 2009, 17:42:10
edit2Rapporteer  
Bedankt voor je reactie, ik ga hem gelijk dit weekend eens belasten! (zit nu op kamer in Delft)

groetjes
Maarten
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.