Testdag Telstar 15 september, verslagje kites

xray

Berichten: 3688
September 15, 2010, 23:08:40
edit2Rapporteer  
Verslagje testdag Telstar, Naish, North, Best

Guido, Guido en Richard bedankt (en Jeeeepeeee ook uiteraard)!

Was vlagerig maar heb het wel eens erger meegemaakt op Horst en zeker voor een meer geoefende kiter prima te doen. Al die commotie vooraf was nergens voor nodig, ook boven de 5 bft is het goed te doen op binnenwater, heb het op Wijk wel eens lastiger gehad. Mooi weer en goede harde wind. Er werden redelijk wat gaten in de lucht gesprongen op Horst vandaag, onder kitejes wel te verstaan.

Ik heb 5 kites gevaren en 1 board (naast mijn eigen). Prima de luxe altijd zo testmogelijkheid, geeft je goed inzicht doordat je de kites direct met elkaar kunt vergelijken.

Achtereenvolgens Park 10m, Rebel 10m, Neo 9m, Rebel 9m en Rebel 8m gevaren. Eerst op een 2011 North Select en later op mijn eigen F-One Trax 4.

Voor het snelle eerst maar even het board, de 135 North Select. Superlicht en enorm poppy op de tip en tail, heel makkelijk om te ollien. Erg veel grip maar toch erg lekker te carven. Hij lijkt alleen zijn koers te willen houden en niet te houden van kleine stuurimpulsen (vrij rechte outline) maar stuurt wel echt lekker de bocht door. Wel een board waar je met een nadruk op je achterste been mee vaart. Board liep goed hoogte, was erg snel met een lekkere versnelling en erg smooth. Hij liep echt superlekker door de kleine kabbel van Horst.

Het minste van de kites vond ik persoonlijk de driestruts Neo 9m. Niet dat de kite slecht was, integendeel het was een prima kite, de andere kites waren gewoon lekkerder. Ik vond hem wat meer naar voren en achteren schieten en wat 'minder rond' sturen. Hij lijkt wel meerdere fases in een bocht te hebben. Hierdoor kun je hem bij het springen snel te ver naar achteren sturen.

Van de Rebels vond ik de 9m echt het lekkerst. Wat een topkite vond ik dat zeg. Retestabiel, medium bardruk met erg veel feedback over waar de kite staat en wat hij doet. Niet supersnel maar snel genoeg, goede power door de bochten, heerlijk vette gecarvede bochten mee getrokken. Erg goede en effectieve depower en door de fijne sweetspot lomphoog springen met een goede hangtime en veel controle. Als je bij de landing de kite naar voren stuurt dan krijg je vlak voor je het water raakt nog een beetje lift waardoor je altijd makkelijk kan landen. Downloopen tijdens de landing ook erg prettig. Hij verrast je eigenlijk nooit, zelfs niet in de vlagerige omstandigheden van vandaag. De kite liep ook erg goed hoogte en had relatief weinig last van de windgaten. Ook de highend was top, zelfs in de hardste vlagen bleef de kite betrouwbaar en stabiel. De 8 verraste mij positief met de hoeveelheid power die hij nog had en stuurde grappig genoeg eigenlijk nauwelijks sneller dan de 9. Lowend zat wel goed want ik kon prima varen met mijn 95kg. Guido (Globe) keek mij vreemd aan toen ik de kite pakte maar dat was nergens voor nodig. De 10 vroeg van mij van deze drie de meeste gewenning. Dat had ook te maken dat ik hem direct na de 10m Park voer en de Rebel niet zo snel en direct stuurde als die kite. Voor de rest een heerlijk stabiele kite met voor het grootste deel dezelfde eigenschappen als de 9m. De kite gaat hard en loopt prima hoogte.

Dan de Park 10m.... Tja, Guido H had de kite nog in de doos in de auto liggen. Het was de kite waar ik het meest nieuwsgierig naar was vanwege goede reports elders op het www. Terecht wat mij betreft! Wat een heerlijke no brainer kite vond ik dit, de kite waar ik het meeste mee heb gevaren. Zelfs in de vlagerige wind van Horst bleef deze nieuwe 3 struts kite van Naish gewoon kaarsrecht overeind. De meest opvallende aspecten zijn de lichte bardruk en het voor een 10m heerlijk snelle en directe sturen. Je kunt hem in de bochten met gemak na het terugsturen doorloopen, erg smooth en erg snel loopt de kite door. De bardruk werd door sommige andere kiters als te laag ervaren. Het grappige is dat mijn eigen Dos zeker meer bardruk heeft en deze overgang mij in het geheel niet heeft gestoord. De kite geeft namelijk meer dan prima feedback over waar hij staat. Met springen moet je even opletten dat je de kite niet te hard stuurt. De sweetspot vond ik iets kleiner dan de Rebel maar de kite is zo agiel dat je heel makkelijk in de lucht kan corrigeren. Hij doet altijd precies dat wat je verwacht. De kite met de kortste gewenningstijd voor mij. De Rebel springt gevoelsmatig makkelijker hoger maar ook de Park is een goede springer met een uitstekende hangtime. Guus dacht op een gegeven moment dat hij niet meer naar beneden kwam. Door het sneller sturen is de kite erg eenvoudig te loopen bijvoorbeeld bij de landing. Goede en effectieve depower ook. De highend was prima, hoewel ik die van de Rebel net iets stabieler vond. Ook deze kite loopt erg goed hoogte. Levendig, speels, stabiel en erg gemakkelijk, zoals ik al zei, een no brainer kite. Lijkt me erg leuk om eens in de golven te proberen.

Enfin, ik zit hier met een grote grijns en een bruine kop nog eens na te genieten van een heerlijk middagje kites testen. Top gasten, nogmaals bedankt!
(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #1 September 15, 2010, 23:48:51
edit2Rapporteer  
Ik had al gereageerd maar bijdeze nogmaals thx voor je verslag.
KappuhH

Berichten: 3273
Antwoord #2 September 15, 2010, 23:49:46
edit2Rapporteer  
Goed verhaal! Ben ook heel erg benieuwd naar de Park. Op kiteforum lijkt het zowaar al een hype te zijn...
(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #3 September 15, 2010, 23:57:02
edit2Rapporteer  
Ik was ook wel benieuwd naar de eerste berichten mbt de Park.
Persoonlijk vind ik een kite met weinig bardruk en dus waarschijnlijk veel druk op de powerlijnen niet echt mijn ding. Is ook niet echt iets voor "powerhouse" Robby Naish.
@ Xray...bedoel je met opletten tijdens het springen dat je de kite te snel overstuurd? En heb je toevallig ook de Fuse B2B kunnen varen met de Rebel en waren er merkbare verschillen?

 
xray

Berichten: 3688
Antwoord #4 September 16, 2010, 07:40:44
edit2Rapporteer  
Fuse niet gevaren.
Veel druk op powerlijnen valt mee. Kite is enorm speels en idd in mijn enthousiasme overstuurde ik hem.
JB - On The Edge

Berichten: 2731
Logs: 0 | 165 uur
Antwoord #5 September 16, 2010, 18:19:04
edit2Rapporteer  
Iemand nog Best getest?
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #6 September 16, 2010, 22:43:43
edit2Rapporteer  
park klinkt mooi, maar ik zie geen toegevoegde waarde van 1-2struts minder, behalve in low-wind kites. Dus dat is wss meer marketing. Neemt natuurlijk niet weg dat ie dan alsnog lekker kan varen Grin
xray

Berichten: 3688
Antwoord #7 September 17, 2010, 09:13:48
edit2Rapporteer  
Ja en jij bent kitedesigner...of hebben ze bij Gaastra geen driestruts kite?
Anyway, je maakt het weer eens erg makkelijk, volgens mij doe je het erom.

Zonder gekheid, zeker F One hebben veel te verliezen als de 4 niet goed is en ook zij kiezen voor 3 struts. Mijn ervaring met de Park is dat deze erg licht en speels aanvoelde zonder slap te worden. 2 struts minder is gewoon minder gewicht. Hoe deze kites vliegen moet iedereen zelf maar testen en een mening over vormen, ik ben na de ervaring met de Park er gewoon erg positief over!
KappuhH

Berichten: 3273
Antwoord #8 September 17, 2010, 09:25:22
edit2Rapporteer  
Een hele belangrijke reden voor 3 struts kites is gewoon dat ze goedkoper te produceren zijn. Scheelt behoorlijk maar dat zien we natuurlijk niet terug in de adviesprijs van de kite Wink
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #9 September 17, 2010, 14:11:49
edit2Rapporteer  
Ja en jij bent kitedesigner...of hebben ze bij Gaastra geen driestruts kite?
Anyway, je maakt het weer eens erg makkelijk, volgens mij doe je het erom.
Slaat als een lul op een drumstel wat je zegt, maar jij gelooft liever de woorden van een brochure?
 tot op heden hebben 3struts kite, o pde rpm na, altijd niet verkocht. Er mist veelal gewoon stabiliteit en tordeerde. Hoef je geen kiteontwerper voor te zijn, hoewel ik die wel spreek pino.
Maargoed, veel is op te lossen door bridle en dikkere LE
xray

Berichten: 3688
Antwoord #10 September 17, 2010, 14:17:51
edit2Rapporteer  
Ja en jij bent kitedesigner...of hebben ze bij Gaastra geen driestruts kite?
Anyway, je maakt het weer eens erg makkelijk, volgens mij doe je het erom.
Slaat als een lul op een drumstel wat je zegt, maar jij gelooft liever de woorden van een brochure?
 tot op heden hebben 3struts kite, o pde rpm na, altijd niet verkocht. Er mist veelal gewoon stabiliteit en tordeerde. Hoef je geen kiteontwerper voor te zijn, hoewel ik die wel spreek pino.
Maargoed, veel is op te lossen door bridle en dikkere LE
temper, temper, het is gewoon echt te makkelijk om jou op de kast te krijgen gast, relax....
En ga nou eerst eens varen voordat je al weer klaar staat met je oordeel.. Ik geloof wat ik voel en daar begon ik dit topic mee, mijn ervaringen van de kites waar ik mee heb gevaren.
Ook de driestruts Neo was gewoon lekker stabiel, dat is met de huidige stand der techniek volgens mij gewoon geen issue meer....

« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.