oneigenlijk gebruik reddingsdiensten

Idefixe

Berichten: 8241
Juni 08, 2011, 17:42:58
edit2Rapporteer  
( in plaats van het eerdere topic door iemand anders geplaatst om de titel : kitesurfers liegen)

De kitesurfsport ligt de laatste tijd behoorlijk onder druk. De media ( met de EO ) voorop doen hun uiterste best om onze sport als het even kan in een zo negatief mogelijk daglicht te stellen.

Onlangs was er nog een berichtgeving van een Belgische sportvisser die in een noodsitutaie ( motorpech) hulp van de Belgische reddingsdienst weigerde omdat meneer naar een andere haven afgesleept wilde worden.
En helaas komt het ook in de kitesurfwereld ( gelukkig weinig) voor dat er ook op andere gebieden misbruik gemaakt wordt van de diensten van de diverse reddingsinstanties.
Moet je door omstandigheden je vlieger releashen / los gooien , meld dit dan zodra je op de kant bent bij de bekende reddingsinstanties.
Men is dan op de hoogte dat jij veilig op de kust staat en dat er materiaal op het water rond drijft.
Meestal zijn de mensen van de reddingsbrigade niet de beroerdste en halen je spullen geheel kostenloos uit het water .
Tevens voorkom je overbodige panieksituaties waarbij men op zoek gaat naar iemand die al lang op het droge staat. Kitesurfmateriaal onbeheerd op het water levert ook een gevaar op voor anderen ( lijnen in een schroef is niet echt lekker)

Belangrijkste regel ( zou eigenlijk bij een ieder bekend moet zijn / is bij de echte kitesurfer een vaststaand gegeven) niet in je eentje het water op en vooraf bedenken wat er gebeurd als er iets fout gaat. Hoever moet je terug zwemmen enz enz. Zorg dat er op je vlieger ( op een stukje spinnakertape) en op je board je tel. nr genoteerd staat.
Makkelijk voor de reddingsdiensten / iemand anders die je spullen vindt.
Voor de mensen die verantwoord les hebben gehad allemaal gesneden koek

Belangrijke tel. nummers in dit verhaal :
0900 0111
of gewoon heel simpel 112.


Morres

Berichten: 9427
Antwoord #1 Juni 08, 2011, 18:50:56
edit2Rapporteer  
of in het kort, bel de knrm op als je vlieger afdrijft maar doe niet overkomen alsof er nog iemand in het water ligt als dat niet zo is
Wjs

Berichten: 121
Antwoord #2 Juni 08, 2011, 20:26:25
edit2Rapporteer  
Misschien handig om op de home pagina een Lijstje te maken met alle nummers die je nodig zou kunnen hebben als je kite kwijt bent, of boardje en/of een verwijzing naar het Vermist/gestolen topic voor de bezoekers die komen kijken

Tis maar een idee  Smiley
Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #3 Juni 09, 2011, 16:31:51
edit2Rapporteer  
Inderdaad altijd bellen als je je board of kite verloren bent op zee en er bij vermelden dat je zelf weer veilig aan wal bent, dit voorkomt onnodig uitrukken van de reddingsdiensten als ze losdrijvend materiaal vinden, ook heb je zo kans sneller je verloren materiaal terug te vinden!
Maar laat ze vooral niet onnodig een zoekactie starten!

@Wjs Een centrale plek voor alle kitesurfinformatie zou wel handig zijn ja, misschien ooit weer eens in een kitehigh-wiki duiken ofzo.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.