Corsica, camping bij kitespot?

johan h

Berichten: 54
Juni 09, 2011, 22:42:10
edit2Rapporteer  
Ga deze zomer 3 wk naar Corsica. Wie weet er een leuke camping, liefst niet groot, bij een kitelocatie in zuid/zuidwest corsica vanwaar je met je spullen naar het strand kunt lopen. In de zomer is de thermische wind toch west?
Eagle-Jan

Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #1 Juni 10, 2011, 00:38:44
edit2Rapporteer  
Thermische wind? Nee man dikke mistraal tot wel 9 bft dagenlang! Vooral in juli en augustus Grin, de thermische winden zijn alleen maar aflandig langs de westkust en als ze er zijn dan pas in de avond voor zons ondergang als het overdags practisch windstil is geweest, campings weet ik niet, wel wat spots onder ajaccio. Let wel, in hoogseizoen kan je echt alleen maar op de daarvoor aangewezen plekken kiten, als het uberhaupt kan ivm drukte, want elders stikt het van de badgasten. Kite advies een 10 en 7m mee nemen
Janus

Berichten: 524
Logs: 0 | 4 uur
Antwoord #2 Juni 10, 2011, 08:59:19
edit2Rapporteer  
Beste plek is bij La Tonnara, geen camping aan het water even met de auto heen en weer. Er zitten er wel een paar in de buurt.
Als de Tramontana(S) en de Mistral(F) waaien kan je met 5, 6 en 7m het water op... maar je kan ook pech hebben en geen tot weinig wind treffen dus alles meenemen.
Mooi klein strandje zonder stuifzand, veel rotsen.. Windsurfers en kiters door elkaar, gaat prima daar. respect! Eerst dus even socializen alvorens te gaan pompen etc.
mooie windgolven en de grootste heet Jawsette.. waarmee  zoiets als kleine "Jaws" wordt bedoelt..
Fijne vakantie!
Pieterr

Berichten: 88
Antwoord #3 Juni 10, 2011, 10:04:13
edit2Rapporteer  
Hoi,

Camping aan een kitespot kan je idd vergeten. De stranden aan de campings zitten propvol met badgasten...

ben 2 jaar geleden op corsica geweest en heb daar een mooie kitespot ontdenkt. Het is een baai waar nauwelijks badgasten aanwezig zijn. Als het een dagje niet waait kan je heel mooi snorkelen,.  Reden dat het zo rustig is, is dat het moeilijk te vinden is en de locatie slecht bereikbaar is.  Ik vind het éé'n van de mooiste spots waar ik ooit gevaren heb.

 Als je vanuit Bonifacio de N198 naar het noorden neemt, heb je na ongeveer 10km een afslag naar rechts, aangegeven door een houten bord met La Plage. Dit is een onverharde weg, dus rij niet te hard. Onderweg komt je nog wat uitgebrande autowrakken tegen met kogelgaten erin. Als je denkt dat je de weg kwijt bent, ben je er bijna Smiley.

Spot:
http://www.kitebeaches.com/loc/corsica___balistra.html

Groet,

Pieter

Janus

Berichten: 524
Logs: 0 | 4 uur
Antwoord #4 Juni 10, 2011, 10:22:11
edit2Rapporteer  
Das waarschijnlijk Balistra Plage. Wind moet in de oosthoek zitten.
idd mooi, slecht bereikbaar, (al wel verbeterd maar harder dan 10km/uur kan alleen met 4WD's) voornamelijk locale badgasten.
wel stukken "vies" met zeewier/gras (rottend) en teer/olie resten ben ik er ook tegen gekomen..
le chacal

Geen avatar

Berichten: 19
Antwoord #5 Juni 24, 2011, 15:14:10
edit2Rapporteer  
Porto Pollo is een kitesurflocatie onder Ajaccio met camping direct aan het strand.
mbetz

Berichten: 576
Antwoord #6 Juni 24, 2011, 15:42:18
edit2Rapporteer  
Porto Pollo ligt niet op Corsica maar  op Sardinie, en da camping aan het strand, Isola dei Gabiani is gesloten.....
Marcel~

Berichten: 2657
Logs: 0 | 281 uur
Antwoord #7 Juni 27, 2011, 15:57:40
edit2Rapporteer  
Mistral is volgens mij toch echt thermisch... Kiss  De windtunnel heet het Rhônedal  Roll Eyes
Eagle-Jan

Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #8 Juni 27, 2011, 23:32:09
edit2Rapporteer  
Mistral is volgens mij toch echt thermisch... Kiss  De windtunnel heet het Rhônedal  Roll Eyes

mistral heeft zijn origine in het poolgebied en word door de Rhônedal geperst... Als er boven de Atlantische oceaan een hoge druk gebied hangt en er boven Nederland een lagedruk gebied hangt, en er is koude lucht aanvoer vanaf het poolgebied dan gaat de wind schakelaar om.
De mistral is een koude wind, die bij de Romeinen zoveel ontzag afdwong dat ze hem "magistralis" (meesterlijk) noemden. De bijzonder krachtige noorden- tot noordwestenwind, die windkracht 9 (stormkracht) kan bereiken, waait vaak in het dal van de Rhône in Zuid-Frankrijk. Soms wordt zelfs windkracht 10 of 11 bereikt met gemiddelde snelheden van meer dan 100 kilometer per uur en windstoten van 150 kilometer per uur. De naam "mistral" is afkomstig uit het (Zuid-Franse) Languedoc-dialect van de Provençaalse taal en betekent "meesterlijk". De wind wordt in het Occitaans "mistrau", in het Catalaans "mestral" en in het Italiaans en Corsicaans "Maestrale" genoemd.
Op de Mont Ventoux, een berg in de Vaucluse, kan de mistral zelfs windsnelheden tot 250 kilometer per uur halen.
De koude wind steekt op wanneer koude uit de poolstreken afkomstige lucht ver zuidwaarts Europa in wordt geblazen. Deze lucht wordt feitelijk naar het zuiden gezogen. Omdat het water van de Golf van Genua veel warmer is, stijgt de warmere lucht boven die Golf op. Die stijgende lucht veroorzaakt het ontstaan van een actief lagedrukgebied, het Genua-laag. Dit vergroot de bestaande luchtdrukverschillen waardoor het harder gaat waaien.
De lucht wordt tussen de bergwanden in het nauwe dal van de Rhône geperst, waar een extra versnelling optreedt (soort van venturi effect). De wind neemt dus nog meer toe en kan enkele dagen aanhouden. Overdag is de wind meestal sterker dan 's nachts, omdat de temperatuurverschillen tussen de Rhônevallei en de Middellandse Zee onder invloed van de zon dan het grootst zijn. Dat is echter niet altijd het geval: afhankelijk van de weersomstandigheden kan de mistral soms ook 's nachts stevig blijven waaien. Op Sardinië en Corsica zijn de sporen van de mistral goed zichtbaar, bomen en struikgewassen groeien daar allemaal een kant op.
mbetz

Berichten: 576
Antwoord #9 Juni 28, 2011, 19:37:42
edit2Rapporteer  
Aan de noordkant van Sardinie, Porto Pollo waait de Mistral met tot 50 knopen. Dit komt omdat de Mistral tussen Cosrica en Sardinie nogmaals versterkt wordt (Venturi effect).  Ik was de Pinksterweek op Sardinie en wij hadden Mistral met 42kn.
De Mistral waait ook in de zomer, dus in ieder geval een kleine kite meenemen.
Als de Mistral hard waait is een mooie uitwijk naar Marina Delle Rosa, noordwest kust van Sardinie. Als Mistral in Porto Pollo met 40KN waait is het in Marina ongeveer 25-30knopen en mooie golven!

« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.