Achter de Kabel

Evaaa

Geen avatar

Berichten: 1
Juni 04, 2012, 11:24:26
edit2Rapporteer  
Achter de kabel



Zeker niet nieuw meer , maar nog lang geen ‘oud nieuws’ is het discipline wakestyle binnen het kitesurfen. Krap een aantal jaar geleden begon de hype en nu heeft wakestyle kiten al enige tijd voet in binding.
Bij wakestyle kiten gebruik je een wakestyle board met bindingen. De wakestyle kiter gaat het liefst los op vlak water. Dit discipline is een crossover vanuit het wakeboarden en behalve (air) tricks worden obstakels zoals je deze op een wakeboardbaan kunt vinden ook graag gebruikt.

Ook onder de vrouwelijke riders heeft wakestyle kiten de aandacht getrokken. Zo was Coleen, een blonde Amerikaanse kitesurf-instructrice –en sinds kort rider voor liquid force-, er al redelijk bedreven en behendig in toen ik haar in Ilha do Guajiru in Brazilië zag afgelopen najaar. Veel tricks stickte ze zonder problemen en ook na wat harde crashes leken, herstartte ze haar kite en zette ze weer een raily to blind in... Nice!

Maar op het niveau van Coleen kom je meestal niet zomaar. Veel oefening (en durf) gaat vooraf aan het springen van bijvoorbeeld een s-bend met een wakeboard aan je voeten.


foto by Greg Syverson (aangeleverd door Colleen)

Veel kiters kiezen er soms al voor om hun skills zo nu en dan te verbeteren achter de kabel met hun kiteboard.
..En als je daar dan toch bent, waarom dan niet dat huurboard pakken en eens zien of die raily zo ook lukt? Ook kun je naar een van de testdagen zoals het Jobe test event bij kabel park ‘Down Under’ of het Ronix test weekend bij SKEEF om boards te testen.
De wakeboards van tegenwoordig worden namelijk steeds interessanter voor ons kiters. En andersom ook; de kiteboards worden ook interessanter voor wakeboarders:
Zo heeft Cabrina dit jaar de Custom. Een board gericht op freestyle maar vooral op wakestyle. Het board geeft je grip en laat je vlot over het water glijden. Het board heeft veel pop en reageert snel, wat het relaxed maakt voor wakestyle kiten maar ook achter de kabel geeft het board voldoende uitdaging!
Slingshot heeft het board van vorig jaar verbeterd, de 2012 darkside is volgens hen het ultieme wakestyle board met zijn lichte gewicht en dikke pop en flex.





Wakeboarden is volgens mij een prima bezigheid voor kiters (op de windstille dagen natuurlijk). Zeker nu de sport meer en meer naast het kitesurfen lijkt komen te staan.


Om de stap om ook met je kite een wakeboard te varen en om dus wakestyle te (leren) kiten te verlagen, is er voor de chicks al een tof initiatief:
Kitesurfsters en wakeboarders Nika en Eva organiseren deze zomer boardclinics. Met een focus op wakeboarden: Dit voor absolute beginners maar ook voor de gevorderde boarder. En dus ook voor kitesurfsters!
Wanneer je wil beginnen met kiten kan wakeboarden voor veel progressie zorgen met name voor het boardgevoel. Wanneer je al kunt kitesurfen is dit een dikke mogelijkheid om je skills te verbeteren, een opstap naar wakestyle kiten te maken en natuurlijk om kennis te maken met wakeboarden.
De kabel leent zich er uitstekend voor om je “pop” te verbeteren want voor tricks heb je nu natuurlijk niet de lift die een kite je kan geven.


Photo by Carol Bolstad (aangeleverd door Colleen)

Op 7 juli vind de 1e ‘ENVI boardclinic: Girls Only’ plaats in Heerhugowaard bij SKEEF Cable Ski and more…
Behalve wakeboarden kunnen de chicks veel andere toffe dingen doen zoals SUP’n, longboarden of relaxed en creatief bezig zijn met stickerontwerp (voor op bijvoorbeeld je helm of board).
De dag staat ook in het teken van een stukje lifestyle… Dus als man ben je ook welkom om de chicks bezig te zien en om bijvoorbeeld te chillen op het terras met een (live-)muziekje.

Meer weten of inschrijven!?

https://www.facebook.com/pages/ENVI-BoardClinic-Girls-Only/189594187763204

Check de facebook pagina

of stuur een mailtje naar envi@live.nl








Share & Like dit berichtje..
ENVI heeft nog plaatsen beschikbaar.
dani-el

Berichten: 88
Antwoord #1 Juni 04, 2012, 11:36:31
edit2Rapporteer  
komt er ook nog zoiets voor gewoon iedereen? al die girls only partijtjes.. Sad
FlyingHigh

Berichten: 2707
Antwoord #2 Juni 04, 2012, 12:56:08
edit2Rapporteer  
Mijn idee!!! Dit is discriminatie Grin
manrot

Berichten: 1161
Logs: 0 | 180 uur
Antwoord #3 Juni 04, 2012, 13:49:11
edit2Rapporteer  
hoezo discriminatie Herman, je mag er heen om te kijken, wat wil je nog meer  ThumpsUp
Evaaa

Geen avatar

Berichten: 1
Antwoord #4 Juni 04, 2012, 14:34:34
edit2Rapporteer  
Mannen, misschien hebben jullie een vriendin, of een nichtje of zus die het ziet zitten om mee te doen?
En inderdaaduiteraard, jullie zijn van harte welkom om te komen kijken! Zet de date maar alvast in je agenda Wink!

ENVI organiseert clinics alleen voor vrouwen omdat de stap om te beginnen met een extreme boardsport voor vrouwen vaak (te) groot is... Op een clinic dag zoals die van ENVI staat bijvoorbeeld de wakeboard baan langzamer en zijn de instructies afkomstig van vrouwen die vaak beter begrijpen waar de eventuele angst bijvoorbeeld zit. Zo helpt Denise de Haan bij de wakeboard clinic en dat doet ze supergoed. De overige clinics die 7 juli plaats gaan vinden zijn er vooral voor de vrouwen om kennis te maken met de boardsports, zo is er ook een longboard clinic.

We zien jullie in ieder geval de 7e wel op het terras zitten denk ik Wink!
dani-el

Berichten: 88
Antwoord #5 Juni 04, 2012, 14:48:54
edit2Rapporteer  
Ik voel me geroepen, inderdaad!
Jarno

Geen avatar

Berichten: 2272
Antwoord #6 Juni 04, 2012, 17:14:50
edit2Rapporteer  
Zo maak je de link naar het gezegde "de beste stuurlui staan aan wal" wel erg makkelijk natuurlijk.. ;-)

leuk initiatief, goed bezig!
Evaaa

Geen avatar

Berichten: 1
Antwoord #7 Juni 18, 2012, 13:18:37
edit2Rapporteer  
Gezellig Grin

a.s. zaterdag 7 juli is het alweer zo verrrr! Zie de kiters dan ook graag bij SKEEF in Heerhugowaard. En girls: Inschrijven kan nog steeds! facebook.com/ENVIclinics
&mannen.....Aan het einde van de middag is de baan open voor publiek dus bring your wetsuit & board  ListenToMe
Evaaa

Geen avatar

Berichten: 1
Antwoord #8 Juli 04, 2012, 08:12:27
edit2Rapporteer  
Grin
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.