7 meter kite mee naar Nieuw Zeeland en Australie?

martijnp

Geen avatar

Berichten: 8
Augustus 20, 2012, 22:43:25
edit2Rapporteer  
Nog 3 dagen en dan vertrek ik voor een jaar naar het buitenland. Samen met mijn vriendin gaan we via L.A naar de Cook Islands (3wkn), Nieuw Zeeland (6 wkn), Autralie (min. half jaar) en daarna nog naar zuidoost azie.. Grin
Nu gaan ook mijn kitespulletjes mee, In ieder geval mijn 9 en 12 switchblade, maar ik vraag me af of het de moeite is om ook mijn 7 mee moet nemen.. Zou zonde zij als ik hier een jaar mee loop te slepen als ik hem toch niet gebruik..
Ik weeg 75 kg, vaar op een 131 boardje en wil me wat meer toe gaan leggen op het kiten in de golven met een directional.
Duss. wel of niet die 7 (nomad) mee?

groetjes Martijn
mvbtje

Geen avatar

Berichten: 1175
Antwoord #1 Augustus 20, 2012, 22:57:21
edit2Rapporteer  
Zoveel ruimte en gewicht neemt dat niet in beslag toch? zou em lekker meenemen. Neem je maar een korte broek en shirtje minder mee om daar voor een prikkie iets te kopen.
Zonde als je em op zo'n lange trip paar keer nodig hebt en je zou em niet mee hebben.
Heb je al wat spots in gedachten? kun je effe checken op regionale sites misschien hoe het daar zit met de wind data.
Of via facebook wat locals van de spot opsporen. Al is 3 dagen wat kort om dat wellicht nog allemaal uit te zoeken. Dus gewoon meenemen zou ik zeggen  Grin
Have fun. En maak ons maar af en toe jaloeers met mooie pics.  ThumpsUp
RonaldFX

Geen avatar

Berichten: 562
Logs: 0 | 335 uur
Antwoord #2 Augustus 20, 2012, 23:54:58
edit2Rapporteer  
Always take everything! Wink Als je 'em nog ergens kan proppen zou ik 'em gewoon meenemen. Beter mee verlegen dan om verlegen. Klinkt ook als een mooie reis, veel plezier! ThumpsUp
Kemperman

Berichten: 491
Antwoord #3 Augustus 21, 2012, 08:34:10
edit2Rapporteer  
Meenemen. Desnoods vacuüm verpakken om het mee te krijgen.
martijnp

Geen avatar

Berichten: 8
Antwoord #4 Augustus 21, 2012, 09:54:41
edit2Rapporteer  
Kijk, dat lijlt me duidelijk! Ik prop hem gewoon ergens tussen. Bedankt voor jullie antwoorden.
Mijn gopro gaat ook mee btw dus ik zal af en toe eens proberen een mooi filmpje te plaatsen!

gr. Martijn
Mitchel_12000

Berichten: 1183
Antwoord #5 Augustus 21, 2012, 12:40:37
edit2Rapporteer  
Kwijl.....

Klinkt als een droomreisje. Ben benieuwd naar je filmpjes.
Tracer

Berichten: 34
Antwoord #6 Augustus 21, 2012, 13:08:20
edit2Rapporteer  
Met wie vlieg je? Ik was deze winter met mijn vriendin 4 weken naar Nieuw Zeeland (camperrondreis) en we vlogen met KLM. Voor beide had ik een kitebag met daarin een board, kite en trapeze als golfset aangemeld. Die mogen, schrik niet, GRATIS mee met KLM! Wel max 20 kilo. Wij moesten echter onder de 15 kilo blijven omdat we vanaf Kuala Lumpur naar Auckland vlogen met Singapore Airlines (partner KLM) en daar is een golftas ook gratis, maar dan max. 15 kilo.

Het meeste waren we kwijt bij de binnenlandse vlucht van Auckland naar Christchurch, via het (overigens heel goedkope) Jetstar. We hadden van te voren gekeken wat extra bagage kostte op dat vluchtje van nog geen half uur, en dat viel heel erg mee. Iets van 20 dollar per set ofzo. MITS je het via internet boekt, kwamen we achter toen we al ingecheck hadden. Toen moesten we opeens totaal 240 dollar ofzo betalen, en omdat we al ingecheckt hadden kon het niet meer online! Beetje dom dus.

Terugweg was met Air New Zealand naar Hongkong, en daar moest je wel betalen voor je golftas, maar niet heel veel. Van te voren aanmelden wel noodzakelijk. Vantevoren dus ff de voorwaarden van elke airline checken. En bij de balie een net Lacoste polootje aantrekken ipv je afgeragde Mystic t-shirt komt ook geloofwaardiger over als "golfer".
Vorig jaar nog met "golfset" naar Kaapverden gevlogen... volgens mij is daar geen golfbaan te bekennen! ;-)

Veel plezier Nieuw Zeeland is prachtig! Check Mount Tarenaki voor wavespots (hoewel vele niet geschikt zijn voor wind/kitesurfen, kleine rotsachtige strandjes met vlagerige wind). Ik heb heel lekker gevaren op de noordpunt van het Zuidereiland (Motueka, iets boven Nelson, groot zandstrand daar met baai die bij vloed volloopt) en ook aan de oostkust van het Noordereiland bij Doubtless bay, tussen de zwemmende kleine blauwe pinquins met enorme zeearenden boven je!
martijnp

Geen avatar

Berichten: 8
Antwoord #7 Augustus 21, 2012, 14:21:24
edit2Rapporteer  
Klinkt goed!! Wij vliegen hoofdzakelijk met air New Zealand en volgens de voorwaarden mag je een kitebag van max. 23 kg meenemen in plaats van een gewone koffer/ backpack, mits aangemeld. Dit netjes gedaan, dus ik ga er van uit dat ik niet bij hoef te betalen. Zal wel de voorwaarden voor de zekerheid nog even uitprinten. We gaan het zien of alles een beetje soepel gaat..
Thanx voor de spots, daar ga ik zeker even langs!!! Wink
 
Langbeest

Berichten: 3272
Antwoord #8 Augustus 21, 2012, 14:43:12
edit2Rapporteer  
tssssssssss hij wel...............
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.