Common sense .........

Idefixe

Berichten: 8241
September 11, 2012, 10:41:14
edit2Rapporteer  
Daar sta je dan met je kitesurfspullen op/aan het water.

Je hebt van te voren informatie gezocht over deze locatie en bent er van overtuigd dat je hier mag kitesurfen ( of dat het kitesurfen er in ieder geval gedoogd wordt) . Je laat bewust die ene  ( nog veel mooiere ) plek met rust omdat er vanuit de kitesurfwereld berichten zijn dat het kitesurfen hier schadelijk zou kunnen zijn voor de natuur.

Zo zou het moeten zijn ,wederzijds begrip en respect.
In Flevoland is de Nederlandse Kitesurf Vereniging druk bezig om met alle instanties te kijken waar het kitesurfen op een verantwoorde manier kan plaatsvinden. Natuurwaarden, overige recreatie, veiligheid, extra mogelijkheden voor de jeugd om te gaan sporten zijn daar een paar van de vele zaken  die daar een rol in spelen.
Vanuit de NKV gaan we dan voor realiteit en vooral wederzijds begrip en respect. Een standpunt wat op landelijk niveau gezien gewoon goed werkt.
Het recentelijk overleg in de provincie Zeeland met vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat, Natuurbeheer , Vogelvereniging Nederland, bureau Waardenburg en vertegenwoordigers van de NKV is daar een goed voorbeeld van. Locatie voor locatie werd aan de hand van diverse waarnemingen beoordeeld en zo komen we tot een goed resultaat!

Helaas werkt dat blijkbaar niet overal!
In het voortraject Kitesurfen / Flevoland is er met diverse betrokkenen gezocht naar de goede weg. Vanuit Natuurbeheer Flevoland werd toegezegd dat er op de locatie “Pampushaven”  NIET handhavend zou worden opgetreden. Voorwaarde was dat de NKV zich zou inzetten om te voorkomen dat kitesurfers op andere ( eventueel kwetsbare locaties ) hun ding zouden doen.


Citaat uit het gespreksverslag met de Provincie Flevoland:

Gedeputeerde Lodders geeft aan dat de noordwesthoek van Pampushaven de enige locatie is waar voorlopig niet handhavend zal worden opgetreden tegen kitesurfen (wat op grond van het BPR nergens is toegestaan in Flevoland).
Buiten de noordwesthoek van Pampushaven handhaaft de provincie als bevoegd gezag. Om het draagvlak bij de provincie in het proces voor legalisatie van kitesurfen in Flevoland te behouden en te versterken, dient de NKV actief uit te dragen dat buiten de noordwesthoek van Pampushaven gehandhaafd wordt en dat het in het belang van de NKV is om niet buiten deze locatie te kitesurfen. Daarmee wordt immers het legalisatieproces gefrustreerd. De NKV geeft blijk van zijn goede wil als dit expliciet via de website en bij monde van haar vertegenwoordigers (in de media) wordt uitgedragen.


Maandagmiddag 10 sept 2012.   
We noemen hem maar even “Bram” ….    heeft een topsessie op de locatie Pampushaven te Almere Hoppa, Bram wordt van het water geplukt en op de bon geslingerd.  Vanuit de NKV vinden wij dit gewoon niet kunnen!  Er is vanuit de overheid geen signaal geweest dat er zich met betrekking tot eerder gemaakte afspraken wijzigingen hebben voorgedaan.  Na een kort telefonisch contact met Natuurbeheer van de provincie Flevoland is hier ook geen sprake van.  Helaas is het nu onduidelijk wie , van welke organisatie er hier heeft opgetreden.

Waar nu wel of niet het water op.
Landelijk gezien kun je dan terecht op de diverse sites als Hanglos.nl , Kitehigh.nl en natuurlijk de site van de kitesurfvereniging.nl . Bij twijfel kun je het beste even een mail sturen regiocoordinator@kitesurfvereniging.nl.   Ga in geen geval “zomaar ergens het water op”   afhankelijk van het jaargetijde en de locatie kun je in sommige gevallen voor de natuur en ook anderen behoorlijk onverantwoord bezig zijn.

Voor de provincie Flevoland is het nu voor de NKV lastig om een advies te geven immers, handhavers wijken blijkbaar af van gemaakte afspraken / gemaakte afspraken blijken niet door alle instanties te worden gedragen?  Op het gebied van natuurwaarden is het nu niet meer mogelijk om onze leden een betrouwbaar advies te geven.  Je kunt eventueel te maken krijgen met BPR en NB wetgeving. Het beheerplan Natura 2000 is nog niet af. Er is dus niet bekend wat volgens deze wetgeving wel of niet kan. Verbaliseren op grond van Natura 2000 is zonder een geëffectueerd Beheerplan Natura 2000 lastig. De bon vanuit Natuurbeheer is iets van €180 ( dus met een extra krantenwijkje kom je al snel een heel eind ) Mocht je een bon krijgen neem dan contact met de NKV. Vraag aan de betreffende persoon een legitimatie en zorg dat je weet welke organisatie hij/zij vertegenwoordigd!
Last but not least “Common Sense”  is hier natuurlijk een belangrijk ding.
Laten wij vanuit onze kant dan in ieder geval WEL dat stuk “wederzijds”  begrip en respect zien.....
Tot later op/aan het water!



TIASOF

Berichten: 362
Logs: 0 | 105 uur
Antwoord #1 September 11, 2012, 11:01:51
edit2Rapporteer  
Kan allemaal in Almere!
van de week nog met je gehad over de "kitespot" bij de noorderplassen.
Hier is het volgens de Gemeente toegestaan te kiten, maar de borden op locatie geven toch echt aan dat het verboden is

Eagle-Jan

Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #2 September 11, 2012, 12:38:42
edit2Rapporteer  
Kan allemaal in Almere!
van de week nog met je gehad over de "kitespot" bij de noorderplassen.
Hier is het volgens de Gemeente toegestaan te kiten, maar de borden op locatie geven toch echt aan dat het verboden is




Wat mag er eigenlijk wel?
TIASOF

Berichten: 362
Logs: 0 | 105 uur
Antwoord #3 September 11, 2012, 13:38:01
edit2Rapporteer  
met je leren string zonnen, je cavia mee nemen, buiten de drijflijn windsmurfen, met grote boten varen........... maar niet kiten :S
SnaaK

Berichten: 137
Antwoord #4 September 11, 2012, 15:18:35
edit2Rapporteer  
Zouden de gemeentes er niet verstandig aan doen om bij jullie gesprekken aanwezig te zijn en aantekeningen te maken? Of is dat de taak van de provincie om de gemeentes correct aan te sturen?

Dit gaat natuurlijk nergens over...
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.