Kitesurf reis Dakhla Marokko

ALPIO travel

Geen avatar

Berichten: 2
September 12, 2013, 09:50:12
edit2Rapporteer  
Van 18 t/m 26 oktober gaan we naar het kite walhalla Dakhla Marokko. Ga jij met ons mee?

Midden in de Westelijke Sahara op dertig kilometer van de stad Dakhla bevindt zich een blauwe lagune, waar het hele jaar door mooi weer is en goed waait. Omdat het een grote baai is, is het water daar perfect vlak en het blijft bovendien lang ondiep. Dit maakt Dakhla misschien wel één van de beste kitesurfspots ter wereld.

Het is in Dakhla hele jaar door lekker weer; het is daar gemiddeld tussen de twintig en 28 graden. Koude wintermaanden zoals in Nederland komen daar niet voor. Verder waait het er daar bijna elke dag. Meestal komt de wind van rechts (noord-noord oost) zijn perfect condities voor de kitesurfen. Deze wind is thermisch; dus hoe warmer het is, hoe harder het daar waait. Meestal staat er windkracht vier, maar dat kan oplopen tot windkracht zeven.

In de stad Dakhla hangt een leuke, relaxte sfeer. Je kunt er proeven van de Marokkaanse cultuur; je wordt overrompeld door de schoonheid die deze stad te bieden heeft. De stranden zijn tropisch wit en het wemelt er van de roze flamingo’s. Als je aan het kitesurfen bent, dan kom je regelmatig dolfijnen tegen. De mensen in Dakhla zijn bijzonder vriendelijk en erg gastvrij. Het is bovendien fijn om een Karim (die deze reis begeleidt) in de buurt te hebben, die Nederlands, Engels én Arabisch spreekt. Hij functioneert dan ook vaak als tolk.

Ook de woestijn (de Sahara!) is erg mooi. Je kunt hier bovendien goed ‘sandboarden’. Maar op deze reis gaan we vooral kitesurfen. Voor de kust van Dakhla zijn er ook een paar mooie ‘lefthanders’ (linkse golven) te vinden, waarop je je vaardigheden in het golfrijden (met je kite) lekker kunt verbeteren.

Kijk voor meer informatie op: http://alpio.nl/nl/aanbod/boeken/82-kitesurf-reis-dakhla
We hebben een beperkt aantal plaatsen, ben je geïnteresseerd meld je dan zo snel mogelijk aan door een mail te sturen naar marcel@alpio.nl
Bartje V

Berichten: 2
Antwoord #1 September 12, 2013, 11:20:53
edit2Rapporteer  
Misschien handig als je er even bij vermeld of dit inclusief eten en drinken is, waar je verblijft enz....
9 dagen.... sávonds vliegen heen, smorgens vliegen terug?    Heb je wat meer info in het algemeen?
mvandijk

Geen avatar

Berichten: 33
Antwoord #2 September 13, 2013, 18:42:01
edit2Rapporteer  
Voor degenen die meer tijd hebben en meer willen doen & zien:
combineer met Sao Vicente (Kaapverdie)

Met Royal Air Maroc vlieg je makkelijk naar Praia (Kaapverdie) om met goede verbinding met TACV in Sao Vicente te landen.
Ponk

Geen avatar

Berichten: 197
Antwoord #3 September 14, 2013, 00:54:33
edit2Rapporteer  
meestal windkracht 4 .........  Roll Eyes
mvandijk

Geen avatar

Berichten: 33
Antwoord #4 September 14, 2013, 11:41:07
edit2Rapporteer  
meestal windkracht 4 .........  Roll Eyes

De wind die het meest voorkomt op Sao Vicente - Salamansa is 16 knopen (upper end 4 BFT) en 17 knopen (lower end 5 BFT). Ik weeg 90-95kg en vaar daar meestal met 10m.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.