Urenregistratie IKO Member Card

paulk123

Geen avatar

Berichten: 6
Maart 27, 2014, 04:30:52
edit2Rapporteer  



Hi!

Dit is mijn eerste bericht op dit forum dus het is wel zo netjes om mezelf even voor te stellen? Ik ben Paul uit Amsterdam en momenteel voor een jaar aan het reizen door Zuid Amerika. Momenteel ben ik halverwege mijn reis en aanbeland in het noordelijke gedeelte van Zuid Amerika, het paradijs voor kitesurfers. Momenteel ben ik in het noorden van Brazilië.

Vorige week heb ik mijn eerste lessen van in totaal 12 uur gevolgd in Praia de Pipa (Barra de Cunhau) waar ik na mijn cursus een IKO Member Card heb ontvangen. Ik heb begrepen van de schooleigenaar dat je met deze kaart makkelijker gear kunt huren omdat je kan aantonen dat je enige ervaring hebt. Het blijkt ook dat je de uren online kunt bijhouden. Dit bleek ook toen ik wat extra uren gears heb gehuurd in Jericoacoara in Brazilië. De shopeigenaar zei dat hij de uren zou toevoegen op mijn account door gebruik te maken van m'n instructor ID.

Nu heb ik een account aangemaakt op www.ikointl.com en daar is mijn account met mijn instructor ID direct geaccepteerd. Alleen kan ik nergens mijn gemaakte uren terug vinden. Ben ik nu ergens naar aan het zoeken wat niet bestaat? Wordt mijn gemaakte uren nergens geregistreerd? En moet ik dat trouwens wel willen? Want ik wil toch in Colombia gears kopen en later ook in Nederland...

Ik ben benieuwd naar jullie antwoord en mening.

Groeten,

Paul
geloof68

Berichten: 2096
Antwoord #1 Maart 27, 2014, 08:29:16
edit2Rapporteer  
Je hebt voor- en tegenstanders van zo'n systeem. Als verhuurder vind ik het een papieren tijger. Ik wil zien hoe iemand met de kite omgaat en wat tie weet van veiligheid en het weer.
/-||_( )|-|/-|
Moderator

Berichten: 3902
Antwoord #2 Maart 27, 2014, 08:52:56
edit2Rapporteer  
@Andre  ThumpsUp Het is idd meer een verkooppraatje van IKO dan dat het in realiteit werkt...

De 1e indruk telt en die maakt de verhuurder eerder op uit de vragen en opstelling van de huurder zelf dan het IKOkaartje. Daar wordt sowieso veel mee gesjoemeld. Want, wie controleert de werkelijk gevaren uren op het water...

Daarnaast al het nutteloze extra werk, zeker in het hoogseizoen... maak je echt vrienden mee schater met het verhuurstation  (tenzij die net gedrilled van de IKO terugkomt haha)

'It's all about the money'
Jelle

Berichten: 1293
Antwoord #3 Maart 28, 2014, 01:11:29
edit2Rapporteer  
Totaal onnodig, IKO doet dit alleen voor nieuwelingen die er in vliegen.
wazzaah

Berichten: 876
Antwoord #4 Maart 28, 2014, 12:42:08
edit2Rapporteer  
Volgens mij zit je verkeerd, de uren registratie is voor instructeurs niet voor kiters zelf, maar iemand met een IKO account zal dat wel kunnen zeggen.

Hou gewoon je uren bij hier op Kitehigh of Hanglos.

Kites kopen heb je geen kaart voor nodig, bij verhuur zullen ze er wel om vragen maar kijken ze niet naar het aantal uren.
paulk123

Geen avatar

Berichten: 6
Antwoord #5 April 01, 2014, 15:00:46
edit2Rapporteer  
Dank voor alle heldere antwoorden. Ik begrijp dat de IKO kaart niet echt belangrijk is om te gebruiken.
Eagle-Jan

Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #6 April 22, 2014, 10:52:49
edit2Rapporteer  
Koop gewoon je,eigen gear en ga er mee op reis. Geen gezeik. Voor minder dan 10x huren heb je ook een nieuw setje. En voor 40-60 euro huur je geen setje maar vlieg je wel rond met 2-3 vliegers en n board. En IKO is oplichting, kost geld en nog meer geld.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.