Zelf je kitebladder vervangen? Kitecare legt uit!

Kitecare

Geen avatar

Berichten: 19
November 04, 2014, 15:42:04
edit2Rapporteer  
Een vervelend probleem, je bladder is stuk!
Bij Kitecare hebben we hier dagelijks mee te maken en krijgen we hier minstens net zo vaak vragen over.

Om die reden hebben we een uitgebreid stappenplan geschreven met tips and tricks zodat je snel het water weer op kan in het geval van een schade!

Lees het hele artikel hier:
http://www.kitecare.nl/blog/zelf-je-kite-bladder-vervangen.php



Indien je toch nog vragen hebt naar aanleiding van ons artikel, of meer te weten wilt komen over kitereparatie? Schrijf je dan in voor onze repair clinic 7 november in Scheveningen door een mail te sturen naar info (@) kitecare.nl.

We hopen in de toekomst meer artikelen te kunnen schrijven om iedereen meer wegwijs te maken met zijn materiaal!

Meer uit deze serie:
http://www.kitecare.nl/blog/zelf-je-kite-bladder-vervangen.php
HaPe
Moderator

Berichten: 2655
Logs: 0 | 273 uur
Antwoord #1 November 04, 2014, 18:30:26
edit2Rapporteer  
Waarom bij de leading edge met een latje ipv zoals bij de strut met een touwtje ?
Zelf al een paar keer de leading edge met een touwtje vervangen, maar misschien is er een goede reden om het de volgende keer met een latje te doen.

Daarnaast misschien een goede tip voor iedereen met een one-pump systeem : sluit de slangetjes aan op de ventielen, maar zet ze nog niet vast met ty-raps. Als de leading edge toch te veel gedraaid zit hoef je niet weer eerst die ty-raps los te knippen Wink
Kitecare

Geen avatar

Berichten: 19
Antwoord #2 November 04, 2014, 23:13:57
edit2Rapporteer  
De platte lat heeft inderdaad een voordeel ten opzichte van een touwtje!
Deze zorgt ervoor dat de bladder er onmogelijk gedraaid in kan zitten mits je de lat continue in dezelfde positie houdt. Dit zorgt ervoor dat wij eigenlijk nooit een bladder een tweede keer hoeven te installeren.

Ook wij zijn begonnen met het touwtje en gebruiken deze nog wel eens als we de bladder zonder hulp installeren. (Het touwtje kan ergens omheen geslagen worden waardoor je, en de bladder kan begeleiden  en kan trekken.) De platte lat is echter veel minder foutgevoelig!

De andere tip die je geeft is zeker bruikbaar! (Helemaal vergeten te vermelden) Zo zie je maar weer dat als je dagelijks bladders vervangt je soms vergeet hoeveel handigheidjes je onbewust eigenlijk ontwikkelt!
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.