spots open en veilig houden universeel probleem

Eagle-Jan

Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #25 November 04, 2014, 21:48:47
edit2Rapporteer  
Vroeger was er een clubje locals op sluf die zelf de boel soort van reguleerde... je werd letterlijk van het water af gestuurd als je niet aan de de spelregels hield (ofwel commonsence gebruikte).... en dat heeft lange tijd best gewerkt (tot dat door sluiting van sluf ivm uitbreiding, iedereen zn eigen leven ging leiden). Geen nederlandse school die de spot als vaste les spot gebruikt (alleen bij wijze van uitzondering in weinig wind). Nu door het ontbreken van die gasten (waar veel mensen blijkbaar een hekel hadden, onterecht overigens) is er een soort van wild groei ontstaan op deze spot. Nu komen er zelfs scholen uit Duitsland en Belgie om er les te geven sterkernog ze organiseren hele camps (check o.a. kitesurfeur.be en eurosportcamp slufterstrand op Facebook) ... ik zeg dat het tijd is om het tij te keren (wij als kite gemeenschap) voor dat t te laat is. De groenen zien de spot liever sluiten, de overheid ook, tot dat ze ruiken dat als je een vergunning voor uitbating van dit soort spots uit geeft, geld oplevert... dan grijpt de overheid in en niet ten gunste van de meesten van ons. Ik kan ook heel egoïstisch denken van: sluit de spot maar. Bekeuren doen ze toch niet in de winter met 35kts+, maar ja, dan is de kite gemeenschap een hele mooie spot armer en heel veel ruimte om de sport te beoefenen kwijt.
Dus is de enige optie om zelf mensen beginners/cursisten/scholen en aso's vriendelijk op andere gedachten te brengen of weg te sturen... des noods met een klein zetje. doe je dit in groeps verband dan heeft het meer draagvlak en ben je daadkrachtiger (concequentie is wel dat je voor hufter wordt uitgemaakt), doe je dat individueel, dan ben je of de wijsneus, kneus die een sessie verstoord of de aso die territoriaal is. 


op wie doel je Marc?

Haha zo'n zogenaamde local was er ook op de Slufter afgelopen zondag vroeg. Toen het druk werd ging ie weg. Was zeker bang dat ie mensen erop moest wijzen waar het natuurgebied is.  loser

Btw, ik had bij de punt weer genoeg ruimte om alsnog heerlijk te kiten.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.