Vinbox vullen ?

Rebel1974

Berichten: 66
Februari 19, 2015, 19:56:33
edit2Rapporteer  
iemand enig idee of advies over het repareren van een klein defect in toplaag bij vinbox ?

Epoxy hars ? Welk merk ? tube ?

Naschuren ?
plens

Geen avatar

Berichten: 14
Antwoord #1 Februari 21, 2015, 00:39:13
edit2Rapporteer  
Normaal gesproken wordt een vinbox eerst geplaatst en daarna het board gelamineerd, hier komt voornamelijk de stevigheid vandaan. Ik vrees als je het alleen opvult met epoxy/filler dat die vulling er zo weer uit breekt en de box niet meer de originele stevigheid heeft. De kans dat je complete box er uit breekt is aanwezig. Je zal dus met wat glasmatjes aan de gang moeten gaan.

Ik zou je board wegbrengen naar een repair shop als je hier zelf geen ervaring mee hebt. kost even een paar centen maar een setje vinnen + de reparatie daarna zal duurder zijn.

succes!
/-||_( )|-|/-|
Moderator

Berichten: 3902
Antwoord #2 Februari 21, 2015, 09:27:05
edit2Rapporteer  
Zoals ik je foto zie en jouw uitleg lees gaat het om een kleine kort scheurtje aan de voorkant. Dat kun je voorzichtig een beetje 'uitsnijden/boren/schuren/dremelen'. Daarna met een mix van polyesterhars en microballoons weer vullen. RRD werkt nl. met polyesterhars. Je kunt ook met epoxyhars werken op polyesterlaminaat (omgekeerd niet!)
Merk: epoxy gewoon bij de bouwmarkt en microballoons bij de speciaalzaak (of zelf fijne snippertjes te knippen van een stukje glasvezel).

« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.