Override defect van Cabrinha powerbar uit 2008

dannymh

Geen avatar

Berichten: 2
Augustus 16, 2015, 18:18:18
edit2Rapporteer  
Hallo allen,

Enige weken geleden les gehad op Kijkduin en gisteren na een aantal weken vakantie vol goede moed voor het eerst alleen op pad met mijn 2e hands setje van Cabrinha. Ondanks de grote drukte (waarvan blijkbaar vele andere beginners; heb de krassen van andermans lijnen nog op mijn gezicht staan   Undecided)  ging het best aardig en heb ik goed kunnen oefenen in het onder controle houden van mijn kite. Tevens heb ik redelijk kunnen starten en zelfs een paar kleine stukjes kunnen varen. Al met al dus best een geslaagde dag. Naast de vele kleine ongelukjes (handen en voeten open gehaald door de schelpen, in de enige kwal van heel Kijkduin gaan staan etc.) knapte ook een stuk brede zwarte band van mijn override systeem.
Nu heb ik begrepen dat de ervaren rijders die veel springen en trucs uithalen deze override helemaal niet gebruiken en dus soort van de-powered varen (de rode bal niet aangetrokken dus); er is dus mee te varen. Als beginner wil ik deze echter graag repareren (moeilijk) of gewoon vervangen.

Nu hoor ik jullie direct zeggen: koop dan ook geen 2e hands zooi, maar goed. Niet iedereen woont nog bij zijn ouders thuis en sommigen van ons hebben ook verplichtingen zoals een hypotheek en een gezin. Dan blijven er niet veel opties over waaronder 2e hands materiaal. Het zorgt er tenslotte ook voor dat veel mensen nieuwe spullen kunnen kopen, toch ?  Wink

Nu ben ik dus op zoek naar alleen het stuk override (zie foto's in mijn Dropbox map) waarvan de zwarte brede band is gebroken/gescheurd.

https://www.dropbox.com/sh/n82wwb1wu67spqx/AAAxbbIGOM4lNhxItU2gcFFMa?dl=0


Ik wil een poging wagen om het te repareren echter weet ik niet exact hoe die lus moet lopen en waarmee hij verbonden moet worden. Misschien dat iemand een goede close-up foto kan sturen van zijn override/powerbar zodat ik duidelijk kan zien hoe die lijnen/kabel verbonden zijn ?

Liever koop ik gewoon een nieuwe maar weet niet exact of dat universeel is of dat je dat in mijn geval alleen van Cabrinha kunt kopen. Indien het laatste: heeft iemand een goed adres in midden NL of het adres van de importeur ?

Alvast dank voor de genomen moeite,

Danny
Marc_87
Moderator

Berichten: 7541
Logs: 0 | 758 uur
Antwoord #1 Augustus 16, 2015, 18:35:31
edit2Rapporteer  
Om heel eerlijk te zijn, die bar (met de kite) erbij is dus uit 2008. Er zit een goede werkende QR op maar zonder een goede flagout.... Ik ook niet dat er nog spareparts voor te krijgen zijn.

Mag ik vragen of je op eigen initiatief deze kite hebt gekocht? Of met advies van iemand? Aan de bar te zien gaat het om een Switchblade. Ik zou je aan willen raden een andere bar erbij te kopen met een flagout op één frontline. dat is een stuk veiliger. Met de kite is niet veel mis om het te leren.
dannymh

Geen avatar

Berichten: 2
Antwoord #2 Augustus 16, 2015, 21:50:14
edit2Rapporteer  
Hoi Marc,

Dank voor jouw antwoord.
Het gaat hier om een Convert en een cabrinha powerdrive bar.

Ik heb eerst diverse sites met daarop tests en reviews bekeken om te zien of deze kite geschikt was voor een beginner. In combinatie met de prijs (225,00) voor de complete set leek het me een goede deal.

Ik weet even niet exact wat je met een ' Flagout' bedoelt maar ik gok dat je de status van de-power bedoelt. Het stukje ' op een frontline'  gok ik dat de oudere kites en bars 2-lijns zijn en dat de nieuwere versies met 1 lijn zijn uitgerust ? Zijn die nieuwere bar ook te gebruiken in combinatie met een oudere kite ?

Danny
Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #3 Augustus 17, 2015, 08:42:50
edit2Rapporteer  
Vraag je bij deze bar eens af wat er gebeurt als je je safety trekt...

Dan gaat je kite niet als een vlag aan 1 lijn hangen maar waait gewoon weg, levensgevaarlijk voor anderen op de drukke spots van tegenwoordig en in diep water ben je zonder kite nagenoeg onvindbaar voor de reddingsbrigade.


Elke vierlijns kite is op een moderne bar die op een enkele lijn uitvlagt te varen.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.