Natura 2000 presentatie Concept beheerplan IJsselmeergebied.

Idefixe

Berichten: 8241
Februari 29, 2016, 18:03:49
edit2Rapporteer  
Na een jarenlange aanloop zit hij er nu toch echt aan te komen: de presentatie van het concept beheerplan  Natura 2000 IJsselmeergebied.......

Het IJsselmeergebied is één van de grootste natuur- én recreatiegebieden van Nederland. Wonen, werken en recreëren gaan hier hand in hand. Om ook in de toekomst de natuur te beschermen en het gebruik en beleven samen te laten gaan, wordt een beheerplan Natura 2000 IJsselmeergebied geschreven. Het plan wordt dit voorjaar gepresenteerd.
In dit plan, geschreven door Rijkswaterstaat, het ministerie van Economische Zaken en de provincies Flevoland, Fryslân, Gelderland, Noord-Holland, Overijssel en Utrecht, staat welke maatregelen er nodig zijn om de natuur in stand te houden of te versterken, terwijl economische activiteiten die nu al in het gebied plaatsvinden kunnen doorgaan.
Achter de schermen worden nu de laatste puntjes op de i gezet in het ontwerp- beheerplan. Het is de bedoeling dat dit ontwerp-plan in het voorjaar van 2016 wordt gepresenteerd. Dan kan iedereen het plan inzien en erop reageren. Hiervoor worden verschillende informatiebijeenkomsten georganiseerd. Via de website van Rijkswaterstaat, de websites van de provincies en advertenties in kranten worden de informatiebijeenkomsten aangekondigd. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Voor onze sport is dit een zeer waardevol gebied en het betreft hier belangrijke locaties zoals Medemblik, Andijk, Enkhuizen, Schellinkhout, Edam, IJburg , Muiderberg en eventuele toekomstige locaties in Flevoland. Op veel locaties zijn de belangen voor het kitesurfen inmiddels goed geborgd maar er zijn er zijn ook grote zorgen......  We gaan er dus maar weer eens ouderwets bovenop zitten 

Mocht je in de gelegenheid zijn om bij deze presentatie aanwezig te zijn dan zal dat de onze sport zeker ten goede komen.  Zodra de data en locaties bekend zijn zal ik je informeren. Samen staan we sterk.

Tot later op / aan het water  ThumpsUp



pewpew

Berichten: 779
Antwoord #1 Februari 29, 2016, 18:56:24
edit2Rapporteer  
stel je voor dat schellinkhout sluit  Cry
/-||_( )|-|/-|
Moderator

Berichten: 3902
Antwoord #2 Februari 29, 2016, 19:56:48
edit2Rapporteer  
Laat de presentatie ook op een IJsselmeer gerelateerde spot plaats vinden met genoeg ruimte en parkeerplek (bv. Almere) ipv ergens rond Den Haag  Wink

stel je voor dat schellinkhout sluit  Cry
Laat daarom je stem ook gelden op een ALV van het NKV  ThumpsUp
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #3 Februari 29, 2016, 20:05:13
edit2Rapporteer  
Het betreft hier dus de presentatie vanuit de overheid ( Rijkswaterstaat ) van het conceptbeheerplan en staat dus los van de NKV .

Tijdens deze presentatie zal duidelijk worden waar en eventueel met welke aanpassingen het kitesurfen zal worden opgenomen in het definitieve beheerplan Natura 2000. Tevens zal duidelijk worden op welke locaties het kitesurfen eventueel NIET wordt opgenomen in het uiteindelijke beheerplan Natura 2000.
Giertje

Berichten: 1230
Antwoord #4 Februari 29, 2016, 20:57:03
edit2Rapporteer  
Bedank voor de info Tom, als het ook maar even kan kom ik zeker.
Wil je het me laten weten als het zover is?
Groet, Ger
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.