Downwinder maken, waar, hoe, waarmee?

bastiaaNED590

Geen avatar

Berichten: 17
Augustus 14, 2016, 00:12:09
edit2Rapporteer  
Hallo allemaal,

Binnenkort wil ik eens mijn eerste downwinder gaan maken, en vroeg me een paar dingen af Huh:
-wat voor een rugzak nemen jullie mee? Gewoon de kitetas, of een speciale waterdachte tas waar je je kitetas en andere spullen in doet?
-pomp, doe je die in je tas? En kan de pomp tegen water in t geval van gewone kitetas? Of neem je alleen t verbindingsstuk mee en leen je pomp op t strand?
-Wat zijn geschikte plekken voor een downwinder? ik reis meestal met t openbaar vervoer, woon in Delft, en kite normaal gesproken op de zandmotor.

Alle tips zijn welkom!

Greetz
Jellevw

Berichten: 673
Logs: 0 | 249 uur
Antwoord #1 Augustus 15, 2016, 08:34:35
edit2Rapporteer  
Er wordt meestal een auto op het eindpunt neergezet en daarna rijd men naar het startpunt. Hier wordt alles opgetuigd en gaan de spullen weer in de auto. Er wordt in principe niets meegenomen bij een down winder. Autosleutel van de auto op het eindpunt en wat geld eventueel een taxi zijn natuurlijk wel handig.
magic ed

Geen avatar

Berichten: 381
Antwoord #2 Augustus 15, 2016, 09:20:37
edit2Rapporteer  
Zorg voor je eigen pomp. Als je een downwinder kan regelen, kan je ook een pomp regelen. Die haal je later gewoon weer op.

Als je bang bent dat je kite opgepompt moet worden tijdens de downwinder (door een crash bijvoorbeeld) dan kan je een pomp in een rugzak meenemen. Welke rugzak het prettigst is is nogal persoonlijk.Pomp kan prima omgaan met zout water.
Menno de Vries

Berichten: 186
Antwoord #3 Augustus 15, 2016, 09:25:11
edit2Rapporteer  
Mocht je geen auto hebben dan kan je natuurlijk je spullen in een tas stoppen. Ik zal zelf wel een waterdichte tas kopen dan. Kijk eventueel even op de site van gabbag. Heb er zelf geen ervaring mee.
@LaurenS

Berichten: 6454
Antwoord #4 Augustus 15, 2016, 12:12:16
edit2Rapporteer  
Goeie tasjes ,vaar zelf met deze (Overboard Pro-Sports Backpack Geel - 20 liter)

www.kitestuff.nl/waterdichte-tassen/waterdichte-rugzak

Die shop kan elke shop zijn waar je hem koopt natuurlijk,geen spam .Versus verkoopt ze ook trouwens
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.