Uitslag derde stop Kitefoil Cup Holland

Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
Juli 27, 2016, 11:23:30
edit2Rapporteer  
Een betere dag konden we ons voor deze foil- en racedag niet wensen: volop zon, 8-12kn wind en zomerse temperaturen.

Tijdens de skippersmeeting was het wel even spannend of we de minimale 8kn gingen halen, gelukkig kregen we een half uur voor de start van de eerste race groen licht en konden we alle vier de races volgens de planning afronden
Er verschenen 14 foilers aan de start, waarvan 2 dames (Katja, Mariska) en natuurlijk Thierry op zijn zit-foil. Van de vijf Tubekiters wist alleen Redmar alle vier de races te finishen met een 15m, voor de 10m en 12m's waaide het af en toe net te weinig of hadden ze niet genoeg ervaring op zee met minder dan 10kn. De rest van het veld voer met 12-18m foilkites en op Evan na, die na drie keer winst op rij de dagwinst al te pakken had en zijn kite de laatste race in een strikje stuurde, wist iedereen zijn kite droog te houden.
Daar achter waren Sander en Rolf verwikkeld in een strijd om de tweede plaats met daar weer achter Bram die heel stabiel elke race achter de top 3 wist te eindigen, ruim voor Katja en Thierry die stuivertje wisselden voor plek 5. De hoogst geplaatste Tubekiter was Guillome met een 12m Dice die ondanks het uitvallen in de eerste race toch nog voor Redmar wist te eindigen. Mariska kwam pas de tweede race meedoen en blokkeerde bij het te water gaan Michiel op zo'n manier dat zijn Speed 5 in de branding belandde en rest van de races zijn kite moest drogen. Gerrit was de races, die hij binnen de tijd wist te finishen, hekkensluiter en David, Rolf Tempelaar en Andre lukte het helaas niet om de volle twee rondes te voltooien met hun ervaring en/of materiaal. Alsnog een dikke pluim voor het proberen!

Afstand boeien: 560m up-downwind
snelste tijd 6:18min over 3,3km – 20,2kn avg. speed (37,5km/u) – 13,7kn avg. VMG (25,4km/u)

Jumpteam Scheveningen enorm bedankt voor het faciliteren van deze dag en tot de volgende keer!
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #1 Juli 27, 2016, 15:07:24
edit2Rapporteer  
Het was een mooi evenement!

Zowel Mariska als ik hebben het zeer kleine en krappe startgebied verkeerd ingeschat.
Dat,resulteerde in een aanvaring wat gelukkig goed afliep.
Kan gebeuren en niets aan de hand, voortaan allemaal beter opletten Wink


Op naar het volgende!
gerrit

Berichten: 188
Antwoord #2 Augustus 02, 2016, 13:18:41
edit2Rapporteer  
Topdag!
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.