Kiten Curaçao

vanbergenenh
Gast
Juli 30, 2004, 22:46:06
edit2Rapporteer  
Wie heeft er ervaring met kiten op Curaçao. Ik hoor er nog niet echt fantastische verhalen over. Ik zit er de derde week van oktober 2004 voor mijn werk maar met veel vrije tijd.

Ondanks vier jaar ervaring op zee (Noordwijk) vaar ik nooit ergens alleen op voor mij onbekende plekken. Dus ik hoop toch op een behoorlijk positief verhaal over een spot waar altijd mensen bezig zijn wanneer de omstandigheden o.k. zijn.

Groeten Joost

 
billy
Gast
Antwoord #1 Juli 30, 2004, 23:50:18
edit2Rapporteer  
Heb gehoord dat het verboden is op Curacao. Klein Curacao, waar je met de boot heen kunt die bij mambo ligt, is wel helemaal top, super wind en vlak water (maar dat kost je wel iets van 35 gulden)
Een jaar geleden hoorde ik nog dat men op het spaanse water aan het kiten was.
Moza

Berichten: 1716
Antwoord #2 Augustus 02, 2004, 12:05:49
edit2Rapporteer  
collega van mij kite wel eeens op curacao, die vindt het daar prachtig.....moet kunnen hoor, beter dan hier momenteel  :'(
Roel W

Berichten: 1098
Antwoord #3 Augustus 02, 2004, 12:11:54
edit2Rapporteer  
Een vriend van mij heeft daar ook al iemand zien kiten
kentyman

Berichten: 2093
Antwoord #4 Augustus 02, 2004, 12:35:52
edit2Rapporteer  
Ik ga d'r over 3 weken naartoe, Curacao is een beetje een rots eilandje geloof ik, maar er zijn wel strandjes (als je weet waar je moet zoeken). Over klein Curacao heb ik ook erg goede dingen gehoord, maar 't is daar wel oppassen voor snorkelaars!
semen

Berichten: 294
Antwoord #5 Augustus 11, 2004, 22:42:27
edit2Rapporteer  
Hoi Vanbergenenh

Ik Kite regelmatig op Curacao want zit daar vaak voor werk met ook veel vrije tijd. Ben er ook weer in Oktober dus misschien zie ik je wel. Kiten is redelijk beperkt op Curacao daar de meeste stranden aan de zuidkant zijn en de wind daar iets aflandig is en er het oplaten van je kite lastig is ivm beschikbare ruimte. Er is een grote baai, de Jorisbaai, aan de noordoost kant van het eiland waar wel goed gekite kan worden. Dit ziet er echter niet aantrekkelijk uit daar er vroeger veel afval werd gestort, echter dit is wel de place to be. In het weekeind worden er vaak tripjes ondernomen naar klein Curacao wat super is echter wel een stukje varen. Als je meer info wil hoor ik het, kite ze
loki
Gast
Antwoord #6 Augustus 12, 2004, 11:28:04
edit2Rapporteer  
is bonaire of aruba niet iets?
ik heb gehoort dat bonaire veel beter is als curacao
maar weet het niet zeker
semen

Berichten: 294
Antwoord #7 Augustus 13, 2004, 11:12:11
edit2Rapporteer  
Hoi

Bonaire is super. Er is een groot binnenmeer aan de oostkant van Bonaire waar het voor het grootste gedeelte kniediep is ( Jibe City ) echter sinds medio vorig jaar is het daar verboden te kiten , met name geinitieerd door de lokale windsurfscholen die het kiten maar niets vinden. Je bent dus aangewezen op de zuidkust en west kust waar het aan de westkust dus altijd aflandig is echter vlak bij het vliegveld ligt nog een eiland , klein Bonaire, dus je hebt nog een safety. Aruba is ook super zeker een baai noordoost van het eiland. Schuin aanlandig echter niet te groot dus kan snel druk worden. West Aruba is ook goed omdat je lang kunt staan echter ook hier geld dat je overdag niet overal mag kiten wederom vanwege de windsurfers. De wind is op de benedenwindse eilanden super ( altijd tussen 10 en 30 knopen) evenals de temperatuur. Het is nu wel huricane seizoen ( junit/m oktober) , niet dat je regelmatig huries meepakt echter de wind is wel wat vlageriger. Groter dan 16 m2 heb ik nog nooit nodig gehad en juni voornamenlijk met 12 m2 gevaren. Bonaire heeft wat stabielere wind en curacao wat vlageriger uitgezonderd klein Curacao.
Bovenwinds is met name St. Maarten een aanrader , heeft echter wat minder wind maar zeker het franse gedeelte ruimte en baaien zat.
Wel mogelijk tot oktober en greetingz

later
joost van Bergen
Gast
Antwoord #8 Oktober 03, 2004, 22:12:25
edit2Rapporteer  
Een hele late reactie van mij, maar als het goed is ben jij nu geweest en kun je me vertellen hoe het geweest is op Curaçao. Ik vlieg 11 oktober daarheen. Heb inmiddels wel rechtstreeks kontakt gehad met een local die zij dat de Jorisbaai en klein-curaçao perfect is.

Toch ben ik nog benieuwd naar jouw belevenissen.
Ik hoop wat van je te horen.

groet Joost
kentyman

Berichten: 2093
Antwoord #9 Oktober 04, 2004, 12:16:47
edit2Rapporteer  
bij de st jorisbaai hebben de locals een eigen 'strandje' aangelegd met een plek met koraalzand waar je je kite kunt neerleggen / naar het water kan lopen. De wind is daar best goed (behalve in september & oktober) maar het kan erg vlagerig zijn (ligt aan de richting, er liggen wat 'bergen' rond de st jorisbaai.

klein curacao bennik niet geweest maar dat schijnt echt super te zijn. Het water is daar zo transparrant dat je tijdens een sprong niet kunt zien hoe hoog je nou zit (je ziet gewoon de bodem is mij verteld)... :-)
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.