Winterregime rustgebieden Voordelta weer van kracht

Evan
Administrator

Berichten: 9560
Logs: 0 | 1481 uur
November 02, 2017, 14:29:54
edit2Rapporteer  
Vanaf vandaag geldt het winterregime voor de rustgebieden Middelplaat, Bollen van het Nieuwe Zand en Bollen van de Ooster. De gebieden zijn in de winter niet toegankelijk voor vissers en recreanten. Dit moet de rust garanderen voor de roodkeelduiker, zeehond, grote stern en zwarte zee-eend.

Op het water en het slik in de Voordelta liggen vijf rustgebieden. Hier krijgen zeehonden en vogels rust en ruimte om zich voort te planten, te leven en voedsel te vinden. Om de daarvoor noodzakelijke rust te garanderen, gelden in de gebieden beperkingen voor onder meer recreatie en visserij. In de winterperiode zijn de gebieden groter dan in de zomer, omdat bijvoorbeeld zwarte zee-eenden en roodkeelduikers zich dan in grote aantallen dicht onder de kust bevinden. In de zomer vertrekken ze weer richting het noorden en kunnen activiteiten weer meer plaatsvinden.

Gele, kunststof tonnen geven de grens van het rustgebied op het water aan. Rijkswaterstaat legt de tonnen de komende periode neer.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2018 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.