GO! Voor de eerste stop komende zondag 22 april te Zandvoort.

Evan
Administrator

Berichten: 9569
Logs: 0 | 1481 uur
April 19, 2018, 22:17:27
edit2Rapporteer  
Het lijkt zondag nog een mooie lentedag te worden met een briesje uit het zuidwesten die langzaam gaat aantrekken, door het rustige weer van afgelopen dagen en afgaand tij verwachten we geen noemenswaardige branding.

- tot 10:45u inschrijving bij Watersport Vereniging Zandvoort
- 11:00u briefing bij het wedstrijdbord
- 12u race 1
- 13u race 2
- 14u race 3
- 15u race 4
~ 17:30u Prijsuitreiking


Inschrijven is gratis! Wil je zeker zijn van een plaats en niet wachten bij het aanmelden op de locatie schrijf je dan nu online in. Print het inschrijfformulier uit, vul deze alvast thuis in en lever deze in tijdens het aanmelden. Deelnemers die al een eerdere stop gevaren hebben hoeven zich enkel op locatie te laten weten dat ze aanwezig zijn.

http://www.kitehigh.nl/kitefoilcupholland


Tot ziens bij de skippermeeting!
Team Kitefoil Cup Holland

PS. consumptiebonnen verkrijgbaar aan de bar (cash)
Evan
Administrator

Berichten: 9569
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #1 April 23, 2018, 09:19:02
edit2Rapporteer  
Wat een dag, helaas geen uitslag ondanks alle pogingen om toch te racen.

Zomers warm met aflandige zuidoosten wind die volgens de voorspelling naar wzw zou draaien na een uitdovend buienfrontje in de ochtend. Na een uur uitstel ging Koen Boterman proefvaren met de nog steeds aflandige wind. Dat bleek goed te gaan dus besloten om de baan te verleggen en met de aflandige wind te starten.

Grootste deel van de vloot wist op tijd de startlijn te bereiken maar nadat de top drie over de finish kwam begon de wind toch te draaien en weg te vallen. Evan Kruger wist nog als vierde te finishen en de rest had de race afgebroken of hadden de kite gedropt.

In de haast om de baan te verleggen was de bovenboei precies op een zandbank gelegd waardoor de ankerlijn slap hing en tot 10m Upwind van de boei dreef,  van de vier die wisten te finishen heeft enkel Sander de Kok het touw weten te ontwijken.  Na een late start door een gedropte kite bij het te water gaan wist hij nog vlak achter Jannis Maus te finishen met Julian Hein Kiteboarding op de derde plaats.

Tot overmaat van ramp had de support boot ook nog motorpech en moest Koen door de Knrm er uit gehaald worden, Bram Hoogendijk had weer het geluk om naast een catamaran te crashen die hem er snel uit haalde.

Geen mogelijkheid meer om de baan te verleggen en de instabiele condities er na hebben ons doen besluiten die dag niet meer te racen en dit "resultaat" niet mee te laten tellen voor het klassement.

We kregen nog wel een traktatie met een spiegelgladde zee en op 5m en hoger genoeg zeewind om te varen met magische plaatjes als gevolg. Iedereen op de kant heeft met open mond staan kijken hoe er heen en weer geknald werd zonder zuchtje wind te voelen!

Op naar de volgende stop op de Brouwersdam over drie weken, hopelijk hebben we alle pech nu wel gehad voor de komende jaren!

Watersport Vereniging Zandvoort bedankt voor de organisatie en Peter Lynn Kiteboarding, Slingshot Benelux, Ride Engine en Kiteoutlet.eu voor de sponsoring.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2019 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.