Weer- en wind waarschuwing 09-08-2018

Marc_87
Moderator

Berichten: 7541
Logs: 0 | 758 uur
Augustus 09, 2018, 09:42:27
edit2Rapporteer  
Op dit moment is het nog rustig en mooi weer maar daar gaat verandering in komen. Vandaag wordt een spannende dag wat betreft het weer en de wind. De weermodellen zijn het nog niet met elkaar hoe stevig de buien en de wind uit gaan pakken.

Echter zal er opgelet moeten worden voor onweer en windstoten tot lokaal 100 km/uur. Het is hoe dan ook erg goed opletten geblazen wanneer je toch het water op wilt gaan. Op dit moment is de wind nog oostelijk, deze draait in de loopt van de middag naar west tot noordwest en zal toenemen naar verwachting tussen de 20 en 30 knopen voordat het donker wordt. Al met al is dit geen weer voor beginners vandaag.

Zie hieronder de berichtgeving van de KNMI:

In de middag en avond regen- en onweersbuien, vanavond zware windstoten

De ochtend begint met weinig bewolking met lokaal enkele mistbanken. Van het zuiden uit neemt de bewolking toe en vooral in de middag en avond zijn er flinke perioden met regen die vaak buiig van karakter is, lokaal is ook onweer mogelijk. Het zuidoosten krijgt vanochtend al te maken met onweersbuien. Op veel plaatsen valt 5-20 mm, lokaal mogelijk 20-40 mm. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 21°C vlak aan zee tot lokaal nog 26°C in het oosten. De wind is zwak tot matig en komt eerst uit richtingen tussen oost en zuid maar trekt in de loop van de dag aan naar matig uit een noordoostelijke richting. Later in de middag en in de avond draait de wind naar west- tot noordwest en neemt toe naar vrij krachtig tot krachtig, langs de kust naar hard tot stormachtig, 7-8 Bft. In het noordwestelijk kustgebied kan de wind kortstondig aantrekken tot stormkracht, 9 Bft. Daarbij zijn er vanavond in het hele land windstoten mogelijk tot ca. 80 km/uur, in het noordwesten en noorden mogelijk tot ca. 90 km/uur, in het Waddengebied en op het IJsselmeer zijn zelfs kortstondig windstoten mogelijk tot ca. 100 km/uur (Bron: KNMI).
Evan
Administrator

Berichten: 9647
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #1 Augustus 09, 2018, 11:25:39
edit2Rapporteer  
Buien = niet kiten. PUNT

Marc_87
Moderator

Berichten: 7541
Logs: 0 | 758 uur
Antwoord #2 Augustus 09, 2018, 12:53:45
edit2Rapporteer  
Het KNMI heeft opgeschaald naar Code oranje: Vanavond en vannacht (zeer) zware windstoten

https://knmi.nl/waarschuwingen

Vanavond kunnen er in de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland en in het IJsselmeer- en Waddengebied zeer zware windstoten van 80-110 km/u voorkomen uit een west tot noordwestelijke richting. Hiervoor is vanaf vanavond Code Oranje van kracht. Elders komen in de avond zware windstoten van 75-90 km/u voor. Hiervoor is Code Geel van kracht. De windstoten zullen in de nacht naar vrijdag het land verlaten, het laatst in het Waddengebied.

 Overige waarschuwingen:

Vanmiddag komen er in het zuidoosten en oosten van het land onweersbuien voor. Daarbij kunnen hagel, windstoten van 60-75 km/u en plaatselijk veel regen in korte tijd voorkomen. Hiervoor is Code Geel van kracht.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2020 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.