Weer- en wind waarschuwing 07-03-2019

Marc_87
Moderator

Berichten: 7524
Logs: 0 | 758 uur
Maart 04, 2019, 08:36:42
edit2Rapporteer  
Vandaag wordt weer eens een ouderwetse onstuimige dag! In de ochtend is het uitkijken voor buien met kans op onweer en zware windstoten welke aan de kust de 100 km/uur aan kunnen tikken. In de loop van de middag verdwijnen naar alle waarschijnlijkheid de buien maar blijven harde windstoten mogelijk.

Vandaag is dus weer een verraderlijk dagje waar je goed op moet letten wanneer je het water op gaat! Hieronder de voorspelling van het KNMI:Vandaag & morgen

Enkele buien en veel wind

Wisselend bewolkt. In de ochtend trekken er enkele buien, een enkele mogelijk met onweer, van west naar oost over het land. Daarna breekt de zon af en toe door maar blijft de kans op een bui bestaan. In het noorden blijft het nog lang bewolkt met van tijd tot tijd regen. De temperatuur die aanvankelijk nog op veel plaatsen 10-12°C is, daalt in de middag naar waarden rond 8°C. De zuidwestelijke wind is (vrij) krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer hard tot stormachtig. Er komen windstoten voor van 75-90 km/uur, in de kustgebieden mogelijk tot 100 km/uur. In de loop van de dag neemt de wind van het zuiden uit geleidelijk af.

In de loop van de avond en in de nacht naar dinsdag trekken enkele buien van zuidwest naar noordoost over het land. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 5°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard.

Dinsdag overdag zijn er wolkenvelden en is er kans op een bui. Hier en daar breekt de zon soms door en de middagtemperatuur ligt rond 8 tot 10°C. De zuidwestenwind wordt matig, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.

(Bron: KNMI)
Evan
Administrator

Berichten: 9620
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #1 Maart 06, 2019, 10:41:15
edit2Rapporteer  
Morgen gaat ook weer flink los!
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2019 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.