22/09 - 22/09: Veiligheidsdag KNRM & NKV & WVZ


Event info
Toegevoegd door
Spot

Omschrijving

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de Nederlandse Kitesurfvereniging (NKV) organiseren op zaterdag 22 september een veiligheidsdag voor kitesurfers en andere geïnteresseerde partijen. Deze Veiligheidsdag heeft tot doel om de verbinding tussen kiters en de vrijwillige redders van de KNRM te vergroten, zodat reddingsacties nog sneller en effectiever uitgevoerd of zelfs voorkomen kunnen worden.

De KNRM en de NKV organiseren de veiligheidsdag bij de Watersportvereniging Zandvoort, centraal in Nederland zodat uit alle windstreken kiters kunnen deelnemen aan deze dag. Deelname is gratis, maar inschrijven voor dit evenement is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen. De KNRM stations van Zandvoorten mogelijk Noordwijk zullen in de ochtend de aanwezige kitesurfers meer vertellen over het werk van de KNRM en wat de kiter preventief kan doen aan voorbereiding voordat zij het water betreden. Maar ook hoe ze moeten handelen in geval van nood. De experts van de NKV zullen de bemanning en de aanwezigen meer uitleg geven over het materiaal, eventueel beschikbare hulpmiddelen en wat de hulpverlener kan doen alvorens een kiter en materiaal veilig aan boord te nemen. Ook zullen we zaken bespreken als het varen met een buddy, waar op te letten bij kite oplaten, voorrangsregels, aflandige wind en welk materiaal wanneer.

In de middag zullen de aanwezigen meevaren aan boord van de reddingboot en wordt een oefening uitgevoerd waarbij een surfer in nood wordt gered. Op deze manier kan daadwerkelijk ervaren worden hoe slecht zichtbaar een kitesurfer in nood is en hoe er gehandeld moet worden bij het aan boord nemen van kiter en materiaal. In de tussentijd zullen we aan land de materialen doornemen. 

Meld je hier aan, let op: plaatsen zijn beperkt!

Wie is er bij?
Nog geen members.

0 Reacties
    Nog geen reacties. Schrijf de eerste reactie.
Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 33 gasten 2 leden
EddyC
Karel79

© 2002 - 2021 Kitehigh