Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Zandmotor: meer duidelijkheid over wel/niet mogen surfen Gepost op: Juli 18, 2011, 15:45:09
Wat ik in het artikel lees is dat het OP de zandmotor nog verboden terrein blijft maar eromheen het weer opengesteld is voor watersporters. Zwemmen blijft wel verboden i.v.m de stroming.

edit: Mocht dit bericht overigens niet kloppen dan wordt het op deze manier wel heel erg onduidelijk of er nu wel of niet gekite mag worden.
2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Zandmotor: meer duidelijkheid over wel/niet mogen surfen Gepost op: Juli 18, 2011, 14:03:25
http://www.surfabc.nl/kitesurfen/zandmotor-toegankelijk-voor-kite-en-windsurfers/

Citaat
Stand van zaken Pilot Zandmotor
Zoals jullie wellicht al hebben gezien zijn de werkzaamheden aan de haak van Pilot Zandmotor (ter hoogte van Ter Heijde) grotendeels afgerond. Op dit moment is er ongeveer 19,5 miljoen kuub zand gestort in de het schiereiland en de twee onderwatersuppleties van de Zandmotor DeltaDuin. Mede door het goede weer van de afgelopen maanden kon voortvarend gewerkt worden aan de aanleg. De komende periode wordt nog gewerkt aan de zuidelijke onderwatersuppletie en wordt het schiereiland ingericht met genummerde strandpalen. Daarnaast komen er onder meer een uitkijkpunt en een Argusmast (onderzoeksstation) op de Zandmotor. Voor meer informatie zie www.zandmotor.nl.

Het werkterrein op zee is weer toegankelijk voor watersporten en schepen. Zoals aangegeven wordt nog wel gewerkt aan de zuidelijke onderwatersuppletie. Het behouden van een veilige afstand tot het schip is van belang. De zwart – gele kardinale boeien blijven liggen om te waarschuwen voor mogelijke ondiepten die in dit gebied aanwezig zijn. Zwemmen blijft verboden in verband met plaatselijk sterke stromingen.

Het werkterrein op land blijft voorlopig afgesloten. Het is niet toegestaan om vanaf zee- en landzijde de Zandmotor te betreden. Zoals hierboven vermeld, worden hier nog werkzaamheden uitgevoerd. Daarnaast onderzoeken Rijkswaterstaat en de provincie Zuid-Holland samen met de reddingsbrigades hoe de stroming rond de Zandmotor zich ontwikkelt. Zodra dit onderzoek is afgerond en eventuele aanvullende veiligheidsmaatregelen zijn genomen, wordt de Zandmotor opengesteld voor publiek. Naar verwachting is dat na het badseizoen.
3  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: kitesurfster IJmuiden 14-7-2011 Gepost op: Juli 15, 2011, 10:01:46
Aan kiten zitten gewoon risico's, net zoals aan meer dingen. Er vallen daardoor jaarlijks helaas een aantal slachtoffers, echter door gelijk te roepen dat een helm verplicht gesteld moet wordem of boven de 30 knopen iedereen van het water af is gewoon overdreven. Dan is toch de hele charme van het kiten weg?? Bij wintersport, bergbeklimmen, zeilen, surfen enz. vallen jaarlijks ook een aantal slachtoffers. Daar word toch ook niet gelijk geroepen dat er allerlei veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen?? Als wij als kiters zelf al dit soort dingen gaan roepen, snijden we onszelf echt in de vingers op lange termijn en gaan dat soort regels er ook echt komen.
4  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: kitesurfster IJmuiden 14-7-2011 Gepost op: Juli 14, 2011, 18:30:29
@TBK:

Hoezo nou weer iedereen? 30 knopen is zeer goed te doen voor ervaren kiters... sterker nog, dat zijn de leukste/lekkerste conditie's. Je gaat toch ook niet bij wintersporten de zwarte piste voor iedereen verbieden? het is voor iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid om in te schatten of je de omstandigheden aan kan zoals bij wel meer dingen het geval is.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Hoe trrek je de depower aan van naish 5th bar 2010/2011 ? Gepost op: April 05, 2011, 10:39:31
Klopt, bij slingshot is het touwtje iets dunner waardoor het stukken makkelijker gaat. het depowerkoord heeft als het ware een dikke kant (links)en een dunne kant (rechts).
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Hoe trrek je de depower aan van naish 5th bar 2010/2011 ? Gepost op: April 05, 2011, 09:33:39
Ik zit er ook ALTIJD mee te klooien. Heb nu sinds kort slingshot en die heeft ook depower onder de bar maar wat een verschil! Doet precies wat ik wil en is makkelijk tijdens het varen aan te passen. Als ik hem bij Naish wil depoweren tijdens het varen eindig ik altijd ineens met een volledige gepowerde kite omdat het touwtje niet geklemd blijft zitten....
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Drogen wetsuit Gepost op: Maart 25, 2011, 21:51:06
Ik hang mijn wetsuit ook altijd aan een kleerhanger in mijn douchecabine om uit te lekken, daarna hang ik hem gewoon in de kast om verder te drogen. Tip die ik heb is sla altijd de "benen" van het pak over de schouders van het pak heen zodat niet het hele gewicht van het pak alleen op de schouders komt. Hiermee voorkom je dat het pak op bepaalde punten gaat uitlubberen.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Best Kahoona v2 Gepost op: Maart 11, 2011, 17:57:22
Ik zou als tweede maat zeker een 7.5m2 erbij nemen en geen 9.5m2... Ik vaar zelf de 7.5m2 (met extensions) al vanaf 18 knopen en weeg 75 kilo en heb een 135x41 boardje... sluit perfect aan op de 11.5m2. Als je er een 9.5m2 bij haalt mis je echt een stuk high-end en heb je teveel overlap met je 11.5m2. Highend van de Kahoona V2 is namelijk niet zo best maar low-end daarintegen is weer super...
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe set Gepost op: Maart 09, 2011, 15:16:29
windsurf.de en kitepirates.de zijn de twee bekendste shops in duitsland. Iedereen heeft hier over het algemeen wel goede ervaringen mee dus kan je gerust wat bestellen!
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe set Gepost op: Maart 08, 2011, 17:44:16
ik zou ook lekker voor een 12/8 combi gaan. heb je toch nog lekker wat low-end en kan je overstappen op je 8 vanaf 22 knopen ofzo... In nederland zijn de meeste dagen dat je kan kiten toch de dagen met wat minder wind en dan heb je veel meer aan een 12. 
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe set Gepost op: Maart 08, 2011, 17:13:36
Ik heb dezelfde eisen aan een kite. Ben zelf ook 80 kg en vaar met een set 10/7. Ik kan vanaf 11 knopen varen en met 14/15 knopen lekker varen en jumpen. De 7 heb ik voor boven de 25 knopen en kan ik doorvaren tot 40/45 knopen.

Ik vaar met de Advance Kaiman 2010 waar ik erg tevreden over ben  ThumpsUp. Het is een kite met een uitstekende low-end, welke erg makkelijk te relaunchen is, goede depower heeft, bombproof is, freeride/oldskool kite waarmee je super hoog kan springen, stabiel is, etc. Misschien ook wel een kite voor jou....



Sorry maarten maar mij maak je niet wijs dat je met een 10m2 en 80kg kan varen in 11knopen. No way... vanaf een knoopje of 14/15 begint het pas met een 10 en dan is het jumpen nou ook nog niet echt spectaculair te noemen.
12  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiten op de brouwersdam Gepost op: Oktober 29, 2010, 12:38:56
Ik ben straks ook aanwazig op rockanje dan, hoe kan het trouwens dat vliegerweer er zo erg naast zit? En niet op 1 spot maar op alle spots langs de west kust?
13  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiten op de brouwersdam Gepost op: Oktober 29, 2010, 12:29:26
haha ok dan is rockanje prima ;-)
14  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiten op de brouwersdam Gepost op: Oktober 29, 2010, 12:26:35
Als de wind zo blijft is de wind offshore voor rockanje, ik ga zo naar oostvoorne

http://www.vliegerweer.nl/
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gedraaide Bladder? Gepost op: Juli 24, 2010, 18:38:39
Hmm vandaag gekite, na een half uurtje klapte de bladder uit elkaar precies op de plek waar hij gedraaid zat  Angry

Denk dat ik maar een nieuwe ga kopen  Undecided Iemand misschien tips waar ik het beste een nieuwe kan halen?
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gedraaide Bladder? Gepost op: Juli 23, 2010, 20:19:18
thnx voor je reactie  ThumpsUp, ik heb het gelijk even uitgeprobeerd en het is gelukt. De knik is eruit... Het lukte alleen niet met schudden maar heb het ventiel rondgedraaid en toen was het eruit. Scheelt weer een hoop werk  Tongue
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Gedraaide Bladder? Gepost op: Juli 23, 2010, 13:02:50
Ik heb een vraagje en hoop dat één van jullie mij kan helpen,

Bij mijn Kite (RRD hypertype2), zit in een strut bij de overgang van de leading edge naar de strut een soort van vouw. Hierdoor, als de kite helemaal is opgepomt, heeft deze strut meer de neigeing om door te buigen dan de andere struts. Komt dit omdat de bladder in de kite is gedraaid, of kan er ook een andere oorzaak zijn? Hoe zou ik dit eventueel op kunnen lossen? Hoop dat iemand mij hier een antwoord op kan geven...

B.v.d Gr, Wouter
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.