Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Stijlen / Discussie / Wave / Re: Eerste directional board.... Cabrinha Squid 2018?? Gepost op: April 01, 2018, 15:38:33
Ik heb zelf ook een Ocean Rodeo Mako Duke voor de dagen dat ik directional wil varen. Lekker speels boardje, top om op te leveren varen. Prima voor de Nederlandse condities.
2  Stijlen / Discussie / Big-Air / Oldschool / Airstyle / Re: Welke spring kite? Gepost op: December 30, 2017, 15:08:24
North Evo springt ook heerlijk! Ik vaar er zelf al jaren mee, en met de kleine maatjes is ook nog eens prima te waveriden!
3  Stijlen / Discussie / Wave / Re: Advies eerste waveboard. Gepost op: April 04, 2017, 14:30:01
Even de zoekfunctie van het forum gebruiken, zijn diverse threads over te vinden.. Smiley

Ik heb vorig jaar zelf ook mijn eerste waveboardje aangeschaft. Een "Mako Duke" van Ocean Rodeo. Lekker speels boardje en ideaal voor Nederlandse condities. Als ik me niet vergis 5"4.


4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: [NL] Kite vakantie naar Fuerteventura in hartje december Gepost op: Januari 17, 2017, 14:10:58
Lekker filmpje hoor!  Joepie

Waar zit die GoPro als je in de lucht hangt? Op je borst? Of op je hoofd? Binnenkort ook eens proberen..
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: El Gouna go/no go Gepost op: December 20, 2016, 14:41:11

Wij zijn eind augustus / begin september nog met een groep vrienden naar El Gouna geweest. Was prima te doen! Inderdaad wel wat minder toeristen dan het jaar ervoor, maar als je er toch alleen maar om te kiten komt, who cares..  Wij zaten in Ocean View, om 3 minuten met de tuc-tuc van de kitespot. Bijna alle dagen wind gehad, en hooguit met een mannetje of 10 op de spot (Red Sea)..  Joepie

Onderstaand wat sfeerbeelden:


http://youtu.be/tWa8n-p00TQ
6  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: reparatietape wetsuit nodig? Gepost op: December 14, 2016, 14:48:10
Ik ben ook wel nieuwsgierig. Als het wat is, bestel ik graag bij een voldoende batch mee!
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Aanschaf eerste golfsurf boardje Gepost op: Mei 09, 2016, 12:22:03
goede keus daar krijg je geen spijt van Hoekipa kan mooie dagen hebben en dan is een surfboard een must.
ik heb meerdere boards liggen welke je kan testen
ik denk dat een mako Duke perfect voor je zal zijn.
ik ben een local op de hoek PM me bij interesse.

Gr Barry

Hi Barry,

Dank voor je snelle bericht.

Zojuist even zitten Google'en, en ik lees veel positieve verhalen over de Mako Duke. Kwam van Ocean Rodeo ook nog de "Surfseries" tegen. Wat zijn precies de verschillen tussen deze boards? En welke is het meest geschikt voor HvH?

Waarschijnlijk ben ik dit weekend wel weer op HvH om te kiten. Zodra ik meer weet, stuur ik je even een PM.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Aanschaf eerste golfsurf boardje Gepost op: Mei 09, 2016, 10:51:44

Beste medekiters,

Na een aantal jaren op m'n twintip gevaren te hebben, gisteren voor het eerst op een strapless golfsurfboardje gestaan. Super toffe ervaring, en daarom besloten zelf ook een boardje aan te gaan schaffen.  Joepie

Boardje is vooral bedoeld om te leren waveriden. Zou (ooit) ook nog wel eens willen leren golfsurfen, dus wellicht is er wel een boardje waarmee beiden kan. Welke boardjes raden jullie mij aan? En in welke maat?

Ik weeg zelf rond de 78 kilo en vaar veelal op Hoek van Holland (relatief veel chop / golven).

Alvast bedankt!
9  Algemeen / Buitenland & Travel / Vakantie El Gouna Gepost op: Augustus 25, 2015, 10:27:32
Beste kiters,

Samen met een goede vriend ga ik a.s. donderdag 11 dagen op kitevakantie naar El Gouna. Ik kite nu 2 seizoenen, hij wil het graag leren. Heb via de zoekfunctie al e.e.a. aan info gevonden, maar het merendeel is helaas al redelijk gedateerd. Ik ben bijvoorbeeld erg benieuwd naar:

- Welke kitestation kunnen wij het beste kiezen? Ik wil hem graag leren kiten, maar wordt een beetje huiverig van de verhalen die ik lees over het koraal (zeker in combinatie met bodydraggen). Bij welk stations heb je het minste last van het koraal? Ik lees weinig positieve verhalen over de "Red Sea Zone" (ook redelijk gedateerd overigens), dus ik neig naar een van de andere twee stations..

- Ik heb waterschoenen met zachte zool, maar weet niet of dit tegen koraal voldoende beschermt. Hebben jullie in El Gouna waterschoenen met harde zool gedragen, of zijn waterschoenen met zachte zool ook voldoende?

- Zijn er nog mooie spots / strandjes buiten de spot met de 3 kitestations die we zeker niet mogen missen? Zoja, hoe heten deze spots?

- Ik heb op Windguru al even naar de windvoorspellingen in El Gouna gekeken en kom daar naast "Windsnelheid" en "Windstoten" ook "Gemodificeerde wind" tegen, welke flink wat harder is dan de reguliere "Windsnelheid". Iemand enig idee wat ze hiermee bedoelen? Ik ben van plan een 10m en een 12m mee te nemen, maar op basis van de "Gemodificeerde wind" zou een 7m misschien ook wel handig zijn..

- Tot slot, we zitten in "Three Corners Ocean View". Al behoorlijk wat over gelezen, maar wellicht hebben jullie nog goeie tips / weetjes. Ik las dat eten / drinken bij de prive bar van het hotel op het strand inclusief is, maar geldt dit bijvoorbeeld ook voor alcoholische dranken?

Andere praktische info over de stad zelf, leuke activiteiten etc. is ook van harte welkom!  Joepie

Groetjes,

Tim

10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Aanschaf nieuw boardje Gepost op: April 19, 2015, 22:06:16
Testen is weten. Het is net als met kites en auto's zeer persoonlijk. Breedte mag wel 1 of 2 cm bij.

Zou graag wat boardjes willen testen, maar kom op internet weinig tegen over Nederlandse bedrijven die Shinn verkopen.. 

Kwam op een aantal (buitenlandse) forums ook de Shinn Dundee tegen. Deze schijnt nog net iets lekkerder te varen in chop dan de Monk Forver. Iemand ervaringen?
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Aanschaf nieuw boardje Gepost op: April 19, 2015, 20:39:28
Beste medekiters,

Ik kite inmiddels een kleine 2 seizoenen, voornamelijk op Hoek van Holland (veel golven / chop) en mijn oude boardje, een Naish Haze 2009, is hard aan vervanging toe.

Ik ben opzoek naar een nieuw boardje, waarmee ik de komende tijd vooruit kan. Vaar momenteel voornamelijk rakjes en probeer hier en daar wat te springen, maar wil komende zomer qua skills wel echt een stapje maken. Moet goed goed in chop kunnen varen, moet redelijk vergevingsgezind zijn voor mijn knieën (als ik op de Sugar Skull van mijn maatje vaart voelt deze een stuk "zachter" dan mijn eigen board) en moet ook nog een beetje betaalbaar zijn. Boardje uit 2013/2014 is trouwens ook prima.

Ik ben 1,88m bij 77kg en vaar momenteel op een boardje van 1,32m bij 39 cm. Heb mijzelf uiteraard al een beetje zitten oriënteren en kwam o.a. de F-one Trax en de Shinn Monk Forever tegen. Over de Trax een beetje griezelverhalen gelezen (delaminatie, erg breekbaar), maar zo zal ieder board zal wel zijn manco's hebben.

Welk board raden jullie mij aan? En zijn de afmeting van 1,32m x 39 OK?

Alvast dank!  Joepie

Groetjes,

Tim
12  Algemeen / Buitenland & Travel / Kitesurfen in Marmaris Gepost op: Augustus 18, 2014, 19:42:19
Hoi medekiters,

A.s. vrijdag ga ik voor 1,5 week naar Marmaris. Las in een ander topic op Kitehigh dat op in Marmaris weinig te kiten valt, maar dat Gokova wel prima is. Topic was wel al een paar jaar oud, dus wellicht dat er inmiddels e.e.a. verandert is..

Kan iemand mij vertellen of je vanuit Marmaris snel in Goklova kan komen, bijvoorbeeld met een Dolmus? Verder ben ik van plan om alleen mijn kite mee te nemen, en niet mijn boardje. Kan je daar een boardje huren voor 1,2 dagen (dit zal  waarschijnlijk goedkoper zijn dan meenemen)?

Tot slot, ik heb een 9,5m en een 7,5 kite (Best Kahoona) en allebei meenemen gaat niet. 9,5m meenemen? (ik weeg 77kg)

Alvast dank voor jullie reacties!

Groetjes,

Tim
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Best 2012 RP Bar - Lengteverschil stuurlijnen Gepost op: Augustus 11, 2014, 15:26:34
Beste kiters,

Ik ben in het bezit van een Beste 2012 RP bar, waarvan 1 van de stuurlijnen circa 4, 5cm. langer is dan de ander.. Voorheen nooit last van gehad, pas sinds afgelopen zaterdag merkbaar (kite crashte in een golf en veranderde in een wokkel - veel power op de lijnen, is dit een mogelijke verklaring?!) .

Hoe kan ik dit probleem het beste oplossen? Is dit iets om zelf te doen, of moet de kite hiervoor terug naar de winkel waar ik de bar destijds gekocht heb?

Alvast dank voor jullie reacties!

Groetjes,

Tim
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Best Kahoona met schade Gepost op: Mei 31, 2014, 17:06:33

Als ik de windrange die Best aangeeft zou moeten geloven, zou het moeten kunnen. Zie: http://www.kiteboardinguk.com/acatalog/Best_Kiteboarding_Kahoona_V4_Kitesurf_Kite_2012.html Misschien is dit inderdaad wat optimistisch en zal het eerder 13,14 knopen worden.

Los van of het kan, qua vaareigenschappen is de scheur dus geen probleem? Wat zou een redelijke prijs zijn?
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Best Kahoona met schade Gepost op: Mei 31, 2014, 16:44:37

Boardje is een Naish Haze van 132cm lang (breedte weet ik niet), weeg zelf 75kg.
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Best Kahoona met schade Gepost op: Mei 31, 2014, 14:41:06
Hoi allen,

Ik ben momenteel in het bezit van de Best Kahoona V4 7,5m en 9,5m. Met de zomer op komst zou ik ook graag een 11,5m aanschaffen, zodat ik ook met dagen rond de 12 knopen een beetje kan cruizen.

Kwam op marktplaats onderstaande advertentie tegen:

http://www.marktplaats.nl/a/watersport-en-boten/surfen-kitesurfen/m814019201-best-kahoona-v4-plus-11-5m-2012.html

Is een keer een lijn door het midden van de kite heen gegaan, is volgens de advertentie professioneel gerepareerd. Heeft verder ook nog een aantal kleine gaatjes en slijt plekjes.

Wat doet een dergelijke scheur met de vliegeigenschappen van de kite? Staat bij dat er nog met de kite wordt gevaren, maar geen idee of dit 'anders' vaart dan normaal.. Is het de moeite om deze kite er voor een klein bedrag bij te kopen? Zoja, wat is dan een redelijke prijs? (excl. bar)

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Groetjes,

Tim
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Handschoenen voor de echte kou! Gepost op: Februari 19, 2014, 15:14:49
Iemand ervaring met de PROLIMIT Mittens Open Palm? (http://www.telstarsurf.nl/wetsuits/784/prolimit-mittens-open-palm)

Vorig weekend eerst een uurtje met handschoenen gevaren (5mm) en daarna met Mystic wanten (open palm). Voorkeur ging uit naar de wanten, maar aangezien deze al een paar jaar oud waren, zijn dezelfde nergens meer te krijgen. Iemand nog andere goede alternatieven voor open wanten?  Smiley
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Handschoenen voor de echte kou! Gepost op: Februari 18, 2014, 16:09:33
Google ff op open palm mittens.

Daar staan sowieso Telstar en vd berg tussen op de 1e bladzijde

Gedaan, maar kom die Gul open mittens nergens tegen.. Sad
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Handschoenen voor de echte kou! Gepost op: Februari 06, 2014, 15:25:55
Al tig handschoenen gehad. Tot nu toe het meest tevreden met de open gloves.
Voordeel is ook nog eens dat je nooit je handschoenen uit hoeft te doen om een boterhammetje te eten. Gewoon je vingertoppen eruit halen. En ook nogeens goeiekoop.. ThumpsUp

waar vind ik die wantjes ergens? heb al een beetje zitten Google'en, maar kan in Nederland weinig vinden..
20  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: November 01, 2013, 13:35:40
Is er met zuiderwind te kiten op de zandmotor? Ben voor me werk in de buurt, maar heb er nog nooit gevaren. Zou einde van de middag wel even willen gaan kijken!

Nee, aflandig, met zuid heb je daar niks te zoeken.
Vanaf zw tot nno is het te doen.

Dank voor je reactie!  Een maatje van me zei dat het een grote poel was, maar dat klopt dus niet? Dan maar een andere spot in de buurt zoeken..
21  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: November 01, 2013, 12:23:31
Is er met zuiderwind te kiten op de zandmotor? Ben voor me werk in de buurt, maar heb er nog nooit gevaren. Zou einde van de middag wel even willen gaan kijken!
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Aanschaf 2e kite - welke maat? Gepost op: September 23, 2013, 13:58:58
Tja dat is lastig. Tot hoe ver vaar je die 9.5 nu door? Als je echt puur die kite koopt voor de 25-30kn wind dan zou ik voor die 5.5 gaan, maar je hebt dan echt geen overlap met 9.5. Zelf weeg ik ook 73kg en na 21+kn vaart die 9.5 gewoon niet zo fijn meer. Ditzelfde geldt ook voor die 7.5 in 26-30kn.

Ik zou persoonlijk voor die 7.5 gaan. Die 5.5 heb ik ook echt nog niet veel gebruikt dit jaar;




dank! aangezien ik nu alleen een 9,5m heb, vaar ik hiermee door tot max. 22,23 knopen. vaart inderdaad niet echt lekker, maar het is natuurlijk beter dan langs de kant zitten..

ik denk dat ik bij 30 knopen sowieso al niet meer het water opga. vaar meestal op Hoek van Holland en met 30 knopen zijn de golven daar zo hoog dat ik met mijn jaartje ervaring meer in het water lig te tobben dan ik echt aan het varen ben. misschien dan toch maar beter die 7,5m kopen!

23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Aanschaf 2e kite - welke maat? Gepost op: September 19, 2013, 13:47:27
Ik heb die Kahoona v4 9.5, 7.5 en 5.5. Die windrange chart klopt wel goed. Als je zelf in 25-30 wil varen loop je wel al tegen de highend van die 7.5 aan. Persoonlijk vind ik die kahoona v4 niet zo geweldig in highend. Zeker als je ze gaat depoweren wordt het een tragere kite. Die 7.5 is wel mijn favoriete kite met een knoopje op 20-22 zoiets. Boven de 25 pak ik die 5.5 en gaat wel tot 40kn door. Ik vaar ook alles met die 47cm bar.

Ik heb eind 2012 ook voor dezelfde overweging gestaan nadat ik mijn Waroo 2009 7m verkocht had. Aangezien kredietcrisis een woord is wat ik niet ken en die Kahoona's toch geen drol kosten heb ik ze maar allebei gekocht

Bij Kater heb ze die Kahoona nog voor een leuk prijsje, als je mailt kan je er misschien nog wel wat af krijgen voor 2. http://www.kater.nl/kitesurf/kites/232/13581/best-kahoona-plus-v4-kite-only-2012.html


dank voor je reply, hier kan ik wel wat mee! probleem is alleen; ik ben net student af dus kredietcrisis komt (nog) wel in mijn woordenboek voor. als je moest kiezen tussen een 5,5m en een  7,5m welke zou je dan kiezen? (rekening houdend met mijn gewicht van 73 kg)
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Aanschaf 2e kite - welke maat? Gepost op: September 17, 2013, 14:25:51

Dank voor jullie reacties! Voordeel van een 7,5m is dat ik geen extra bar hoef te kopen, maar de high end van de 7,5m ligt maar 3 knopen hoger (30knopen) dan de 9,5m (27knopen). Is het dan wel echt de moeite om een extra kite te kopen?
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Aanschaf 2e kite - welke maat? Gepost op: September 15, 2013, 15:42:38

Hoi allemaal,

Ik ben in het bezit van een Best Kahoona V4+ (9,5m) en zou graag een 2e kleinere kite aanschaffen voor de dagen met meer wind (25-30 knopen).

Ik weeg 73 kg en heb met mijn 9,5m het afgelopen seizoen regelmatig kunnen varen, maar met de herfst op komst denk ik dat ik toch vrij vaak overpowered zal zijn. Ik wil daarom een kleinere kite aanschaffen, maar twijfel of ik nou de 7,5m of de 5,5m aan moet schaffen (6,5m is er niet).

Volgens bijgaande tabel (http://eurofun.nl/shop/images/82117/Schermafbeelding+2013-03-24+om+12.52.02.png/) heeft de 7,5m een windrange die bijna gelijk is aan de 9,5m. De 5,5m is daarentegen misschien weer net iets te klein en ik vraag me af of ik deze echt heel vaak kan gebruiken? (vaar inmiddels een jaartje, dus met 30+ knopen ga ik sowieso het water nog niet op)

Welke maat zouden jullie aanraden, en waarom? Ik heb bij de de 9,5m nu trouwens een RP 2012 bar. Heb al even zitten Googlen, maar kon niks over andere maat barren vinden bij Best. Kan ik met deze bar ook gewoon een 7,5 / 5,5m kite varen, of moet ik toch ergens een andere bar vandaan halen?

Ik hoop op jullie advies!

Groetjes,

Tim
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.