Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Mei 10, 2013, 18:22:41
De manier om wat extra ruimte te 'krijgen'. Hang een duitse vlag aan je kite, en bam zeeën van ruimte in het poeltje van de Zandmotor.
Is de angst voor Duitsers echt zo groot?

TOP DAGJE in de klotsbak
2  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Eerste ongeluk(je) van het jaar? Zandmotor 12-4-13 Gepost op: April 12, 2013, 21:41:43
Vanavond, een heerlijk windje. ~25 knopen, perfect sideshore, aardig stabiel, hoogwater en een tiental kiters op het water.

Zelf was ik in de kom aan het varen toen het gebeurde en de politie/ambulance aan kwam rijden, rond 7 uur.
Een kiter met, volgens mij, een Best Yarga(?) raakte op de kant in de problemen, ter hoogte van standtent 'Parker' en de tent van de reddingbrigade. Uiteindelijk is de kiter in kwestie, volgens mij, achterin de politie-pickup de duinen op gereden. Daar stond een ambu te wachten.
Heel schokkend was het waarschijnlijk allemaal niet en ik hoop dat de kiter met niet meer dan een geschud hoofd en een gekneusde rib thuis zit. En wat geleerd heeft...

Nog een paar notities:
De persoon met de Best leek niet heel ervaren(veel 12h en niet weg komen bij de kant).
En de persoon leek 'geholpen' te worden door een medekiter/vriend waarvan de kite nog op het strand lag.

Zijn er hier mensen die weten hoe het nu met de kiter gaat en/of preciezer weten wat er gebeurd is?
Ik zag namelijk niet veel meer dan sirenes die over de duinen reden.

Appelsap
3  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Nieuwe kiteboardschool Gepost op: November 11, 2012, 18:41:36
Nog een leuke, misschien handige om aan te passen.
Het fotootje met pijl op de 'locatie Scheveningen'-pagina(Houtrustweg) ligt op ruim een kwartier lopen van het Markense plein.
Ik hoop dat jullie de spot kennen  Lips Sealed.

Verder is het mij niet 1,2,3 duidelijk met hoeveel man ik les zal krijgen. Het volgende blijkt te gelden: 
Let op!
Bij ons worden er groepen van maximaal 3 studenten op 1 instructeur geplaatst. Mocht u de enige reservering zijn, dan heeft u geluk en krijgt u priveles! De les gaat dus ook gewoon door wanneer u de enige bent.

Dus evenveel betalen voor een 1:1, 2:1 of 3:1-les en maar afwachten wat je krijgt?

Enne succes, het zal, denk ik, pittig worden qua dagen vinden met acceptabele lesomstandigheden op deze spot en concurrentie met andere scholen Wink.
4  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Ongeluk kitesurfster (tijdens les?) zaterdag 17 september Scheveningne Gepost op: September 24, 2011, 09:18:22
Mocht dit afgelopen zaterdagochtend(17-9) zijn gebeurd, ter hoogte van strandtent De Staat op het zuiderstrand. Dan kan ik wat meer vertellen, ten eerste de wind sloeg echt helemaal nergens op. Een stukje verderop zagen we een Flysurfers(kiteschool Versus?) spontaan uit de lucht flikkeren, veel later waren ze dan ook niet meer de zien ThumpsUp
Terug naar de verongelukte, als de plaats en tijd klopt gaat zeer waarschijnlijk om een powerkiter. Er was èèn of ander evenementenbureautje(geen kiteschool) bezig een bedrijfuitje oid powerkiten  ter hoogte van De Staat.
Van het ongeluk zelf heb ik niks gezien maar rond 1 of 2 uur komt er een ambu het strand op rijden. Van 1 van de powerkiters had ik begrepen dat het om een vrouw ging met fikse pijn in haar buik/zij. Meer weet ik helaas niet vertellen, behalve dat ze met pakweg 10 matrassen bezig waren en als ik het goed zag 3 instructeurs maar pin me daarop niet vast.

Zelf had ik net, aan 2 gasten die al prima konden vliegeren, een versimpeld kitesurflesje gegeven , een 1e lesje van trainerkite tot selfrescue op het land. Wat best te doen was als je niet te dicht bij de duinen stond, maar het water op gaan was totaal onverantwoord. De wind ging soms echt van 8 naar 25+ knopen en weer terug in luttele seconde, ook draaide het alle richtingen op. Toch was er een fransman die het water op moest en zou, meneer is maar terug gezwommen en de KNRM heeft nog even lekker geniks met zijn wegdrijvende kite. schater


Marten
5  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Zandmotor: meer duidelijkheid over wel/niet mogen surfen Gepost op: Juli 16, 2011, 15:19:25
En ook vanochtend werd er lekker gekite bij de zandmotor. Lekker vlak zeetje dat wel, wel zo makkelijk als je net les hebt gehad op Oostvoorne. Het was vandaag zelfs 'ideaal' om les te geven een stukje verderop in de daadwerkelijke kitezone met deze aflandige wind.
Toch vreemd volgens de reddingsbrigade zijn er altijd kiters/lessen als de wind aan staat, ook al is deze aflandig zoals vandaag.
Op Scheveningen zie je dat nooit, zou het een ander soort kiter zijn dat daar komt? Of durft dit type surfer niet op de webcam?

Ook ik kite liever op een rustig stukje water maar verboden stukken met aflandige(of aanlandige) wind blijven ook dan een no-go. Gewoon een beetje gezond verstand. Op deze manier komt er nooit een mooie spot op de zandmotor voor niet-Klootzakken

Marten
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.