Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 8
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 300 euro boete voor kiten met aflandige wind, van mij mag het Gepost op: Augustus 08, 2007, 16:22:31
De reddingsbrigade is GEEN TAXIBEDRIJF!!!

Als je het water in gaat, onder welke omstandigheden dan ook, het is ten alle tijden je eigen verantwoordelijkheid.

Ook al is het water ongeveer 20 graden, als je er een uur of 2 in ligt heb je toch echt een groot lichameijk probleem
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: ONDERSCHEID KITESURFERS EN BUGGY'S Gepost op: Juli 10, 2007, 13:22:16
Buggy's hebben geen rem, maar door 'm dwars te gooien kunnen ze wel heel snel stoppen.

Buggyers die met een H-nummer rijden hebben een examen af moeten leggen waar de noodstop één onderdeel van is. Van een buggyer met een H-nummer kun je vanuitgaan dat dit een ervaren rijder is.

Ik denk juist dat het onderlinge respect en tolerantie best wel aanwezig is. Maar het is wellicht een dun lijntje wat door dergelijke topic's snel kan breken.
We zijn allemaal met vliegers bezig, en we hebben een gezamenlijke passie nl. WINDKRACHT. Als alle gebruikers van de "extreme sport zone" onderling al ruzie gaan zoeken, dan gaat het vormen van een front om de spot open te houden ook niet lukken.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: ONDERSCHEID KITESURFERS EN BUGGY'S Gepost op: Juli 09, 2007, 21:25:20
Goed, als local wil ik hier even een aantal zaken duidelijk maken, maar eerst mijzelf even voorstellen zodat jullie mijn achtergrond weten.

Ik ben begonnen als kitebuggyer, later overgestapt op kitesurfen en reeds 15 jaar lid van de ouddorpse reddingsbrigade.

Ten eerste:
de kitezone voor buggyers is altijd al gelijk geweest aan die van de kiters. Er is nooit een onderscheid geweest tussen buggy's en kiters. Feit is dat de meeste buggyers zich juist aan de zones houden en de kiters er voornamelijk buiten varen, op eigen risico voor boetes en dergelijke. De stelling dat de zone voor kiters kleiner is geworden is totale onzin.

Ten tweede:
Mijn persoonlijke inschatting is dat buggyers beter in de gaten hebben wat ze doen dan kiters. Alleen de (zeer) gevorderden rijden snelheden boven 60 km/h. En dan ook alleen als het 6+ bft waait. Bij die omstandigheden zijn er zowiezo al minder wandelaars op het strand.
Waar ik mij eindeloos aan kan ergeren zijn kiters die buiten de zone varen in de aangewezen zwemgebieden. Alle kiters die tussen de zwemmers sprongen, transitions en dergelijke stunts uithalen hebben geen idee wat voor schade een kiteboard over een ruggetje aan kan richten. Die kiters zitten fout en hebben geen poot om op te staan, want ze varen in een zwemgebied.
Andersom kunnen zwemmers in het kitegebied verwachten dat ze links en rechts voor hun sokken gevaren worden.

Tot nu toe zijn er dit jaar al 14 kiters door mij persoonlijk uit het water gehaald, terwijl er nog niet één buggyer hulp nodig gehad heeft.

Vandaar mijn stelling dat kiten gevaarlijker is dan buggyen.

Ten derde:
De zogenaamde overlast door buggyers is een hoax. Dit zijn ingezonden persberichten geweest door een paar zuurpruimen die vakantiehuisjes in de duinen hebben. Die mensen krijgen er kennelijk een kick van om stemmingmakende berichten de wereld in te helpen, om vervolgens bij de gemeente te gaan huilen en zeiken dat de spot gesloten moet worden.

Gelukkig is mede door de BCH (buggyclub holland) en NKV de kitezone vergroot en logischer ingedeeld. Immers tot voor 1 juni was kitesurfen bij de langedijk (zwarte hek) verboden. Maar let op het is een test van de gemeente, mocht blijken dat de ingestelde zone niet werkt, of mensen blijven moedwillig er buiten varen, dan is sluiting van de spots dichterbij dan je zou denken.

Ten slotte:
PW Ken je feiten en weet hoeveel moeite ervoor gedaan is om de huidige zones zo te krijgen. Zo maar even veranderen gaat niet, daar is maanden werk aan vooraf gegaan.

Jou geblaat slaat nergens op en doet mij vooral denken aan die stemmingmakerij tegen de buggyers.
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: nanotech, om kite waterafwerend te maken. Gepost op: Juni 20, 2007, 14:09:55
Dus ik hoef je niet meer met de waterscooter op te komen halen???

Ik dacht al, ik ken dat board, die pinda had ik hier al eens gezien!

Maar goed, Wim, je was niet de enige die dag, heb er nog 3 uitgehaald!
5  Algemeen / Buitenland & Travel / Aflandige wind brouwersdam Gepost op: April 30, 2007, 01:46:53
Als lid van de ouddorpse reddingsbrigade, maar ook als fanatiek kitesurfer ben ik vandaag hevig teleurgesteld in
de kennis en kunde van de kiters vandaag.

Omdat er te weinig wind voor mij stond ben ik op de waterscooter van de reddingsbrigade gaan varen. Bij de langedijk was er geen probleem, maar op de brouwersdam stond de wind net aflandig en niet erg krachtig.

met de waterscooter heb ik vandaag 10 kiters op de kant gezet!! Ja je leest het goed 10 personen!!!

Ik dacht dat het redelijk bekend was dat het niet verstandig is om met aflandige wind het water op te gaan, maar kennelijk heb ik me hierin grondig vergist.

Toch wil ik de boodschap nog maar eens herhalen:
GA BIJ AFLANDIGE WIND NIET HET WATER OP!!!


6  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: 9999 Kn. op Worky Gepost op: April 18, 2007, 22:34:29
Op de brouwersdam waaide het ook al zo hard, en het was heel koud!!!

7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wind Gepost op: Maart 16, 2007, 15:39:57
Ik stoor me een beetje aan de arrogante manier van antwoorden van sommige mensen.

Wees blij dat hij het eerst vraagt, voordat hij het uitprobeert!!

En misschien heeft hij wel les gehad, maar weet even niet meer welke wind voor zijn kite geschikt is.

Heeft dan nooit iemand van de reageerders een inschattingsfoutje gemaakt?? Maak dat de kat wijs!!!

Doe normaal en laat anderen in hun waarde!!!
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Inloggen voor plaatsen advertentie Gepost op: Maart 05, 2007, 22:25:26
GELUKT!!!

Sorry Pieter, was wel de oplossing, moest alleen nog even F5-en Wink
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Inloggen voor plaatsen advertentie Gepost op: Maart 05, 2007, 22:18:14
Geprobeerd, maar helaas! Dit is niet de oplossing!
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Inloggen voor plaatsen advertentie Gepost op: Maart 05, 2007, 22:10:04
Probleempje

Voor het plaatsen van een advertentie voor 2e hands spullen moet je ingelogd zijn. Echter als ik me in het 2e hands gedeelte inlog, dan word ik naar het forum doorgestuurd (wel ingelogd). Als ik dan vervolgens op het 2e hands knopje druk (rechtsboven), ben ik uitgelogd in dat gedeelte en kan dus geen advertentie plaatsen. Als ik dan vervolgens wéér inlog begint dit verhaal opnieuw.

Wie kan mij vertellen wat er aan de hand is?


11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Sneeuw kiten Nederland... Gepost op: Januari 25, 2007, 15:15:55
Gisterenochtend op de maasvlakte, onderweg naar mijn werk, ben ik 2 keer van de weg gegleden met m'n auto. Er lag maar een cm of 1,5 ofzo, maar toch glad genoeg om de berm dichterbij te bekijken dan wenselijk.
 
12  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: VENOM Gepost op: Januari 19, 2007, 20:18:09
Check m'n avatar maar
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kite-Aware Team Gepost op: September 25, 2006, 21:27:20
Je zou natuurlijk ook een stichting op kunnen richten.

Dan ben je niet afhankelijk van een andere rechtspersoon (bijv. NKV), kun je zelf de subsidie aanvragen en je bent gelijk een goed aanspreekpunt voor overheden net als de NKV zelf.
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Bar op matras vlieger aansluiten Gepost op: September 20, 2006, 14:50:57
gaat idd, maar je moet de stuurlijnen boven op de matras en de depowerlijnen onderaan.
ook moet je de stuurlijnen wat inkorten, anders vliegt hij niet.
Een bar voor een matras moet ook redelijk groot zijn. minstens een 50 a 60 cm.
ik vlieg mijn matras op een 60cm bar

Dit is echt de grootste onzin!!!

Als je de matras aansluit zoals jij zegt, dan kan het zelfs zo zijn dat de vlieger precies de verkeerde kant op stuurt!!!
Als je in jouw geval naar rechts stuurt, dan geef je de linkerkant van de vlieger meer lijnlengte, terwijl door de powerlijn het achterlijk van de vlieger op gelijke afstand van je blijft. Dit komt in principe overeen met het poweren van de linkerkant van de vlieger. Aan de rechterkant depower je de vlieger, doordat je die kant aantrekt en het het profiel in principe vlak trekt. Deze profielverandering van de vlieger zorgt dat hij naar links gaat draaien, en dat terwijl je naar rechts wilde sturen!!! Nooit doen dus!!!!

In principe kun je elke 4 lijns matras op een 4 lijns bar aansluiten, mits je de lijnlengtes goed af kunt stellen. Alleen ga er niet vanuit dat je van een matras ineens een depowerbare vlieger kunt maken. Als je de bar een klein beetje aantrekt dan zal hij een klein beetje poweren. Trek je de bar teveel aan, dan zal de vlieger stallen en achteruit willen vliegen.

Om een matras op een bar aan te sluiten kun je idd het beste een spider bar gebruiken.

15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurfer overleden Gepost op: Juli 17, 2006, 14:46:10
Gecondoleerd en heel erg veel sterkte aan alle nabestaanden
16  Algemeen / Buitenland & Travel / Board gevonden Brouwersdam Gepost op: Juli 10, 2006, 14:43:48
Afgelopen zondag ben ik bijna over een board heen gevaren. Aangezien er niemand in de buurt was die aan het draggen was heb ik 'm meegenomen naar de kant en aan de jongens van Natural High gegeven.

Waarschijnlijk kwam het board vanaf de standtent "De Strandtent" gedreven. Het betreft een zwart carbon board en is af te halen bij Natural High.

17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: gelocked! Gepost op: Juli 05, 2006, 14:50:49
Citaat
Met de zoekfunctie is hier al zo ongelovelijk veel informatie over te vinden en zeker nieuwe gebruikers zouden hier goed gebruik van moeten maken. Op die manier hoeven wij minder snel topics te sluiten.

Dus door topics te sluiten wil je de nieuwe bezoekers opvoeden??
Gaat niet echt werken denk ik...


Het nadeel van de zoekfunctie gebruiken is dat je ontzettend veel topics door moet worstelen wil je de info vinden die je zoekt, zeker als je een iets specifiekere vraag hebt.

Als je iets op bijv. Google opzoekt, ga je toch ook niet eerst 5 pagina's zoekresultaten doorspitten? 

Er wordt veel naar de zoekfunctie verwezen, maar die link is niet echt duidelijk weergegeven.

18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: windmeter Gepost op: Juni 23, 2006, 20:40:00
Windmaster 2 is top!!!

19  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Politie nu ook op waterscooters Gepost op: Juni 21, 2006, 14:49:08
Sinds kort hebben we bij de ouddorpse reddingsbrigade ook een waterscooter.

Natuurlijk niet bedoeld voor handhaving of spelevaren, maar juist als snelle uitruk mogelijkheid. Een waterscooter kan veel ondieper als een boot, is veel sneller, veel flexibeler in te zetten en een heel stuk gemakkelijker om mensen uit het water te halen. Tevens is een waterscooter ook nog veel goedkoper dan een reddingsboot (ca. 15.000,= tegen ca. 50.000,=)
Ook kiters uit het water halen gaat veel makkelijker dan met een boot.

Dus, de mensen die bij de brouwersdam en ouddorp kiten zullen hem zeker gaan zien binnenkort.

En die herrie?? Valt wel mee, hij is uitgerst met een 4 takt motor en die maken aanzienlijk minder geluid dan de oudere 2 takt jankers.
20  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Nieuwe Pedofiele partij in NL... Gepost op: Juni 02, 2006, 19:29:07
Citaat
mijn leraar nederlands heet van den berg


Een kiter ook... niet iets van stefan? Joepie


Héé, ik heet ook Van den Berg!!!

Gelukkig is die knakker geen familie van mij, en ik wil ook op geen enkele wijze met deze kerel geassocieerd worden!!!

Geen Stijl.nl is trouwens lekker bezig: http://www.geenstijl.nl/feauteaufuck/manches/29/
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: zelf je kite ontwerpen Gepost op: Juni 02, 2006, 19:20:33
@ J2:
Je hebt er nix aan??

Als ik zie wat voor mooie matrassen in de buggywereld met surfplan gebouwd worden, wil ik dat nou niet zeggen!!

Van matrasprofielen tot en met toming, alles is te ontwerpen en de resultaten zijn matrassen  die op topniveau presteren.
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Materialen kites Gepost op: Mei 30, 2006, 16:21:19
op www.vliegerforum.nl moet je even kijken bij de blogs van de users.

Daar zit een zekere Ad branger en hij heeft een hele verzameling met materialen en beschrijvingen gemaakt.

http://www.vliegerforum.nl/blog/ad_branger/index.php?&cat=36

Zeer veel deskundige informatie!!
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wie mag ik weer blij maken?? (BOARD GEVONDEN) Gepost op: Mei 22, 2006, 14:15:26
Als het een F-one SK8 is, dan weet ik van wie die zou kunnen zijn.
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Domme en verstandige kiters.. Gepost op: Mei 19, 2006, 14:32:45
Ik wordt komende dagen gek geloof ik...

Vorige week tijdens mijn werk heb ik mij licht vertilt. Die dag en de dag ernaa een beetje last van een spier in mijn rug, maar verder wel oké.

Gisteravond na mijn werk gelijk gaan kiten. Op zich heerlijk gevaren, geen problemen, maar toen ik op ging ruimen kreeg ik weer last van die spier. Het is nu zo erg dat ik vannacht vrijwel niet heb kunnen slapen en veel pijn heb bij bewegen.

Het waait de komende dagen fantastisch (wel behoorlijk hard vandaag, maar zaterdag ideaal). Ik vrees dat ik mijn verstand moet laten spreken om maar niet te gaan kiten en niet aan de downwinder deel te nemen om erger te voorkomen. Dus, ik wordt gek de komende dagen......
25  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Nieuwe kitehigh members Gepost op: Mei 10, 2006, 22:17:09
Okey dan,

Naam: Pieter van den Berg,
Woonplaats: Goedereede
Leeftijd: 30 jr
Kite sinds: Buggy - 2000, kitesurfen - 2003
Kite met: buggy - Ozone Razor 2,5 t/m 6.8
             Kitesurf: Peter Lynn Venom 10, 13, 19.
Boards: Mystic 142, F-One SK8 120
Homespot: Brouwersdam en omstreken.

Pagina's: [1] 2 3 ... 8


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.