Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Onervaren kitesurfers oorzaak van ongelukken Schellinkhout Gepost op: Oktober 13, 2014, 12:20:03
Veiligheid van beginnende kiters wordt niet verhoogd door harde regels en handhaving. Je mag ook niet door rood rijden, staat een forse boete op, pakkans is niet heel groot, dus er zijn dwazen genoeg die het dan toch doen.
Kiters zijn ook nog een ander soort publiek, aangetrokken door een beetje thrill enzo. Zo zijn de ervaren kiters ook ooit begonnen.
Dus, laten we dit maar eens gaan zelf-reguleren. Dat houdt in, alleen het gedrag direct onderling aanpakken. De omstandigheden zijn vaak ook bepalend, bijvoorbeeld oplaten bij een dijk.
Ander voorbeeld, in Workum is er een (korte) tijd geweest dat je een wit hesje moest dragen en verklaren hoe goed je bent en dan pas het water op. Dat moest, ivm het gedogen en het in de gaten hebben van beginners. Nu is het weer weg.. Handhaving was niet mogelijk.
Ik denk dat we met elkaar genoeg ervaring hebben om iemand aan te spreken, net voordat het gedrag zich voordoet. En weet je, die ene gek gaat toch het water op. Misschien is de drukte wel een veiligheids-probleem. Het wordt langzaam wat anoniemer op de spots. Laten we een maximum stellen per spot, haha. Dan wel graag per nationaliteit. Dat maakt het wellicht een heel stuk veiliger. Even aanmelden op een site, etc. En voor de oosterburen in gebarentaal nog de belangrijkste vaarregels er bij. Het leuke van die lui is, dat een regel ook echt een regel is. Ze zijn heel regeltrouw, maar ze moeten wel eerst de kennis opdoen. Nog beter, we maken een van hun 'strandwacht'. Zeker weten dat ze daarvoor in de rij staan! Zelfregulatie, met monitoring door een Oosterbuur, ik zeg doen!
Ik zag afgelopen donderdag nog een mooie correctie door een mede-kiter op Workum. Een suffie (OB)wilde zijn kite even landen op/ naast het huisje van Johannes. Die werd even verteld dat we hier landen op het strand en nergens anders. Dat werkt prima.





2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gaastra helpt me weer het water op! Gepost op: September 28, 2014, 22:01:34
Inderdaad geweldig gedaan van Gaastra! Verder loopt er nu een politieonderzoek en ik heb geen contact met used products.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Gaastra helpt me weer het water op! Gepost op: September 28, 2014, 10:45:37
Nadat op 2 september mijn kitegear zo ongeveer volledig uit de auto was gejat, hebben jullie kunnen lezen en gereageerd op de ontwikkelingen met used products Arnhem. Tot nog toe heb ik een van mijn boards terug. Gekocht bij used products Arnhem, die dus baat had bij diefstal. Goed, dat is afgesloten! Zeker als je weer op het water staat.

Gaastra weet wat een kiter  nodig heeft: wind en gear! Ze hebben me geweldig geholpen door twee kites aan te bieden en een bar tegen een zeer schappelijke prijs!  De opvolger van de Jekyll , dus de  Toxic, en een Hatch. Ik ben super blij uiteraard. Ik kan weer het water op, kom maar op met die wind!
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gestolen kiteboard opgedoken bij Used Products Arnhem Gepost op: September 20, 2014, 14:20:14
 -
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gestolen kiteboard opgedoken bij Used Products Arnhem Gepost op: September 20, 2014, 13:06:32
Martijn, ik denk dat de inkoper mijn telefoonnummer verkeerd heeft opgeschreven. Nul gemiste berichten.
Ik hou er  over op naar jou toe. Dat wil niet zeggen dat ik de zaak laat rusten, ik geef het uit handen.
Lees de berichten boven nog eens door, en pak dan op dat commercie meer is dan een afspraak met de wijkagent. Ik heb de laatste dagen veel inzicht in jouw wereld gekregen en hoe jij er over denkt.  
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gestolen kiteboard opgedoken bij Used Products Arnhem Gepost op: September 20, 2014, 08:58:59
De negatieve reacties op mp zijn verwijderd. Dat kan kennelijk. Voor mij is dit een verkeerde route geworden. Ik voel me genoodzaakt het onderwerp te verlaten.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gestolen kiteboard opgedoken bij Used Products Arnhem Gepost op: September 19, 2014, 23:05:41
Dag Martijn,

Er zitten nog wel wat zwakke plekken in je verhaal. Bijvoorbeeld, waarom bel je mij niet terug nadat ik dat met, de inkoper, heb besproken. Zodat jij mij kan uitleggen hoe het gaat. En waarom leg je het nu eerst uit op dit forum en pas na de negatieve reacties? En waarom check je niet zelf de beide kiteforums, want mijn bericht staat er al sinds 3 september.
En waarom ben ik gisteren de hele dag in de zaak geweest en op het bureau? En waarom doe je mij niet alsnog een voorstel om dit samen op te lossen, in plaats van alle verlies naar mij te schuiven? En waarom geef je geen inzicht in de gegevens van de verkoper, en waarom geef je geen antwoord op de vraag of je andere zaken hebt ingekocht die van mij kunnen zijn?
Zomaar wat vragen, die nog te beantwoorden zijn, voordat ik weer geloof dat je te goeder trouw handelt.

Je hebt natuurlijk niet op alle vlakken ongelijk. Ik geef toe dat je gelijk hebt dat mijn board in superstaat is. Jammer  dat ik het twee keer heb mogen kopen, dat blijft wel een beetje hangen.
En , voor ieder die twijfelt, ik heb de aankoopbon plus betaalbewijs, tien foto's van het board, waaronder een aantal waar ik het board met beide voetjes zelf bestuur, daarnaast een volledige aangifte van de diefstal, in de winkel gisteren overhandigd.De politie heeft exact ook die informatie. Ik heb zelfs gezegd waar de nummers stonden en dat ik op mijn foto's ook de nummers heb, inclusief mijn mobiele nummer deels nog leesbaar.  En zeg nou zelf, hoeveel mako oceon rodeo s kom je nou gemiddeld per kitesessie tegen? En wie rijdt er van  hot naar her om zijn eigen boardje nog eens te kopen? Welk deel van mijn verhaal zou niet waar kunnen zijn?

Om leuk te eindigen, misschien kunnen we een keertje samen kiten? Ik ben die ene kerel met het Mako boardje. Hoe kan ik jou herkennen? Maar misschien moet ik eerst een kite kopen. Heb jij misschien nog iets? Een Gaatstra Jekyll graag, neem dan ook een bar mee alsjeblieft?

Ciao
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gestolen kiteboard opgedoken bij Used Products Arnhem Gepost op: September 19, 2014, 16:26:32
Ongelooflijk. Gerechtigheid in Nederland... Veel succes.
Wat moest je uiteindelijk betalen dan voor die superfijne OR Mako. Het lekkerste board voor carve en chop. Hij stond voor 200 op marktplaats meen ik me te herinneren..

Het was een koopje! Met garantie , aankoopbon, etc 100 euro. Straks weet ik hoeveel de werkelijke inkoopprijs was. Dat register wordt opgevraagd! Zuur geld, dat wel.

Doet me aan de ene kant wel goed, al deze reacties! Ik probeer de eigenaar te spreken van used products, wellicht wil hijzelf ook zo geen zaken doen. Dan bied ik hem de kans te herstellen. Turing the other cheek , and hit with the big stick as hard as you can!
9  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: Gestolen, twee kites en twee boards!! Gepost op: September 19, 2014, 00:24:08
twee weken na de diefstal uit mijn auto kwam de Mako oceaan rodeo weer boven water bij Used products in Arnhem. Ik blij en dus in de auto naar Arnhem.

politie erbij en ik heb bewezen dat dit mijN board was.  Met foto's , nummers en aankoopbon. Toch werd het board niet in beslag genomen!!! Er zijn namelijk afspraken over gemaakt met de wijkagent over gestolen goederen. Ze worden dus niet afgegeven. Het komt namelijk vrij vaak voor dat er gestolen spullen bij Used products opduiken.

De winkel doet iets, en de politie heeft daarover afspraken... Niet in mijn voordeel zeg maar... Politie vind het prima, want de winkel staat in Het stop-heling-register. ohw, dan is het goed natuurlijk. Dat alle nummers van het board waren gevijld deed weinig ter zake, dat is geen bewijs voor de politie dat er kwader trouw is. Ja, nou, zeker zeg.

 

Geloof het of niet, de politie raadde mij aan om het board terug te kopen door de winkel schadeloos te stellen.  Ik had geen andere keuze meer, het was dat of lege handen. Gelukkig kreeg ik korting, een betaalbewijs en een maand garantie. Ja, echt waar! Happy customer.

Nu hoor ik dat de eigenaar van Used products ook kite. En Wat een chagrijn houd je hier aan over.

De rest van de spullen is niet in de winkel aangetroffen, een kijkje in het magazijn werd mij niet gegund. Direct stonden er twee zware jongens op. Gezellig winkelen bij Used products.

O ja, ik kwam bijna  in de verleiding het board te 'pikken'. De politie zei direct dat ik zou worden aangehouden en voor verhoor naar het bureau mee moest. Het leek mij een fraai verhaal, met een mooie krantekop. " eigenaar krijgt celstraf voor stelen van eigen board"   Niet gedaan, ik ben er te eerlijk voor , denk ik.

Tot gauw op het water!
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gestolen kiteboard opgedoken bij Used Products Arnhem Gepost op: September 18, 2014, 23:39:43
Alle papieren en toch niet, de winkel is eigenaar bij wet.
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gestolen kiteboard opgedoken bij Used Products Arnhem Gepost op: September 18, 2014, 23:28:59
De hulpofficier van politie , die niets wist van afspraken door de wijkagent(!), drong er op aan een klacht in te dienen bij de politie. Ook dat is wat vreemd, maar ik overweeg dat.
Gerechtigheid wordt dit niet meer helaas. De wet erkent maar 1 eigenaar, en dat is degene die de laatste financiƫle transactie kan aantonen, en dat is de winkel. Jammer joh, pech gehad. Wel vervelend voor je, zei hij nog. Thanks mate
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Gestolen kiteboard opgedoken bij Used Products Arnhem Gepost op: September 18, 2014, 22:54:50
twee weken na de diefstal uit mijn auto kwam de Mako oceaan rodeo weer boven water bij Used products in Arnhem. Ik blij en dus in de auto naar Arnhem.

politie erbij en ik heb bewezen dat dit mijN board was.  Met foto's , nummers en aankoopbon. Toch werd het board niet in beslag genomen!!! Er zijn namelijk afspraken over gemaakt met de wijkagent over gestolen goederen. Ze worden dus niet afgegeven. Het komt namelijk vrij vaak voor dat er gestolen spullen bij Used products opduiken.

De winkel doet dus niets en de politie heeft daarover afspraken... Niet in mijn voordeel zeg maar... Politie vindt het prima, want de winkel staat in Het stop-heling-register. ohw, dan is het goed natuurlijk. Dat alle nummers van het board waren gevijld deed weinig ter zake, dat is geen bewijs voor de politie dat er kwader trouw is. Ja, nou, zeker zeg.

 

Geloof het of niet, de politie raadde mij aan om het board terug te kopen door de winkel schadeloos te stellen.  Ik had geen andere keuze meer, het was dat of lege handen. Gelukkig kreeg ik korting, een betaalbewijs en een maand garantie. Ja, echt waar! Happy customer.

Nu hoor ik dat de eigenaar van Used products ook . En Wat een chagrijn houd je hier aan over.

De rest van de spullen is niet in de winkel aangetroffen, een kijkje in het magazijn werd mij niet gegund. Direct stonden er twee zware jongens op. Gezellig winkelen bij Used products.

O ja, ik kwam bijna  in de verleiding het board te 'pikken'. De politie zei direct dat ik zou worden aangehouden en voor verhoor naar het bureau mee moest. Het leek mij een fraai verhaal, met een mooie krantekop. " eigenaar krijgt celstraf voor stelen van eigen board"   Niet gedaan, ik ben er te eerlijk voor , denk ik.

Tot gauw op het water!
13  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: Gestolen, twee kites en twee boards!! Gepost op: September 17, 2014, 23:00:50
Een van de spullen is weer opgedoken, in een winkel. Later de details!
14  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: Gestolen, twee kites en twee boards!! Gepost op: September 05, 2014, 09:47:57
Helaas, mijn 2013 bar van Gaatra is ook gejat, net ontdekt. Dus nog meer chagrijn van die dieven!
15  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: Gestolen, twee kites en twee boards!! Gepost op: September 02, 2014, 12:51:55
Op de oprit, buren hoorden om vijf uur iets. Zijn de hele straat afgegaan...
16  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Gestolen, twee kites en twee boards!! Gepost op: September 02, 2014, 11:07:45
in de nacht van 1 op 2 september 2014 is gestolen:

- Gaastra 10 m Jekyll, wit, rood 2009

- Gaastra 13 meter Hatch , wit groen uit 2012

 

en

ocean rodeo, 140 bij 40, Oranje wit met mijn mobiele nummer er op 0657542923

North Nugget 2014, 5,2 "  fish board, strapless, groen blauw

 

de diefstal heeft plaatsgevonden in Groningen

 

elke tip of aanwijzing is welkom, laat niemand hier mee wegkomen
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wat denken jullie, garantie? (FINAL UPDATE) Gepost op: Augustus 02, 2007, 02:40:51
Tuurlijk garantie, en laat je niet wegzenden door de winkel, jij hebt niets te doen met een importeur. De winkel is daarvoor verantwoordelijk. 
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Verschil vegas 07 9 en 10 m2? Gepost op: Augustus 02, 2007, 02:35:10
1 meter denk ik
19  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kitemaatje gezocht Gepost op: Juli 29, 2007, 20:51:45
Danny,

Jouw oproep heb ik ook eens overwogen. In oktober vorig jaar hebben mijn broer(tje) en ik samen de eerste stappen gezet. Hij kan niet altijd en ik ook niet, dus netto zien we elkaar niet al te veel op het water. Inmiddels ken ik een aantal gevorderden uit het Horst-cricuit. Blijft leuk om juist met medebeginners te kiten. Dus, roep maar als je op weg naar Horst bent! Voordat je op zee actief wordt zal Horst voor jou ook vast de snelste spot zijn? Leuk om een groter groepje bekenden te krijgen!

Groet, Danny (ja ook al..)
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.