Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Algemeen / Buitenland & Travel / Lado di Bolsena - juli / augustus Gepost op: September 21, 2009, 09:03:53
Beste,

Heeft iemand ervaring met of weet iemand wat de mogelijkheden zijn van kitesurfen op het Lago di Trasimeno in juli / augustus?

groet,

Rene

Edit: dit was de oorspronkelijke tekst. Ik bedoelde Lago di Bolsena dat zuidelijker ligt!
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Plattegrond Autostrand Gepost op: September 03, 2009, 11:01:03
Woonachtig in Den Haag dus het kost een halve dag maar is goed te doen. Voel me wel gezegend als ik af en toe gasten spreek op autostrand die helemaal vanuit Limburg of Duitsland hier naar toe komen....

Getijden tabel hou ik in de gaten omdat ik niet in te diep water wil voor nu. Het viel me alleen op dat je richting het vogelgebied opeens - schrik schrik  Grin - geen vaste bodem meer voelt als je afstapt. Ook de reden dat ik eigenlijk zocht naar een waterkaart. Ik kan me voorstellen dat dat gewoon een diep stuk is en dat als je 150 m zuidwestelijker zit dat het weer ondiep is. Hoever richting de Slufter is het eigenlijk ondiep?

Wij lopen meestal bij Z-W of Westenwind helemaal naar het laatste stuk. Zeg maar 400 - 500 meter voorbij de scholen. Dan heeft niemand last van ons en kunnen wij rustig oefenen.

Groet,

Rene
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Plattegrond Autostrand Gepost op: September 02, 2009, 23:12:45
Als beginnend kitesurfer en inmiddels op een leeftijd dat je wat minder risico's neemt, ga ik braaf naar het Autostrand. En dat zal ik braaf nog wel een tijdje doen omdat ik nu wel heen en weer kan varen maar mezelf nog niet goed genoeg acht om al "in het diepe" te gaan.

Wat me echter opviel bij het autostrand zijn 2 dingen.

1.  Bij laagwater wordt het op sommige plaatsen wel echt ondiep. Ik werd bijvoorbeeld over mij board getrokken, landde op 1 been en werd door mijn kite voortgetrokken (95 kg landt dan op 1 been dat naar diaganaal op de grond terecht komt terwijl het lichaam voorwaarts verder moet). Laat dit ene been dat nou net het been zijn waar ik 3 jaar geleden een nieuwe kruisband (doorgetrokken hamstrings) in heb gekregen. Lange revalidatie etc. Einde oefening. Gelukkig was er een ervaren kiter die mijn board naar de kant bracht, waarvoor bedankt (paarse Nobile 555). Maar het was meer dan 100 meter uit het strand op een plek waar ik niemand tot last kon zijn en toch was het nog maar scheendiep water bij eb.

2.  Bij hoogwater viel me op dat het toch veel hoger kwam dan ik had verwacht. Een meter of 20 van het strand stond men toch al toch borstdiepte in het water.

3.  Ik heb mijn knie weer bijna gesloopt maar las ook op dit forum dat recentelijk iemand zijn enkel had gebroken. Wellicht ook in (te) ondiep water.

Vraag van mij is eigenlijk of iemand een "waterkaart" van het Autostrand weet. Waar is het diep, zit er een kuil in de Zuid-Oost hoek? Ttot hoever kun je waar het water in en waar moet je als beginner niet komen (los van Ko de Boswachter die bekeuringen uitschrijft als je in het gebied komt waar je als kiter niet mag komen).

Wellicht een wat vreemde vraag maar ik wil niemand tot last zijn als beginner maar wil wel graag goede vorderingen maken in deze sport.

groet,

Rene
4  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Strut kapot Gepost op: September 02, 2009, 11:14:52
Yep, is keihard opgepompd!
5  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Strut kapot Gepost op: September 02, 2009, 10:53:04
Tot slot:

Donderdag was mijn bladder klaar. 20 euri. Nog een tijdje met de Peter staan praten. En instructies gekregen van hem over hoe de bladder te plaatsen. Zaterdag naar Oostvoorne, mooie wind en lekker weer: vandaag zou het gebeuren wisten we zeker. Met mijn kitemaatje heel voorzichtig de bladder in de strut getrokken mbv veel talkpoeder. Flapje aan het uiteinde naar binnengevouwen. ALles volgens instructie Farla en Best (video).

Heel voorzichtig oppompen. Goed voelen ondertussen of de bladder overal goed uitzet. Niet aan het uiteinde maar dat is logisch, dat kan pas als ie vollloopt, dan moet ie naar buiten ploppen. Op 70% van oppompen .... PANG ......  Angry Huh Undecided Embarrassed Angry Cry

Bladder opnieuw overleden.  Kitedag leek verloren. Kitemaat (90 + kg) zette zijn 10m2 Ocean Rodeo op en ik kon niet anders dan 13 m2 Best Waroo. Teveel leek me met de wind van zaterdag. Veel 9m2 en 10m2 op het water, wat goeie kiters die met 12+ m2 voeren. Voor mij bleek het een regelrechte meevaller want voor het eerst in mijn leven heb ik kunnen kitesurfen. Waar de 10m2 van mijn kitemaat niet voldoende power had en de 9 m2 van mij dus ook niet had gehad met mijn 95+ kg, trok de 13 m2 mij prachtig uit het water en kon ik de kite parkeren op 10 uur. Gillend en joelend (zal raar zijn geweest op de kant om zo'n 38 jarige kale dikke uit zijn dak te zien gaan van gewoon een rakje varen) over het water bij het autostrand.

Voor allen aanwezig afgelopen zaterdag: excuus daarvoor.  Grin

Terug naar Farla op maandag. Gratis opnieuw gerepareerd en door hen in de strut geplaatst. De 9 m2 is weer klaar. Ik ben erg onder de indruk van Farla. Niet lullen maar poetsen principe wat mij als Grunninger enorm aanspreekt. En top dat ze de 2e keer gratis hebben gemaakt.

Met dank aan Farla.
6  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Strut kapot Gepost op: Augustus 27, 2009, 13:56:16
Dank voor alle tips.

Gisteren de bladder eruit gehaald. Zit een scheur van een cm of 3 in, in het dubbelwandige gedeelte vlakbij de LE.

Heb net met Farla gebeld. Morgenvroeg breng ik de bladder, ik kan hem een uur of 2 later weer halen.

Als ie klaar is laat ik mijn bevindingen nog even weten.

groet,

Rene
7  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Re: Kitemare Denemarken. Wat is safety ! Gepost op: Augustus 25, 2009, 10:16:11
Heftig !

Vooral omdat je al zo lang vaart, niet in extreem weer terecht bent gekomen en het ondanks die 2 zaken zo vreselijk mis kan gaan.

Gebroken ribben, ik heb er eens 3 gehad en kan uit ervaring vertellen dat het geen pretje is.... Mag je met gebroken polsen wel op je laptop rammelen??

Succes en beterschap.

8  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Strut kapot Gepost op: Augustus 22, 2009, 00:10:42
Wat ik hoorde was een duidelijke PANG. Klonk dicht bij de LE dus vandaar dat ik dacht dat het wellicht was omdat ik net ervoor de LE weer had opgepompt. Ik denk dus dat het niet te plakken is en dat ik gewoon een nieuwe strut nodig heb. Weet alleen ff niet waar ik die moet kopen!
9  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Strut kapot Gepost op: Augustus 21, 2009, 19:40:33
Vandaag was nou zo'n typische dag waarop niets goed ging. Beginner dus naar Autostrand. Kite opgepompt (Best Waroo), oplaten, naar het water lopen ..... he, een strut is leeg. Weer terug, landen, strut opblazen en naar het water.

Zoals gezegd beginner dus de kite dondert nog wel eens met geweld in het water. Na zo'n crash vlieger de lucht in, buigt en vouwt een beetje en dondert zonder fout mijnerzijds uit de lucht.... Leading edge liep langzaam leeg. Ik naar de kant en leading edge deflate ventieltje was klein stukje opgegaan. Ok, LE weer opgepomp en de middenstrut was ook leeg. Opgepompt en PANG dat was het einde van de strut en ook het einde van een middag die maar 45 minuten in het water had geduurd.....

Vraag van mij aan jullie cracks:

1.  Hoe kan het dat die strut zomaar klapt (komt dat wellicht omdat ik de LE al had opgepompt?)
2.  Waar kan ik een nieuwe strut voor de Best Waroo 2007 kopen (heb 2e hands gekocht)

Alvast bedankt

groet,

Rene
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Review trapezes Gepost op: Augustus 13, 2009, 16:26:46
Ga over een tijdje op zoek naar een heuptrapeze. Iemand wat tips waar reviews / testen te vinden zijn?

Of gewoon tips over DE ultieme heuptrapeze (zo die al bestaat)?

Dank

groet,

Rene
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Beginner & leash Gepost op: Juli 13, 2009, 13:56:37
Ok, ik was al overtuigd maar de foto van Flyingtrunkie "does it". Ik vraag me wel af hoe het met de persoon in de close up is afgelopen. Lijkt wel alsof een deel van zijn bovenkaaklijn weggeslagen is??

No board leash for me en ja, ik zal goed oefenen en dan op Oostvoorne.

Thnx allen voor de reacties.

Slainthe
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Beginner & leash Gepost op: Juli 10, 2009, 16:35:09
Ok, ik ben wel overtuigd. Boddydraggen, "verplicht" om dat te doen op autostrand / Oostvoorne of kan ik dat met Zuid-West of Noord-West ook bij mij om de hoek op gaan starten op Scheveningen of Kijkduin (woon er precies tussenin dus dat kan voor mij qua spot allebei :-) )
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Beginner & leash Gepost op: Juli 10, 2009, 15:57:14
Hola,

Ik heb ns ff rondgezocht hier op het forum naar de ervaringen met een leash aan je board (bevestigd aan je trapeze). Ben er toch niet helemaal uit. Ben beginner en wil na de lessen die ik heb gehad aan het oefenen. Maar zonder leash aan het board lijkt me dat niet zo handig. Boddydraggen gaat wel aardig maar nog niet zo dat ik in alle situaties makkelijk naar mijn board zou kunnen draggen.

Vraag is dus of het verstandig is om toch maar een leash aan je board te koppelen, hoe lang die moet zijn en waar ik die het beste kan aanschaffen?

dank!

groet

14  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Camping Tarifa Gepost op: Juli 06, 2009, 11:38:09
http://www.campingtarifa.es/

Ben ik eind mei / begin juni geweest.

Prima camping. Je loopt zo naar het water toe. Alleen met eb wel last van rotsen in het water.

Zit ook om de hoek bij Dos Mares en Arte Vida (hang out waar veel surfers zitten te chillen)

Succes en laat nog even weten hoe het uiteindelijk was in juli / aug!
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Shorty Tarifa Gepost op: Mei 18, 2009, 08:15:38
Volgende week naar Tarifa. Weet iemand of ik het beste daar of hier in NL een shorty kan kopen?
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Twisterende Twister Gepost op: Mei 15, 2009, 15:21:38
Als beginnend kiter heb ik eerst maar eens een trainerskite gekocht. Een Peter Lynn Twister 3.0

Geen ervaring met vliegeren dus leek me handig. N.a.v. tips hier op de site begonnen met handles en nu overgestapt naar een barretje. Met handles ging het na verloop van tijd prima.

Nu echter heb ik regelmatig, of beter gezegd: heel vaak, dat als ik de kite wil launchen hij meteen gaat draaien. Zowel linksom als rechstom. Ik sta soms eerst 5 minuten het ding weer terug te laten draaien door een van de remlijnen aan te trekken.

De lijnen heb ik uitgelopen en die zijn even lang. Hij doet het zowel links als rechtsom dus volgens mij ligt het aan mij en niet aan het materiaal.

Iemand dit meegemaakt toen hij / zij begon en kan iemand me aub vertellen wat ik fout doe?? I do hope so cause this is frustrating  Angry
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Het grote Winkel-aanbiedingen topic Gepost op: Mei 06, 2009, 15:33:12
Iemand nog een tip voor een wetsuit / leuke aanbieding in of in de buurt van Den Haag?
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kwetsuur aan de knie Gepost op: Maart 31, 2009, 17:49:46
Bedankt voor jullie reakties ik ben nu bij de kiné mijn knie aan het versterken en ga bij de specialist mij een brace laten voorschrijven. Ga half mei eens proberen te kiten met een brace. Indien ik problemen krijg aangaande een onstabiele knie dan zal ik mij in het najaar laten opereren zodoende dat ik bij het starten van het nieuwe seizoen terug in vorm ben. NB ik ben 52 en sportief, volgens de dokter was ik te oud voor een nieuwe krb, maar als het is om te gaan werken dan is men met 65 nog jong. Ik zal doorgaan tot het bittere einde (hopelijk komt dit niet te snel)

Beatrix kreeg op haar 65ste nog een geheel nieuwe knie! Laat je niet afschepen, dat heb ik 10 jaar geleden ook gedaan. 52 lijkt me nog jong zat voor een nwe kruisband.
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kwetsuur aan de knie Gepost op: Maart 31, 2009, 17:48:51
Hoi,

Ik heb een jaar of 10 geleden met zaalvoetballen een soortgelijke kwetsuur meegemaakt. Kruisband voor 95% doorgescheurd en vuiligheid in de meniscus. Specialist wilde niet opereren (want: kantoorfunctie, dat ik veel sportte deed hem niets). In de loop der jaren een professionele brace gehad (wordt overigens ook vaak afgeraden omdat het je spieren "lui" maakt) en nog diverse malen door mijn knie gegaan waarna aantal dagen met  pootje omhoog.

2 jaar geleden is door Marcel Driessen vanuit mijn patella een nieuwe kruisband gevlochten. Ik ben in Rotterdam geweest, daar heeft hij een prive kliniek. Hij is toch wel een van de echte specialisten in Nederland. Goed gerevalideerd en nu geen problemen meer.

Succes.
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / matras vlieger Gepost op: Maart 25, 2009, 17:48:49
Hoi,

Heb een matras vlieger gekocht van Peter Lynn. Als voorbereiding op het leren kiten. Heb vroeger nooit gevliegerd en merkte bij een kitelesje dat dit toch wel erg handig is.

Nou werd mij aangeraden om te beginnen met handles en later pas over te stappen op een bar? Vond ik raar. Als je kite met een bar, kun je toch ook beter vliegeren met een bar aan je matrasvlieger?

Heb trouwens gekozen voor 4-lijns Peter Lynn van 3.0 m2. Heb nog getwijfeld met mijn 90+ kg over 4.0 maar kreeg daarin advies dat 3.0 m2 goed zou zijn. Heb als kites 9m2 en 13m2 van Best Waroo.

Conctrete vragen: klopt het advies van de handles en het advies over de grootte? Heb nu nog niets uitgepakt dus kan nog ruilen ....  Grin

groet,

Rene
21  Algemeen / Buitenland & Travel / Kiten Den Haag Gepost op: Maart 25, 2009, 17:34:49
Hi,

Ik heb gehoord dat de locaties voor het kite- en windsurfen in Den Haag zijn veranderd voor 2009. Ik kan het alleen niet vinden. Volgens de verhalen die ik heb gehoord, zou je nu op het Zuiderstrand mogen kiten. Zou me goed uitkomen qua locatie  Wink

Maar ok, het Zuiderstrand is erg lang. Weet iemand waar hierover iets te vinden is?

Alvast bedankt.

groet

Rene
22  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Auto huren (Spanje: Tarifa/Fuerte) Gepost op: Maart 25, 2009, 17:25:29
ik ben nu in tarifa, wij hebben voor 17dagen voor 219euro een Ford Fiesta gehuurd, maar we kregen een gloednieuwe 4deurs Peugeot 308 Grin (1000km op een tank, voor 82cent per liter diesel... Grin ) en geen kilometerheffing Smiley
sunnycars.nl

Hi,

Had je vanuit NL geboekt of ter plekke in Malaga (als je daar geland bent). Ik ga 25 mei en heb ook een auto nodig.

gr

Rene
23  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kitebeaches.com Gepost op: Februari 16, 2009, 22:00:54
Diese Prasenz ist schon wieder in die Luft.....

 Grin
24  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kitebeaches.com Gepost op: Februari 15, 2009, 14:33:47
Ja, dat krijg ik ook.

Verdammt nog mal    ListenToMe

Ruzie met Googlemaps misschien? Wie was / is eigenlijk eigenaar van die site? Vond het zeer behpulpzaam in het vinden van een vakantieplek voor 2009....
25  Algemeen / Buitenland & Travel / Kitebeaches.com Gepost op: Februari 15, 2009, 10:37:34
Goedemorgen, ik kom de site niet meer op van Kitebeaches.com. Ligt dat aan mij / mijn compu of is er iets met de site aan de hand? Hoop het niet, altijd een heerlijke site om op rond te neuzen.

groet,

Rene
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.