Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Trefpunt / Re: Muiderberg/Pampus, wie gaat er vlammen? Gepost op: Juli 21, 2010, 23:47:21
Hi all,

Ik verhuis deze zomer naar Bussum.

Zijn er nog meer kiters uit Bussum aanwezig die mij een beetje op weg kunnen helpen op Muiderberg (bij goede wind natuurlijk) en ervoor kunnen zorgen dat ik de locals niet in de weg zit met mijn leergestuntel ? Ik ken de basis principes en weet hoe het moet, en heb zelfs mijn eerste meters al gemaakt, maar het leren begint pas als je het zonder iemand doet die je tips en tricks aan kan geven als docent zijnde natuurlijk

CIao!
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: [info] Zelf oefenen Gepost op: Februari 10, 2010, 20:13:07
I know, de winter is leuk, als je op wintersport gaat of wanneer je niet van buitensporten houd, maar nu ben ik er toch wel klaar mee aan het raken..... Cry

Maar goed. Ben nog steeds benieuwd naar een paar goede oefeningen, anders dan wat je met lessen doet, dus wie er een paar weet.... kom er maar in! ThumpsUp
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: [info] Zelf oefenen Gepost op: Februari 09, 2010, 19:43:08
He Reflex,

Als eerste: Helemaal top hoeveel aandacht je hier geeft aan veiligheid en ervaring! Keep it up! Heb daar veel aan!

Ik heb, samen met een vriend, vorig jaar zomer 3 dagen gelest op Oostvoorne, en we zijn inmiddels allebei bijna compleet qua materiaal. Nu de lente weer komt (hoop ik), willen we natuurlijk gaan oefenen met zijn 2-en, en inderdaad zoals jij terecht aangeeft met 1 set per keer. Gewoon lekker allebei ons eigen setje, maar 1 ligt dus steeds langs de kant. Wanneer kan ik wat oefeningen op deze pagina verwachten die we kunnen doen om beter te worden en uiteindelijk lekker allebei tegelijk het water op te kunnen?

Thanks voor je reply!
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Advies gevraagd! Gepost op: Oktober 12, 2009, 10:29:36
Ben ik weer Smiley

Heb een mooi boardje op het oog. Slingshot Doyle 136 cm. Ik kan alleen niet vinden of dit een goed beginnersboard is. Iemand die mij hiermee kan helpen?  Roll Eyes

Thanks alvast!
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Advies gevraagd! Gepost op: Oktober 10, 2009, 22:12:44
@ rocket man,

Thanks voor backing me up! Anderen niet in de weg willen varen is in mijn ogen een kwestie van logisch nadenken, zou zelf ook niet willen dat ik als ik lekker aan het knallen ben een beginnende kiter steeds in de weg zit met eitherway de kite of het lichaam. Thanks ook voor de tip mbt trapeze, ga ik zeker doen. Boardje nog steeds op zoek. Paar keer net achter net gevist Sad.

@ www.kitesurfschool.org,

Snap je gedichtje niet 100%,
Maar ga er vanuit dat je positief gestemd bent.
Wel of geen IKO school maakt niet uit met eigen spul,
De lessen waren goed en zijn belangrijker, en da's geen flauwekul. Smiley)

 
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Advies gevraagd! Gepost op: Oktober 07, 2009, 11:01:25
IKO-cursus bij Vogelezang?


Jupsz. 3 dagen les en dan IKO certificaat. Is daar iets mis mee dan? (behalve dat ik niet bij jou geweest ben?)


Nee niks mis mee, ik was alleen benieuwd of je je misschien vergiste in de namen. Interessant dat iemand met zoveel ervaring als Harry zich alsnog aansluit bij IKO, terwijl dat juist steeds minder voorstelt.
Ook niks mis dat je niet bij mij geweest bent want je bent toch tevreden? En je vraagt advies, da's ook een goed teken.

Harry zelf is volgens mij niet IKO gecertificeerd idd, en hij geeft zelf ook geen les (wat ik tenminste gezien heb die dagen). Alleen de persoon van wie ik les heb gehad was IKO gecertifeerd en werkte onder de naam van Harry.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Advies gevraagd! Gepost op: Oktober 06, 2009, 22:30:08
@KappuhH

Deze snap ik niet. Is het autostrand bij Oostvoorne hetzelfde als Brouwersdam?

8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Advies gevraagd! Gepost op: Oktober 06, 2009, 22:10:15
Ja want volgens mij kan Harry helemaal geen IKO les geven.

Maar een IKO gecertificeerde instructeur wel, mag ik aan nemen, en sinds de school Harry Vogelezang heet heb je dan de cursus bij Harry Vogelezang gevolgd toch?
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Advies gevraagd! Gepost op: Oktober 06, 2009, 22:02:11
IKO-cursus bij Vogelezang?


Jupsz. 3 dagen les en dan IKO certificaat. Is daar iets mis mee dan? (behalve dat ik niet bij jou geweest ben?)

on topic:
Wat betreft de trapeze weet ik het zo net nog niet. Zal er eens een paar gaan passen bij een boardshop. Is voornamelijk wat fijner om je lichaam zit denk ik.

10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Toch een keer proberen.. KITEHIGH-EFFECT! Gepost op: Oktober 06, 2009, 16:01:55
Ook door een beginner ingevuld! Ben heel benieuwd naar resultaten en effectiviteit.
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Advies gevraagd! Gepost op: Oktober 06, 2009, 15:55:09
Bartj hier staat de informatie voor beginners. Mischiend at je daar vind wat je zoekt.


Thanks reflex! Had dus met mijn neus gekeken. Had dat stuk wel doorgelezen, maar niet achter elke link stond info, dus heb kennelijk niet alles gezien dus  loser. Mea culpa!

je bent niet te licht hoor, reken je BMI maar uit ik ben 1cm langer en 62 kg:P
Maargoed. Board moet je rond de 130 zitten met een breedte van 38-41cm.
132x39 is idd een prima maat.
Op wat voor water ga je varen? Hou rekening met het soort board dat je koopt. bv: eeen nobile 666 vaart een stuk moeilijker op chop dan bv een trax4, een nobile 555 of een vision pro.

Kite: Tja wil je 1 of 2 kites? als je een wilt, neem dan iets rond de 10mtr.  (9-10/10.5/11 en als je twee kites wilt iets rond de 10 en een 7. De meeste sle/bow/delta kite zal je je mee redden, sommige kites zijn echter wel heel erg beginners gericht en na 6 maanden zal zo'n kite je niet zoveel uitdaging meer geven.
Mainstream kites in NL op moment: F-one bandit(dos of tres) North Rebel/Evo, Gaastra Jekyll, Naish Cult(wel naish fan, maar geen cult :S) en de Best Waroo.
Waarbij de Jekyll en de Waroo goedkoper zijn. (niet minder goed, waroo is al 3,5jaar een goedverkopend model en de jekyll al 2jaar.


Ik woon zelf in Amersfoort, en werk in Amsterdam. Ik was eigenlijk van plan om Horst of Muiderberg te pakken voor het begin, maar lees al op het forum dat niet iedereen daar erg over te spreken is ivm vlagerigheid.

Verder moet ik nog onderzoek doen naar een goede spot waar een beginner de gevorderde kiter niet lastig valt met zijn gestuntel. Wil geen ruzie natuurlijk  Cool

Maar in het begin zal het vooral binnenwater zijn, en later misschien het IJsselmeer opzoeken (Mirns, afgelopen zondag gekeken... Gave spot!).

Kite heb ik in principe helder door gekregen van een kennis die redelijk gevorderd is met kiten. Cabrinha Crossbow II 9m2. (windbereik 16/28 knots?).

Pak word denk ik een 5/3 en trapeze ben ik nog over aan het twijfelen, of prolimit of Mystic.

Als iemand nog een goed beginnersboard weet, hoor ik het graag  Grin

Ciao
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Advies gevraagd! Gepost op: Oktober 06, 2009, 12:36:59
Hallo allen,

Na in augustus een IKO cursus te hebben gedaan van 3 dagen bij Harry Vogelezang is het nu tijd geworden voor mij om langzaamaan toch maar eens spullen aan te gaan schaffen om het ECHT te leren. YeSS

Ik ben dan ook op zoek naar een board waarmee een beginner 1 a 2 jaar mee uit de voeten kan.

Ik weet alleen niet zo goed welke maat ik moet zoeken. Ik ben 1,82 lang en weeg ongeveer 65 kilo ( I know, te licht  ThumpDown ).

Ik hoor graag adviesen van jullie. Heb niet specifiek merk in gedachten.

Ben benieuwd!

Ciao
Pagina's: [1]


© 2002 - 2021 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.