Vakantie met de familie

Hessel

Berichten: 575
November 05, 2007, 02:38:10
edit2Rapporteer  
Omdat mijn ouders niets meer kunnen bedenken mag ik dit jaar een leuke vakantie bestemming verzinnen voor de zomervakantie (ze moeten nu al hun vakantiedagen opgeven). Tuurlijk wil ik een locatie waar ik kan kitesurfen, dus wie weet nog een leuke bestemming die ook nog een beetje binnen de restricties past:

- Mogelijkheid te kamperen

- Leuk voor het hele gezin, welke niet kiten en eigenlijk helemaal niks hebben met watersport

- Max 20 uur rijden

- Goed kiten in de zomer (rond de 20 knopen side-shore, lekker stukje water, niet teveel onnodige regels of dingen waarvoor je heel erg moet oppassen en niet te druk)

- Zoet of zout water maakt niet uit, zolang het water maar blauw is en lekker vaart. Maar geen grote golven, ik ga namelijk niet waveriden.

- Mooi weer natuurlijk (geen wetsuit nodig)

- Ook gewoon een leuke vakantiebestemming naast het kitesurfen

- Als het even kan moet je er kunnen paardrijden (klein zusje) en klimmen zou ook wel leuk zijn

Hopelijk weet iemand iets leuks of weet iemand in welke streek ik moet gaan kijken, op kitebeaches.com staan namelijk ruim 1000 spots over heel Europa en weet ik niet meer waar ik moet zoeken.

Ps. Ik was een paar jaar geleden bij het Idro meer in Italië, ik weet niet of iemand dit kent maar dit lijkt mij een spot die volledig binnen het pakket past. Maar daar zijn we al geweest en mijn familie wil niet 2 keer naar dezelfde plek alleen zodat ik kan kiten ( :'( ). Maar zo is het misschien wat duidelijker wat ik wil. Bij het Garda meer zijn we toen ook al geweest.
Haring High Richardt

Berichten: 9341
Antwoord #1 November 05, 2007, 16:31:47
edit2Rapporteer  
Hallo Hessel

Wij zijn vorig jaar in mei Denemarken geweestmet de kids en Teigertje met kids

We zijn 5 keer in mei in Frankrijk geweest en is niet zo goed bevallen wat wind betreft. Ook het weer viel bar tegen gemiddeld genomen

Denemarken is relatief dicht bij en een hoge windgarantie. De temperatuur is gemiddeld 2 graden lager dan Nederland, en meer zon
We hadden geboekt een week in Romo en een week in Blavand

Hiet zijn wat sites

http://www.romocamping.dk/nl/

http://www.sologstrand.nl/vakantie-denemarken/west-jutland/bork-havn.htm

http://www.kitesurferen.dk/en/spotkort/spots.html

Hebben een leuke tijd gehad en voor de kids is er zat te doen

Gr Richardt

FunkyoneNL

Berichten: 834
Antwoord #2 November 09, 2007, 00:28:18
edit2Rapporteer  
hm of spanje langs de costa brava's zat mooie campings met in de buurt spots voorbeeld campings: in sant pere la ballaena allegre, ámfora en estartiet bijvoorbeeld el delfin verde

Suc6 ik ga naar amfora dit jaar.
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #3 November 09, 2007, 02:12:53
edit2Rapporteer  
denemarken is tha bomb jongen!


Wow, ff major windvlaag hiero !
Hessel

Berichten: 575
Antwoord #4 November 09, 2007, 16:52:11
edit2Rapporteer  
Ben ik weer.



Mijn ouders hebben inmiddels alweer besloten om wat korter op vakantie te gaan maar dan wel met het vliegtuig. En als je de kans hebt om naar de mooie plekjes te gaan die wat verder weg liggen moet je die ook nemen, maar maak het nou ook weer niet te ver weg, ik denk dat het toch gewoon een mediterraene bestemming wordt, of Portugal.



Fuerteventura had ik het ook al over gehad maar dit vinden mijn ouders wat minder aangezien er op het strand na maar weinig is daar.



Op Corsica zijn we al een keer geweest alleen toen waren we op het noorden en dat vonden we heel erg leuk, dus het zuiden van Corsica is absoluut een goede optie. Daarnaast heeft het vliegtuig ook de optie Portugal weer geopend. Ik had het ook over Griekenland maar dat vonden ze te warm, de Egypte vervalt ook. Dus het wordt waarsschijnlijk Corsica of Portugal.



Het lijken mij allebei leuke bestemmingen, dus wie kan mij vertellen waar ik moet zijn voor de idillische spots met vlak blauw/turquoise water, 20 knopen, 25 graden en mooie zandstranden?



En als het ff kan moeten spots niet te druk zijn. Niet te druk met toeristen die op het strand liggen te zonnen en ook niet te druk met kiters op het water. Gewoon een leuke, gezellige groep kiters die de tijd nemen om je even over de omstandigheden te vertellen, je kite oplaten en landen en je op het water ook gewoon je gang laten gaan zolang je sociaal blijft kiten.
jeroen90

Berichten: 726
Antwoord #5 November 09, 2007, 17:23:39
edit2Rapporteer  
egypte in de zomer.. blauw water harde wind. Maar wel wat warmer:P rond 40 graden
Hessel

Berichten: 575
Antwoord #6 November 12, 2007, 02:05:14
edit2Rapporteer  
Ik heb inmiddels zelf met behulp van kitebeaches.com en google earth al wat spots gezelecteerd die mij erg leuk lijken en niet te ver van Lissabon zijn. Ten noorden van lissabon heb ik er 2 gevonden: Ten eerste is er Peniche, klinkt als een leuke stad en surfscene, maar wel wat verder weg en een echte wavespot (http://www.kitebeaches.com/component/option,com_kitebeaches/task,show/id,241/). Dan hebben we Guincho, dichterbij maar ook een echte wavespot, ik las dat daar ook een KPWT wave-wedstrijd is geweest (http://www.kitebeaches.com/component/option,com_kitebeaches/task,show/id,12/).

 

Ten zuiden van Lissabon hebben we Troia en Figueirinha, 2 spots die allebei aan de andere kant van de mond aan een baai liggen, water schijnt er vlak te zijn en grote stranden dus absoluut niet te druk maar de overheersende noordenwind is er meestal vlagerig (http://www.kitebeaches.com/component/option,com_kitebeaches/task,show/id,551/ en http://www.kitebeaches.com/component/option,com_kitebeaches/task,show/id,1748/).

Dan hebben we Nova Vaga, wat erg leuk klinkt, een spot aan zee waar er dus wel golven kunnen zijn maar hier al een stuk minder en lager, verder een groot en mooi strand (http://www.kitebeaches.com/component/option,com_kitebeaches/task,show/id,298/)

En als laatste hebben we nog de beste, in mijn ogen dan; Lagoa de Albufeira. Dit is een grote lagoon en dus vlak en ondiep water, groot strand en als je even de 50m brede duin oversteekt ben je bij de zee waar je ook nog in de golven zou kunnen gaan spelen. Dit is voor mij nu absoluut de favoriet (http://www.kitebeaches.com/component/option,com_kitebeaches/task,show/id,1006/). Staat trouwens ook een filmpje bij van Rui Meira waarop je goed kan zien dat water erg vlak en ondiep is (soms iets te ondiep zelfs als je het mij vraagt), moet je onderaan de pagina Lagoa Sessions hebben.

 

Dus als iemand iets, maakt niet uit wat, te zeggen heeft over één of meerdere van deze spots hoor ik het graag. Of als je nog een leuk hotel, uitstapje, activiteit, bezienswaardigheid of iets anders leuks in de buurt weet hoor ik dat natuurlijk ook graag.

 

We hebben trouwens alleen nog maar grofweg de locatie, dus tips qua reis, verblijf, vervoer etc. zijn ook welkom. Het liefst willen we (met name mijn ouders) trouwens een klein gezellig hotelletje, zoiets als de Chambres d'haute in Frankrijk. In ieder geval geen torenflat vol met toeristen, maar jullie begrijpen waarschijnlijk wel wat ik bedoel.

« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.