Sportzeker.nl of Funsportpolis.nl

sweetysven

Geen avatar

Berichten: 3
Juli 14, 2009, 10:34:44
edit2Rapporteer  
hallo,

Ik ben mijzelf aan het orienteren op een verzekering voor mijn kitespullen in én buiten Nederland. Nu kwam ik bovenstaande sites terecht: Funsportpolis.nl en Sportzeker.nl, ze zien er beide goed uit.
Ik hoor echter veel verhalen over verzekeringen die niet willen uitkeren, als er daadwerkelijk wat gebeurd. Daarom dit topic, heeft iemand ervaring met deze (of andere) verzekeringen? Welke raden jullie aan? Is er nog een verzekering waar ik rekening mee moet houden?

Ik hoop wat te horen,

Sven
rvandi1
Gast
Antwoord #1 Juli 14, 2009, 11:34:03
edit2Rapporteer  
funsportpolis = Unigarant
Sportzeker = Europeesche

Jouw eigen tussenpersoon kan je ook helpen (zelfde premie) maar wel zo handig als je iets hebt.
Oostvoorne Rookie

Geen avatar

Berichten: 3
Antwoord #2 Juli 14, 2009, 13:15:36
edit2Rapporteer  
Zelf ben ik geen specialist op dit gebied, maar heb me ingeschreven bij de NKV via hun website nederlandsekitesurfvereniging.nl
Mij ging het voornamelijk om de extra WA verzekering die zij bij inschrijving voor je afsluiten via funsportpolis.nl maar ze komen daarnaast op voor de belangen van ons kitesurfers en je krijgt ook een pasje van het watersportverbond welke meteen nationale sportpas is wat je bij een aantal winkels korting oplevert.

Idee om bij je eigen tussenpersoon naar deze extra verzekering te informeren, lijkt me ook de moeite waard en over het algemeen het meest voordelig.
Reflex

Berichten: 2313
Logs: 0 | 20 uur
Antwoord #3 Juli 14, 2009, 17:53:56
edit2Rapporteer  
Rookie, extra WA voor het kitesurfen is natuurlijk nodig en zeker het lid worden van het NKV. Maar die verzekering verzekerd niet je spullen wat de topicstarter vroeg.

Om je spullen te verzekeren zal je toch echt 1 van die 2 moeten hebben. Maar zelf weet ik ook niet hoe het met uitkeren zit. Lijkt mij dat ze altijd wel iets vinden om het niet te doen. Zo staat er in de algemene voorwaarden dat je spullen nooit onbeheerd achter gelaten mogen worden. Diefstal uit auto, van strand of zoiets zal dus nooit vergoed worden.

Enkel het verliezen van je board of kapotgaan van je kite is vergoed. Bij het 2de de reparatie indien mogelijk.

Niemand kan bewijzen dat je de kites of spullen onbeheert hebt achtergelaten maar het is onwaarschijnlijk dat je kites gestolen worden als je ernaast zit. Als je dat dus zegt denk ik dat ze dat niet geloven. Uiteindelijk is het dus een wel/niet verhaal die jij gewoon verliest vrees ik.

Mischien mensen met ervaring inderdaad?
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #4 Juli 14, 2009, 18:07:11
edit2Rapporteer  
Maatje van me zn board was gejat, hij woonde thuis en viel onder inboedel van zn ouders geloof ik. Weet niet welke verzekeraar, maar je kan dus altijd ff vragen aan je ouder(s), mocht je daar wonen
mocem

Berichten: 874
Antwoord #5 Juli 14, 2009, 18:45:35
edit2Rapporteer  
was ze board dan uit ze huis gejat? of maakt dat niet uit...
Reflex

Berichten: 2313
Logs: 0 | 20 uur
Antwoord #6 Juli 14, 2009, 18:48:38
edit2Rapporteer  
Dat gaat enkel op indien het boardje thuis is gestolen en er inbraaksporen in het huis zijn inclusief een officieel aangifte raport. Als je dus de boel in scene zet is dat knap lullig.

De echte kitesurfverzekeringen vergoeden ook naar eigen zeggen indien er op het strand wat gebeurt.
Maarten112

Berichten: 155
Antwoord #7 Juli 14, 2009, 20:11:18
edit2Rapporteer  
Ik ga binnenkort naar Denemarken en heb laatst een nieuwe f-one bandit gekocht en daarom dus toch ook maar eens gekeken naar een goede reis en kitegear verzekering.

Het is inderdaad lastig om te kiezen welke verzekering je nou het beste kan nemen. Na het doorlezen van de voorwaarden e.d. lijkt mij de verzekering van sportzeker de beste optie alleen het nadeel van deze verzekering (europeesche) is dat ik nog niemand heb gehoord hoe moeilijk (of makkelijk) ze zijn als het gaat om het uitkeren van diverse schade. Funsportpolis schijnt voor zover ik posts op fora erover gelezen heb wel vrij gemakkelijk uit te keren....maar bij sportzeker ben je standaard voor een hoger bedrag verzekerd in geval van beschadiging en diefstal (uit m'n hoofd 2500 euro) en hoef je niet van te voren op te geven welk materiaal je hebt en hiervan de bonnen af te geven/op te sturen.... 
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #8 Juli 14, 2009, 20:27:59
edit2Rapporteer  
Weet het niet exact
gijsv2

Berichten: 248
Antwoord #9 Juli 14, 2009, 21:45:19
edit2Rapporteer  
Goede vraag, maar even voorbeeld ....

Ik ga met de camper naar frankrijk, golfsurboard, directional en brunotti op het dak.. even naar de supermarche... en weg boards.

Welke verzekering zou ik moeten hebben?

uiteraard heb ik al NKV, doorlopende reiseverzekering, en ook de auto zelf is verzekerd.
Reflex

Berichten: 2313
Logs: 0 | 20 uur
Antwoord #10 Juli 14, 2009, 21:49:21
edit2Rapporteer  
Geloof niet dat zoiets te verzekeren is. Je staat natuurlijk  vrij om deze vraag zelf te stellen bij de betreffende partijen. Zo krijg je meer duidelijkheid.
Maarten112

Berichten: 155
Antwoord #11 Juli 14, 2009, 23:05:05
edit2Rapporteer  
Goede vraag, maar even voorbeeld ....

Ik ga met de camper naar frankrijk, golfsurboard, directional en brunotti op het dak.. even naar de supermarche... en weg boards.

Welke verzekering zou ik moeten hebben?

uiteraard heb ik al NKV, doorlopende reiseverzekering, en ook de auto zelf is verzekerd.


bij sportzeker (de europeesche) is dit verzekerd mits er een slot om de spullen op het dak zit. Ook je spullen in de camper zijn verzekerd... anders moet je ff in de voorwaarden (http://s02.qind.nl/userfiles/44/File/AVWdoorlreis.pdf en de sportzeker-clausule: http://s02.qind.nl/userfiles/44/File/090313%20SportZekerclausule.pdf) kijken die op de site bij sportzeker.nl staan, daar staat eigenlijk alles in...kijk vooral naar de uitsluitingen etc!....ik ga denk ik zelf toch maar morgen sportzeker afsluiten......
bikiniisuit
Gast
Antwoord #12 Juli 16, 2009, 00:31:47
edit2Rapporteer  
Sven, ik denk dat de keuze voor de beste verzekering vrij persoonlijk is. Zelf heb ik sinds vandaag sportzeker. Nadeel echter: als je je aanmeldt zie je niet het exacte totaalbedrag (klachtenswaardig/KIFID), terwijl je wel een aut. betalingsopdracht geeft.
Horrorverhaal: zat gister met me kitevrienden op t terras en vertelde over een vriendin die in t buitenland NL gedetineerden opzocht. Vond ik apart werk. Mijn andere vriendin meteen: nee, super goed werk. Zij kende nl iemand, begin 20, had een biertje op, reed op vakantie een jongen aan, helaasde enige zoon van een politieagent. Hij kreeg 30 jaar. Dit was maar een paar jaar geleden en hij zit er nu nog. Zet je deze geschiedenis af tegen deze verzekering: tja dan krijg je dus geen rechtbijstand in het buitenland en rot je weg. Tja, zal zelden voorkomen zoiets. Ik moest net als jij dus ook een verzekering afsluiten en heb volgnde uittreksel gemaakt  GEHEEL voor mezelf, dus als je geen zin hebt om die 70 artikelen door te lezen:
Sportzeker (Europeesche): reisverzekering (vergeet niet op te zeggen), gearverzekering in NL en buiten NL (welke landen), risico en aansprakelijkheidsverzekering. 
REISVERZEKERING dwz: ziekenhuisopname, ongeval, ziekte, noodzakelijke terugkeer, auto stuk. Eisen: binnen NL >24 uur op pad zijn of 1 overnachting. Er is GEEN recreatie dekking aanwezig (geen dekking dus als je naar je eigen boot/vakantiehuisje gaan).  Beugel tot E 300 verzekerd.
GEARVERZEKERING dwz: diefstal, verlies, beschadiging 
Eisen: originele nota’s, verklaringen, garantiebewijzen,  bij vermissing of beschadiging vervoersverklaring vragen aan betrefnd  instantie, opname bewijzen bank/giro, bij diefstal papier aangifte overal papiertjes/schriftelijke verklaringen halen zelfs als ze niet bestaan, in verklaring  MOET staan dat sporen van braak waren, proces verbaal. LET OP:  Vraag 5.1.b van het schadeformulier vraagt: “heeft een deskundige de schade beoordeelt” (polis geeft gelukkig geen definitie van “deskundige”). Niet verzekerd diefstal v geld en ticket uit de auto, biertje op en brokken: geen rechtsbijstand en geen dekking, geen snowboard. Diefstal uit auto: alleen wat in de kofferbak zit is gedekt, board past never in kofferbak dus ik denk deken over je boards leggen en foto maken hoe je reist + getuigenverklaringen dat die lap ook over je spullen hing. Gedekt worden pier en peesscheuringen, zonnesteek, verstuiking, ontwrichting, blijvend functieverlies van lichaamsdelen en organen. Niet gedekt: insektenbeten
Rechtsbijstand: bij DAS (t: 020.6517517 =geen topper).  Schade wordt gedekt voor nieuw waarde – restanten als die < 2 jaar (geen spul dus uit 2007). Nieuw waarde wil zeggen de prijs die je moet betalen om hetzelfde te kopen. Alles  ouder > 2 jr: dagwaarde (= nieuwwaarde – veroudering (gewoon afschrijving dus).  Mijn board is ouder > 1 jaar, dan alleen dagwaarde (balen). Dubbel verzekerd: de oudste moet betalen en dan gaat de nieuwe alleen betalen voor zover de oude dat niet doet.
Eventuele Modules afsluiten: (1) ANNULERINGSVERZEKERING,  (2) TOESLAGPREMIE. Eigen risico = E 100. Verzekerd bedrag voor kite(s): E 2500. AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING afsluiten? niet nodig als je NKV lid bent.
Ik heb 4 2008 kites + 1 2007 boardje + snowboard. Conclusie: basisdekking moet voldoende zijn. Te betalen: E 92 (wereld dekking) + E 40 (annulering)+ E 5,50 (poliskosten) + belastingen ?. Vorig jaar heb ik bij de concurent ong E 240 betaald.
Reflex

Berichten: 2313
Logs: 0 | 20 uur
Antwoord #13 Juli 16, 2009, 09:52:49
edit2Rapporteer  
En wat heeft dit te maken met de vraag?
bikiniisuit
Gast
Antwoord #14 Juli 16, 2009, 10:53:55
edit2Rapporteer  
Reflex, eerlijk gezegd geef ik nooit een antwoord op een dergelijke vraag, zeker als het gaat om verzekeringstechnische en aansprakelijkheids aspecten. Heb slechts een mening. Ook de vrijval van een uitkering is afhankelijk van feiten en omstandigheden, zo zal de 1 in dezelfde situatie wel een uitkering krijgen, de ander niet. Sportzeker mag dan wel een jong bedrijf zijn, de Europeesche is dat niet. Ik heb hierboven mijn mening (en besluitvorming) uiteengezet en deze ook onderbouwd op punten vermeld in de alg voorwaarden  en div clausules die voor mijn privé situatie van toepassing zijn en waarop ik mij ook zal beroepen als ik pech heb. Als je moeite neemt om de summary hierboven te lezen (ik weet hij is nogal "samengepakt")  dan kun je de conclusie trekken  - mits je wat (voor)huiswerk doet - er geen problemen zullen zijn om je schade te verhalen. De meeste jongens van wie ik mijn 2e hands kites heb gekocht waren zo VRESELIJK netjes met hun spullen: bonnetjes, handleidingen, als je dat met aanvullende stukken combineert dan lijkt mij een uitkering geen probleem. Verzekeringen vragen altijd om onderbouwing. Je moet helaas ook echt begrijpen wat er in de polisvoorwaarden staat en bij vragen bellen. Prijsverschil tussen beide verzekeringen vind ik wel zorgwekkend groot. Ik heb mijn keuze dus gemaakt op grond van de voorwaarden. Ik hoef niet te wachten op pech, want ik weet dat ik mijn recht ga halen. En krijgen! Vaak als er geklaagd wordt over verzekeringen is het omdat mensen de polis niet (goed) doorgelezen hebben, soms afgegaan zijn op de "babbel" van een tussenpersoon (niet kwaad bedoelt) en niet (willen) weten dat ze goed hun administratie moeten bijhouden.  Helderder dan dit kan ik t niet uitleggen. S6 Sven  ThumpsUp
Reflex

Berichten: 2313
Logs: 0 | 20 uur
Antwoord #15 Juli 16, 2009, 11:09:25
edit2Rapporteer  
Blijf het nog steeds niks te maken hebben met de vraag. Is gewoon de algemene voorwaarde.

Jij zegt dat een deken over je kiteboard ook voldoende is. Maar waar is dat op gebaseerd? Dat vind ik pas een gevaarlijke reaktie. Alles in de kofferbak is verzekerd omdat men absoluut niet ziet wat daar in ligt en of daar werkelijk iets in ligt. Als je een board op je platte achterbank legt met iets erover zien ze dus dat er iets in ligt wat jij wilt verbergen. Kortom volgens de algemene voorwaarden is dat niet meeverzekerd.

Vergeet niet dat verzekeringen een winstmakend bedrijf is. Ze zullen dus zich echt aan de algemene voorwaarden houden als dat er hun van kan weerhouden om jou te betalen.

Uiteindelijk blijf ik bij mijn conclusie dat je spullen achter slot en grendel en niet zichtbaar moeten zijn alvorens ze vergoed worden. Kwijtraken van je board tijdens het kiten is dan nog iets waarvoor de verzekering ook interesant kan zijn. Maar dat gebeurd ook niet zo vaak. Bij het kapotgaan van je kite vergoeden ze de reparatiekosten dus je krijgt ook daar geen nieuwe. Je board wel meen ik.

Al bij al heeft het voor mij minder voordelen dan nadelen dus ik neem een gearverzekering niet. (de rest zit bij het watersportverbond al en bij mijn huizenpaket)

Als je zelf wel vind dat dit waardevol is dan moet je het zeker doen. Lees gewoon eens goed de voorwaarden door en dan kom je snel tot een conclusie Wink

madmark

Geen avatar

Berichten: 2
Antwoord #16 September 21, 2010, 17:09:39
edit2Rapporteer  
@Reflex:

uit de Sportzeker clausule:
- de uitrusting, die redelijkerwijs niet aan het zicht onttrokken kan worden, is achter gelaten in een deugdelijk afgesloten vervoermiddel of is met een deugdelijk kabelslot op de imperial onlosmakelijk
verbonden met het vervoermiddel.

Dus als je iets redelijkerwijze niet kan verbergen (bij een kleine auto een kiteboard), dan is het gewoon verzekerd volgens de voorwaarden van Sportzeker.

Kwijtraken van een board vergoeden we ook, mits er een politierapport is als bewijs van vermissing van het board. We hebben dit jaar 2 keer boardverlies uitgekeerd.

Als een kite kapot gaat, en onherstelbaar beschadigt is, keren we het 1e jaar de nieuwwaarde uit bij overleg van een bon, bij 2e hands (en/of) zonder bon geldt er een kleine afschrijving. En na 1 jaar de dagwaarde.

zo kan iedereen zijn eigen conclusie trekken ;-)

Groet, Mark - Sportzeker.

Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #17 September 21, 2010, 17:23:54
edit2Rapporteer  
Jow Mark: dit is een topic van dik een jaar geleden.
Nu maar hopen dat eventuele claims wel sneller worden afgehandeld  Grin
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.