Kitesessie De Nieuwe Meer (Amsterdam)

inleveren

Berichten: 21
Augustus 10, 2011, 23:23:49
edit2Rapporteer  
Watersport in de breedste zin van het woord is toegestaan. Kitesurfen zal wel niet officieel zijn toegestaan, maar wordt kiten hier gedoogd?  (op tijdstippen wanneer er verder weinig recreatie is) Iemand ervaring?

  Locatie Nieuwe Meer; Amsterdam, Sloten / de overlanden
magic ed

Geen avatar

Berichten: 381
Antwoord #1 Augustus 13, 2011, 09:41:48
edit2Rapporteer  
Absoluut niet!

Is BPR gebied, loopt een officiële vaarroute doorheen.
unexpected

Geen avatar

Berichten: 62
Antwoord #2 Augustus 13, 2011, 10:33:15
edit2Rapporteer  
Mag daar absoluut niet idd. Zijn ook weinig tot geen mogelijkheden veilig te kiten. Het water is gelijk diep. De mogelijkheid die er is is bij de surfclub, maar ik denk niet dat ze daar zitten te wachten op illegale kiters. Oplaten kan daar, maar met een windvlaag zit je op de opberghokken, het clubhuis of het volleybalnet van de club. Tevens moet je dan via de steiger gelijk diep water in. Het is totaal ongeschikt om te kiten daar, tenzij je constant een bootje met motor erbij hebt om je op het meer te droppen en op te halen als je in het water drijft. Er is een officiele vaarroute en er komen met grote regelmaat tankers langs. Ik denk niet dat zij zo blij zijn met een drijvende kite + kiter op hun route. Met al het bos om het meer heen is de wind ook nog eens extreem vlagerig en wel windsurfbaar maar niet kitebaar. Voor de kitesport in het algemeen dus ook niet verstandig om daar te gaan kiten!
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #3 Augustus 13, 2011, 10:37:54
edit2Rapporteer  
Niet doen. Het kitesurfen op dit soort locaties heeft in het verleden geleid tot het algemeen verbod op alle BPR wateren.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.