Nieuwe kitesurf wetgeving > Australie

bikiniisuit

Geen avatar

Berichten: 223
Augustus 10, 2014, 11:50:56
edit2Rapporteer  
g

Downunder heeft sinds vandaag aangepaste wetgeving (W Australië) voor kitesurfers

  Je moet een geregistreerde EPIRB of noodradiobaken dragen, die je locatie doorseint. De werking van de EPIRB berust op het gebruik van satellieten. De gebruikte satellieten zijn onderdeel van het COSPAS-SARSAT systeem. Dit is een internationaal opsporings- en reddingssysteem, dat ontwikkeld is door de Verenigde Staten, Rusland, Canada en Frankrijk.

  Ga je verder dan 400 mtr van de kust dan verplichting tot dragen van een life jacket, level 50 s (?)

Bron:
http://www.surfertoday.com/kiteboarding/10746-western-australia-enforces-life-jackets-on-kiters-and-windsurfers

(Mooie BURO-kitesurfwetgeving in een land waar (te) veel kitesurf  fatalities te maken hebben met haaien. En hoe zat het ook al weer met de controle of je voorbij de 400 mtr grens gaat. )

Iemand ervaring met downunder, ben r nooit geweest?
Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #1 Augustus 10, 2014, 12:03:21
edit2Rapporteer  
Op zich geen hele vreemde wetgeving om dit te verplichten in wateren waar geen toezicht is en je dus niet snel gevonden gaat worden als je in de problemen dreigt te komen meer dan 400m uit de kust. Terugzwemmen vanaf een halve kilometer open zee is moeilijker dan je denkt en dat drijfvest valt ook wel mee:

Level 50S lifejackets
Also known as Type 3

The Level 50S range has the same buoyancy characteristics of Level 50 lifejackets, but without the highly visible colours. These lifejackets provide great comfort and style. Best used where help or the shoreline is nearby.



Oftewel niet meer dan een impact vest met iets aan drijfvermogen en niet zo'n drijfvest waarin je niet meer kunt bewegen. Op zich best regels die ze hier ook in mogen voeren.
Wouter

Berichten: 603
Antwoord #2 Augustus 11, 2014, 13:40:39
edit2Rapporteer  
Geen hond die zich hieraan gaat houden op regulier bevaren spots. Men maakt zich er hier dan ook niet druk om want handhaving gaat er toch niet van komen. Op een verlaten rif is EPIRB & jacket misschien een prima keuze maar wetgeving gaat wat ver.

Gebeuren in WA niet zoveel ongelukken aangezien de wind (freo doctor) mooi stabiel opbouwt in de zomermaanden. Er is in WA volgens mij nog nooit een kitesurfer te grazen genomen door haaitjes. Attacks zijn vrijwel altijd vroeg in de ochtend op surfers of spearfishers.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.