Reisverslag Portugal omgeving lagos.

KiterHans

Berichten: 208
Augustus 04, 2016, 11:22:35
edit2Rapporteer  
Via Corendon fly & go vakantie geboekt van 11 tot 24 juli in Portugal, Lagos, appartement Villa Mos.
5 a 10 min. Lopen naar een mooi zandstrand met 2 goede eettentje.

Appartementen waren prima in orde, ruim en die van ons met zeegezicht.

Eerste 2 dagen poeierwind vanuit nw, op naar lagune van Lagos/Alvor. Aan de kant van Lagos gebleven, via  het dorpje Odiaxere kom je dan uit aan de westkant van de lagune, je kan niet meer via de dam met de auto, dam hebben ze op 2 plaatsen doorgebroken, op deze plek kan je wel lopend oversteken, liggen keien in.
Aangekomen met laag water, genoeg ruimte om kite op te laten, wel oppassen daar met de wind, gigantisch vlagerige wind aan de kant, echt vlakwater spot met heel veel kitescholen.
Aan de zeekant zag je wel een paar kiters, maar met aflandige wind als toerist niet verstandig.
Na 2 dagen was de wind op om vervolgens een week later weer terug te komen.

Wind kwam vervolgens na een paar dagen later nu vanaf zee, niet genoeg om te kiten, wel leuk want daarmee kwamen de golven. Wat ook opviel, de zee met wind van nw was steen koud de eerste dagen, met wind uit zuidoost ( van zee ) konden we gewoon lekker zwemmen in de zee.

Bij gebrek aan wind een mountainbike trip gemaakt, georganiseerd door http://www.themountainbikeadventure.com/, hele goede fietsen en leuke route in de omgeving.
Ook de westkust gaan ontdekken, kwamen op een waanzinnige mooie golfsurfspot uit, Praia do Amando, leek wel op klein Hawaii, waanzinnig mooie golven om te golfsurfen.
Ter plaatse 2 golfsurfboards gehuurd voor 3 uur met wetsuits samen 50 euro.

Tweede week, eindelijk de wind kwam weer, volgens windguru wel 3 dagen.
Nu inmiddels een week met hoog water, lagune had opeens een mini strandje, kite oplaten een voor een, maar wel ruimte op het water, kitescholen komen niet met hoog want ze kunnen nergens meer staan in de lagune.
Tweede/derde dag met wind naar westkust en strand van Carrapateira aangedaan, waanzinnig, 100x beter dan lagune, stabiele wind, ruimte, mooie golven en een paar kiters en groepjes golfsurfers, geen spot voor de beginnende kiter en oppassen dat je de golfsurfers niet in de weg vaart. Wederom met de 10m gevaren, wind on/side shore uit nw. Je moet er wel ff voor rijden maar dan heb je ook wat.

Hierna voldaan de kites, 12m niet uit de tas geweest, opgeborgen en verder de vakantie gevierd zonder wind.

Leuke vakantie gehad in Portugal, had iets vaker mogen waaien maar genoeg te doen en te zien bij afwezigheid van wind. Voor wie begint met kitesurfen heb je daar alleen dus de lagune, bij laag water  goed te doen, water is ook goed qua temperatuur om lekker met shorty of boardshort te varen.
Op zee ook met shorty gevaren, was goed te doen.
Voor (beginnende)golfsurfers de ideale omgeving, wel met auto, zowel met als zonder wind maar wel met een volwaardige wetsuit, met een shorty wordt het wel snel koud.

Gr Hans.
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #1 Augustus 04, 2016, 15:45:57
edit2Rapporteer  
Mooi verslag!
Ziet er goed uit daar!

Te weinig wind om te kiten heeft betrekking op een Twintip neem ik aan, want dat klinkt prima om te hydrofoilen Wink
Marcel~

Berichten: 2657
Logs: 0 | 281 uur
Antwoord #2 Augustus 04, 2016, 22:49:17
edit2Rapporteer  
Pech gehad met de wind. Ik was vorig jaar twee weken in Alvor. Steeds in de middag wind... Is een thermische versterking die nagenoeg elke middag werkt.
KiterHans

Berichten: 208
Antwoord #3 Augustus 05, 2016, 09:53:36
edit2Rapporteer  
Mooi verslag!
Ziet er goed uit daar!

Te weinig wind om te kiten heeft betrekking op een Twintip neem ik aan, want dat klinkt prima om te hydrofoilen Wink
Idd met een tt, heb geen ervaring met hydrofoilen, stond wel flinke deining en branding met windje uit zee, geen idee of dat samen gaat maar daar weet jij alles van.
Je zag er dan ook niemand mee, weet wel dat golfsurfen daar populairder is dan kitesurfen.

Marcel, Idd , ging er ook vanuit dat het elke dag zou waaien, maar door e.o.a. storing bij Afrika een heel ander weerbeeld dan gebruikelijk.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.