Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3
1  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / beste voordelige ultralow foilkite Gepost op: Mei 29, 2023, 14:20:48
Wat vinden jullie een goede en voordelige ultralow (ca 6/7 kn) foil (RAM) kite? Ik kijk naar Kitetech UL, Pansh A15 UL (goedkoop) of flysurfer hybrid (duurder). Performance is minder belangrijk dan "in de lucht blijven".
2  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: voetpositie straps met hook Gepost op: September 09, 2020, 17:43:02
Bedankt Evan! Dat lijkt me idd een verbetering. Hier nog wat plaatjes die mijn bedoeling illustreren. Wat te denken van meerdere hooks of een oncie?
3  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: voetpositie straps met hook Gepost op: September 08, 2020, 21:32:40
Bedankt voor je reactie Janus. Ik ben ondertussen zelf ook verder gaan zoeken. Hierbij mijn bevindingen voor de geïnteresseerde lezer die met dezelfde vraag zit…

Ik zie bij strapless eigenlijk iedereen zowel voor als achter op de centerline staan. Dat lijkt me dan ook de meest ideale positie. Bij 2 straps in het midden (voor en achter) komt het zwaartepunt relatief dichtbij de centerline. 3 straps setup heeft als voordeel comfort (voorste voet staat schuin) maar als nadeel dat je meer richting de hak rail gaat en de balans uit het midden ligt. Ik zie mensen het gewoon doen, maar het lijkt me niet erg makkelijk. Zonder strap achter doet dit probleem zich niet voor. Je kan dan met je achterste voet gemakkelijk compenseren zodat je zwaartepunt opnieuw boven de centerline staat. Maar voor springen werk dat natuurlijk niet.

Tussen oplossingen: ik heb foto’s gezien met 2 of 3 hooks / half straps. Met 2 gewone straps voor, die deels over elkaar heen staan (zodat je voorste voet meer in het midden komt te staan) en met 1 hele brede strap dwars op het board die de 2 straps voor vervangt. Ik zag een elastische strap die verwondingen zou moeten vermijden. Over hoe diep de voet in de strap moet blijkt, zoals Janus al zegt, verschillende voorkeuren te bestaan. F-one gaf als antwoord om niet veel verder dan de tenen te gaan. Dat is wel veilig, maar je komt daardoor behoorlijk ver van de centerline te staan.

Wanneer iemand kan aangeven hoe je nou toch gemakkelijk op je bord kan blijven staan terwijl je zwaartepunt grotendeels aan 1 zijde van de centerline is, hou ik me aanbevolen!


4  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / voetpositie straps met hook Gepost op: September 05, 2020, 12:51:19
Hoe diep zit de voorste voet in de straps bij gebruik van een hook / strap achter? Tot nu toe had ik de straps strak (met alleen tenen er in). De achterste voet compenseert door meer toeside te staan. De hook kan ik dan niet gebruiken omdat beide voeten dan heelside staan [ middelste plaatje]. Nu heb ik de straps wijder gezet om de voorste voet meer in het midden te krijgen. Dat werkt, maar deze sessie resulteert in een verstuikte enkel door een ongelukkige landing [links]. Tips welkom!   
5  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Ervaring met kitespots in lac 'd Hourtin en Lacanau (NW van Bordeau) Gepost op: Augustus 06, 2018, 19:46:50
Thanks. maar waar liggen de kitespots precies? Op het meer van Hourtin las ik iets over bij de locatie kiteschool? Dat is een stukje ten zuiden van Hourtin.
6  Algemeen / Buitenland & Travel / Ervaring met kitespots in lac 'd Hourtin en Lacanau (NW van Bordeau) Gepost op: Augustus 06, 2018, 14:55:29
Ik ben benieuwd waar je daar mag kiten en hoe de spots zijn.
7  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: Nieuwe allround tube kite om ook mee te foilen Gepost op: Juni 23, 2018, 12:54:18
Dank mensen. Ik heb een Enduro v1 geprobeerd in low en ultra low wind op de wave stand. Hij blijft echt veel langer in de lucht hangen dan mijn Rebels en voldoet prima op de foil. Ik heb natuurlijk ook wel wat minpuntjes ontdekt. Minder low end power, volledig gepowerd in low wind wel wat neiging tot stallen (zonder uit de lucht te vallen zoals de Rebels). Ik heb inmiddels een Enduro aangeschaft.

@Evan: Die tip van kortere lijnen op de Zephyr ga ik ook eens uitproberen!
@marco: monostruts zijn idd prachtig, maar voor deze vraag geen optie omdat ze te weinig allround zijn bij meer wind.
8  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: eerste foil sessie Gepost op: Juni 20, 2018, 13:41:06
Ik heb als beginner op de moses, Shinn en Fone gestaan. Mastlengte maakt idd heel veel uit. Kort beginnen!!! Net als de juiste voetpositie (achterste voet verder naar voren dan de voetbanden aangeven). Ik heb 2 mnd geleden een Fone IC6 gekocht waarop ik na ca 5x redelijk rakjes kon foilen, na ca 10x toeside en eerste gijpjes kon. Voor mijn gevoel is moses idd stabieler. De IC6 draait heel makkelijk. Misschien dat het daarom een carve foil word genoemd?

@Michiel: Ben benieuwt naar je verhaal. Breuk opgelopen tijdens strapless foilen??
9  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Nieuwe allround tube kite om ook mee te foilen Gepost op: Juni 20, 2018, 13:29:03
Ik zoek een nieuwe tube kite om mede mee te foilen omdat mijn oude Rebels uit 2013 te zwaar zijn bij weinig wind en te weinig driften bij ruime wind. Mijn Ozone Zephyr doet het voldoende goed maar is al snel overpowerd. Aan een matras durf ik nog niet. Ik denk aan een licht gebouwde 3struter waar je ook nog een beetje leuk mee kan springen op de TT en die ook in wat hardere wind stabiel blijft. Volgens mij kom je dan uit op een lichte allrounder. Airush Union, North Neo, Ozone Enduro etc. Wat zijn jullie ervaringen?
10  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: beste manier van upwind boddydrag Gepost op: April 22, 2018, 17:22:17
Bedankt voor je niet aflatende inzet Evan!!! Foil plat upwind voor je houden (plaatje 1) is dus de betere optie in dieper water. Ga ik proberen!
11  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / beste manier van upwind boddydrag Gepost op: April 21, 2018, 11:52:53
Op de 2 onderste afbeeldingen volgens mij de 'officiële' manier. Wat ik daar niet aan snap is hoe ze het voor elkaar krijgen om het board op koers te houden. Wanneer de vleugel begint te stuwen komt bij mij het board dwars te liggen. (Ja ik heb de F-one set uit de vorige post gekocht). Ik vraag me af of in diep water de bovenste manier ook goed werkt. Ervaringen?
12  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: Ervaring met de F one IC6 850 V.1? Gepost op: April 11, 2018, 17:41:23
Ik heb nog geen goede onafhankelijke reviews gezien. [??] Wel in The Kiteboarder Magazine (in de Foil Instruction Guide 2018) een advertentie van Fone zelf. Daaruit wordt duidelijk dat F one de vleugel zelf i.i.g. niet zo snel vind.
13  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: Ervaring met de F one IC6 850 V.1? Gepost op: April 09, 2018, 22:48:05
Dank Evan, jij bent de specialist. De IC6 850 ligt volgens mij nog maar een paar weken in de winkel. Ik blijf benieuwd naar de ervaringen.
14  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: Ervaring met de F one IC6 850 V.1? Gepost op: April 08, 2018, 19:43:48
Ik ben vooral benieuwd naar een soort vuistregel om de performance van een wing op het oog te kunnen schatten. Deze wing bijv. van 850cm2 zit in het midden van de range bij F one (ca 600-1200cm2) met een niet al te hoge AR. Terwijl bijv. een Allround Moses wing op 550cm2 zit.
15  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Ervaring met de F one IC6 850 V.1? Gepost op: April 07, 2018, 11:48:34
Heeft iemand ervaring met deze vleugel van Fone? Ik heb zelf nog geen foil en moet het nog leren. Het lijkt me eigenlijk eerder een beginnersmodel dan intermediate. Of heb ik het mis?

Op Hanglos staat een korte beschrijving.
http://hanglos.nl/news/343840/f-one-ic6-850-kitefoil.html
grJeroen
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Bandit of Jakyll Gepost op: Juni 16, 2016, 23:20:49
Ik heb persoonlijk zeer slechte ervaring met de kwaliteit van Gaastra. Van de Bandit hoor ik idd vooral positieve geluiden
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Op zoek naar kleine broertje Ozone Zephyr Gepost op: Juni 16, 2016, 23:16:54
Ok dan zal het daar wel aan liggen. De Rebel is uit 2013.
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Op zoek naar kleine broertje Ozone Zephyr Gepost op: Juni 16, 2016, 15:29:08
Off-topic maar wel interessant. De 5e lijn is een loaded line. Precies even lang als de powerlijnen. Dan kan die toch niet te lang zijn? Ik merk op dat veel andere kites zoals de Vegas van mijn maat, weliswaar minder low end power hebben, maar (vergeleken bij mij) wel langer in de lucht blijven hangen bij minimale wind.
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Op zoek naar kleine broertje Ozone Zephyr Gepost op: Juni 15, 2016, 13:49:33
Re: Marc87 en geloof68: Super bedankt voor jullie reactie. Ik ga die Enduro en Switchblade eens bekijken Smiley

RE: geloof68: ja sinds de Zephyr heb ik de Rebel 12m niet meer opgepompt. Ik vind de Zephyr echt veel fijner. Behalve met het raceboard, dan merk je wel dat het geen racekite is. Ik dacht altijd dat ik niet goed kon poppen, maar het de Zephyr gaat het supermakkelijk!

RE: Peer: Ja met 7 knopen kan ik met een Zephyr en een Airush sector (heb ik zelf ook) prima kiten en een backroll lukt ook nog wel. Zelfs met de Rebel 12m kom ik met 7/8 kn (75kg) aardig weg. Maar het begon enorm te irriteren dat de Rebel in de dips uit de lucht valt waarbij de 5e lijn dikwijls om de kite zat en je terug naar de kant moet. De Zephyr is tot nu toe nog nooit uit de lucht gevallen
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Op zoek naar kleine broertje Ozone Zephyr Gepost op: Juni 14, 2016, 22:09:11
Ik vaar sinds kort met een Zephyr met 7-20 kn. Wat een geweldige kite is dit! Enorme windrange en heerlijke jumps, hangtime, pop, (beginnend) unhooked.  Die laatste twee zijn bij mij Rebels (9 en 12m)  geen feest. Daarom vraag ik mij af welk kitemodel ongeveer dezelfde eigenschappen heeft als de Zephyr (in een kleinere versie). Zelf dacht ik aan North Evo?


21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: springen zonder roteren Gepost op: Juni 15, 2015, 23:10:28
Voor alle geïnteresseerden: afgelopen week bovenstaande tips geprobeerd. De tip van Hasti werkte bij mij het best!
Thx!
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: springen zonder roteren Gepost op: Juni 10, 2015, 20:58:17
Vandaag prima windje en zonnetje op Muiderberg. Ik heb 2 uur lang verschillende dingen uitgeprobeerd. Ik ben er na zo'n 100 sprongen nog steeds niet achter wat ik fout doe. Ik roteer langzaam om mijn as richting rijrichting. Bij sprongen boven 2m land ik dan voor mijn board (rug naar rijrichting). Is er echt niemand die dezelfde ervaring heeft gehad? Inmiddels beurse bovenbenen van de crashes. Dit is niet leuk meer Sad
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: springen zonder roteren Gepost op: Juni 09, 2015, 00:07:27
Bedankt voor de tip! Gelijk gelezen natuurlijk Smiley Maar een advies als gewoon doordraaien is niet wat ik zoek. Ik hoorde op de kant iemand over te laat insturen, de kite te ver over 12 terugsturen, te laat afzetten, niet de goede richting opspringen. Dat soort dingen. Vorig jaar ging dat nog vanzelf, maar ik weet nu niet meer hoe ik dat toen deed Sad

https://m.youtube.com/watch?v=poP5h-M7xrg
Misschien spring ik toch niet de goede richting op. Schouders richting rijrichting i.p.v. kite?
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / springen zonder roteren Gepost op: Juni 08, 2015, 23:37:11
Hallo mensen
Sinds dit jaar probeer ik te poppen met springen om een stukje hoger te komen. Dat hoger komen lukt vrij aardig, maar ik draai nu regelmatig langzaam naar voren (stukje frontroll) waardoor ik bij een hoge sprong te vaak op mijn voorste voet of nog slechter, op mijn rug (halve rol) land. Iemand tips? thx!!!
25  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: deadloop alles los? Gepost op: November 03, 2014, 16:16:50
beste mensen, bedankt voor jullie ondersteunende reacties Smiley

Nature: Ja ik vind het een hele strakke actie. Nogmaals dank! De reddingsbrigade was (met de auto) net een minuutje eerder bij de kant om de kite aan te pakken dan ik lopend (met als consequentie dat zij een 'reddingsactie' konden noteren :| Verder alle respect en waardering voor deze mannen!! Smiley

Hansiepansie: je opmerking snap ik niet helemaal. Bij zuid zit je bij wijk aan zee toch aflandig?

Karel79: Ja klopt, veel druk zit er dan niet meer op. Maar er is ook maar weinig druk nodig om een zwemmer (met zwemvest!) uit koers te brengen. Op dat moment wist ik niet zeker of ik het zou halen..

Brenkie: mijn kite was KEIhard. Ik weet niet precies wat er gebeurde en helaas dus ook niet hoe ik het kan voorkomen. Lijkt mij sterk dat de kite voorover is gekukeld
Pagina's: [1] 2 3


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.