Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 54
1  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Rob van Wijngaarden overleden 2e kerstdag te Scheveningen Gepost op: December 27, 2016, 21:49:09
Jeetje, verschrikklijk nieuws condoleances en sterkte voor de nabestaanden.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Noordwijk Gratis kiten? Gepost op: Mei 26, 2015, 16:51:06
Neem het zekere voor het onzekere en ga naar Langevelderslag, daar is vrij kiten toegestaan.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: north 2010 bar op 2014 kite Gepost op: Maart 12, 2015, 18:41:05
past idd prima. Weet niet waar je 2012 bar vandaan hebt, controleer voor de zekerheid daarom ff of de lijnen dezelfde lengte hebben.
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurf 'Fail' Gepost op: November 20, 2014, 14:39:55
Fons heb ik het goed uit je naam dat je van 1964 bent? Ik zelf ben op m'n 40ste begonnen kite nu tien jaar en heb het in het begin heel moeiljik gehad om dat ik geen 19 jarig broekie meer was. Op leeftijd denk je veel te veel na ipv gewoon doen. Bij het leren van kiten komen veel dingen kijken: coördinatie van de vlieger, zeker staan op het board, lezen van de golven (op zee dan) etc. Met de tijd bouw je vertrouwen op en gaan de dingen automatisch. Ik ben stapsgewijs gaan leren omdat ik behalve trucvliegeren niks kon, bv op de kabelbaan om de boardcontrole te leren, veel boddydraggen om kite controle en krachtinschatting te leren, in vlak water, bv Oostvoorne, gaan leren [maar toen was het nog niet zo druk en kon je nog met de auto op strand, ja ja goeie ouwe tijd]. In totaal heb ik er wel drie seizoenen over gedaan voordat ik in vlak water hoogte kon lopen. En toen kwam de zee, weer bijna opnieuw beginnen omdat je bv sneller moet starten, door de branding moet zien te komen etc. Ik heb altijd volgehouden en werd er rijkelijk mee beloond, kom nu altijd met een big smile van het water. Ook moet je in het begin zoveel mogelijk het water op. Met 4 à 5 sessies in het jaar is het niet gedaan.
5  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: deadloop alles los? Gepost op: November 04, 2014, 15:16:24
idd werd al gezegt, het is heel normaal dat een kite met 5th ondersteboven in de lucht blijft zweven. Je kan hem dan via de 5th naar je toe halen voor een self rescue. Maar dat doe je als je niet in paniek bent. Daarom Jeroen was je keuze in deze situatie juist om bij twijfel alles los te gooien. Jouw verbazing dat een kite aan de 5th blijft zweven betekent voor mij dat je het nooit geoefend hebt. Dat zou ik als Lessons Learned meenemen en bij een der volgende keren een complete dry-run met self rescue doen.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Discussie - Starten & landen - aanleiding ongeluk Slufter Gepost op: Oktober 30, 2014, 19:11:50
Eigenlijk is het toch best wel vreemd dat we na ruim 15 jaar nog steeds moeten discussieren over hoe je nou je kite moet oplaten..

Veiligheidsaspecten kan je niet vaak genoeg herhalen en keer op keer in het bewustzijn halen a) omdat er groeps allzheimer bestaat b) omdat er steeds nieuwe kiters bijkomen, die het mss niet weten.
Ff een kanttekening als helper. Maak het vaak genoeg mee dat ik als helper meer ervaring heb dan de kiter en je hebt dan zeker een stuk verantwoording. Ik wacht bv met oprapen van de kite altijd tot de kiter zijn leash en chicken loop vast heeft en met verwachting naar mij kijkt. Dat vookomt bv dat lijnen onverwacht strak trekken. Dan natuurlijk meekijken of de lijnen goed zitten, als de kiter te ver upwind staat ff nog corrigeren dit zolang dat ie echt goed staat zodat als je de kite loslaat deze alleen nog maar verticaal de lucht in gaat zonder zijwaardse beweging. En als het alles niet werkt kite terugleggen en de kiter ff updaten.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Katwijk - Zonder lidmaatschap Kiten Gepost op: September 10, 2014, 12:08:27
Waarom moet dat weer zoveel kosten €5,- voor 1 dag? Dat is dan €1825,- per jaar, die clubs maken dus dankbaar misbruik van de ontstane situatie! Schande!!
En als ze een goedkoper "jaarabonnement" hebben zorgt dat fijn voor een soort van eigen volk eerst situatie, en hebben ze tenminste geen last van gelegenheids kiters op de spot.
Al met al een waardeloze actie van de clubs daar! Ze zouden zich in moeten zetten voor een vrij strand i.p.v. voor hun eigen portemonne.

Na vijf keer daglid te zijn geweest wordt je geacht om volwaardig lid te worden.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Katwijk - Zonder lidmaatschap Kiten Gepost op: September 09, 2014, 09:51:20
Bij Airtime kan je voor een daglidmaatschap van 5 euro terecht. Dit houd gebruik van douches, kompressor, gezelligheid etc. in. En.. idd er wordt op je gelet.
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Marktplaats - verouderd materiaal aangeboden Gepost op: Juli 04, 2014, 15:40:57
krijg je er een gratis uitvaartverzekering bij?
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North donkey dick probleem Gepost op: Juni 05, 2014, 10:02:04
Boudewijn, ik denk dat je de bar te ver naar beneden trekt en je chickendick daarmee tegen het harnas drukt, waardoor hij buigt en uitschiet. Dit kan je voorkomen door je kites met meer power dwz kortere stuurlijnen te varen, je kan dit bij de north instellen aanhand de knoopjes onder de floater. Als je dan tegelijkertijd de clamcleat aanpast door hem naar boven te schuiven heb je meer depowerweg aan de bar. T'is een beetje vriemelwerk maar zo kan je de bar naar smaak instellen.
11  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Kitesurfer vaart op paalhoofd Gepost op: Mei 26, 2014, 21:36:36
Tim gelukkig dat je je verhaal hier kan navertellen. Het is heel duidelijk. Ook hulde aan allen die met de redding genezing etc. betrokken waren. Ik snap alleen niet hoe het mogelijk is dat de safety de krachten in jouw situatie stand hield. Ik vaar zelf met vijflijns en ben er heilig van overtuigt dat het in jouw situatie geknapt was, weliswaar kite aan gort, maar toch nog een soort extra veiligheid. Ligt het eraan dat 4 lijns saftey systemen via één van de hoofdlijnen van de kite gaan en dus deze krachten kunnen opvangen? Mss moet er in deze richting nagedacht worden, dat een saftey leash gedimensioneerd wordt op het uitwaaien van een kite en als er hogere krachten aan de orde zijn deze gewoon breekt.
12  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Afscheid als moderator / het wordt te druk Gepost op: Mei 05, 2014, 15:49:34
Tom, je beslissing is begrijpelijk. Hopelijk blijf je het oor en klankbord van NKV hier op de site. Veel suc6
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Hoe oud mag een 2e hands kite zijn? Gepost op: April 25, 2014, 15:31:04
Er is geen straight-forward antwoord. Qua technische stand van safeties zit je bv bij North 5th line vanaf 2008 goed, maar zoals eerder gezegd als er veel mee is gevaren zijn kite en bar met lijnen op en mogelijk erg gevaarlijk. Je hebt ook twee jaar oude kites die in de meuk gedraaid zijn door veel gebruik. Koop vooral niet blind via internet, daar is het echt moeilijk beoordelen. Vraag fotos van aanknopingspunten van de kite en depowerlijn van de bar aan, als die versleten zijn is dit een indicatie voor veel gebruik. Geen kite met reparaties kopen, die zijn meestal door onklundig gebruik ergens tegen geknalt. Kijk hoe bridles zijn, of catrollen vast zitten, er mogen ook absoluut geen knopen in de kite lijnen zitten enz..... (ik kan door blijven gaan) remedie: neem een ervaren iemand mee.
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Stroming Noordzee kitespots Gepost op: April 22, 2014, 10:53:32


Voor Katwijk, waar ik vaar, heb je geen plaatje nodig. Je moet ff kijken wanneer er hoog (HW) en laagwater (LW) is en dan de volgende regel toepassen: 2 uur voor HW tot 4 uur na HW heb je een vloedstroom in noordelijke richting van rond de vier knopen (kan schommelen) dan één uur kentering, dus geen stroming, en dan 4 uur dwz 3 uur voor tot één uur na LW een zuidelijke stroming van ongeveer 2 kn, dan weer kentering zonder stroming en dan begint het weer van voren. Stroming loopt parallel met het strand dus als je in de problemen komt kan je altijd terugzwemmen naar de kust, (mits je niet te ver buiten bent: meer dan twee kilometer zou ik niet meer zwemmen). T'is dan wel ff teruglopen via strand. Er zijn weliswaar ook  muien tussen de zandbanken in de buurt van het starnd, maar die trekken je geen kilometers de zee in. Als je daarin terechtkomt even laten drijven tot de volgende rij zandbanken en dan kan je er langszij zwemmen en veilig terug naar de kust komen. Je moet de stroming wel in de gaten houden als de wind kantje bord is en je stroom mee hebt kan het gebeuren dat je niet meer kan relaunchen. ff een voorbeeld: 18kn wind wind 4kn stroom mee = effectief 14kn. Omgekkerd kan je gebruik maken van de stroom en bij 16 kn wind en stroom tegen toch lekker varen omdat je effectief 20kn hebt.
15  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Wéér kiters in nood [18-04-2014] Gepost op: April 20, 2014, 22:15:41
toch ben ik blij dat er discussie over losgetrapt wordt, ook al is het idd grotendeels herhaling, kunnen we alleen maar van leren en blijft er hopelijk iets hangen.
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Stroming Noordzee kitespots Gepost op: April 20, 2014, 21:54:24
Ik ben idd niet bekend met de locale omstandigheden van de slufter, maar weet wel exact de muien op de spot waar ik vaar en zou deze graag willen weten mocht ik op de slufter komen. Daarom tx Evan jouw plaatje is duidelijk. Dit moet dus iedereen weten die op de slufter vaart. Je wordt dus tussen de banken de zee ingetrokken en dan kom je in de 'normale' getijdenstroming terecht, die in geval van afgaand water in zuidelijke richting is.
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Stroming Noordzee kitespots Gepost op: April 18, 2014, 12:35:16
Na aanleiding van wat er maandag op de slufter gebeurde, waarbij aan bod kwam dat de stroming een belangrijke rol speelde wil ik hier ff een discussie over openen. Volgens mij loopt de getijstroom aan onze kust parallel met kust. Als je in nood komt kan je dus gewoon haaks op stromingsrichting naar de kant zwemmen, je komt weliswaar noordelijker of zuidelijker van je startpunt uit, maar je wordt niet de open zee op getrokken. Als ik de verhalen van betrokkenen hoor is dat op de slufter blijkbaar anders. Zou mij dus benieuwen hoe het stromingsprofiel afhankelijk van het getij er uitziet. Dit zou iedereen moeten weten die daar vaart om goed te reageren mocht er een noodsituatie zijn.
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Downwinder, mag het? Gepost op: April 15, 2014, 15:44:30
skuytevaert zit in het midden
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Downwinder, mag het? Gepost op: April 15, 2014, 13:45:12
om een dw te testen kan je vanaf katwijk zuid tot noordwijk noord (of omgekeerd) zitten genoeg clubs tussen waar je ff je kite kan neerlaten en pauzeren. mbt Katwijk midden en zuid weet ik alleen niet of de clubs ivm kustversterking alweer staan, anders pak je katwijk noord - noordwijk noord. Maar wel onder de omstandigheden van de eerdere opmerkingen, kwa kite nivo, groep e.d.
20  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vermiste kiters Slufter gevonden, wat ging er mis? Gepost op: April 15, 2014, 12:03:21
De zee is en blijft gevaarlijk, moge dat duidelijk zijn, vooral met deze temperaturen. Als ik lees, dat ze zeker 2 mss zelfs 4uur in het water hebben gelegen, hulde aan het isolatievermogen van huidige wetsuits. Gelukkig werden ze nog voor zonsondergang gevonden, teinduizend engeltjes. Ben benieuwd naar de verhalen van Wim en Rob zelf, pas dan kunnen er conclusies getrokken worden.
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Verdrinken ziet niet uit als verdrinken (flessenpost voor Toby) Gepost op: Februari 03, 2014, 17:47:32
Interessant en bedankt voor vorming van he bewustzijn
22  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Re: 10-11 bij Marseille (Jai) Gepost op: November 11, 2013, 21:42:54
triest, het meer van Jai schijnt veradelijk te zijn, twee jaar geleden in de buurt geweest (niet kitend) met heftige wind is er ook iemand weg gebleven.

Anyhow, mes condoléances aux amis et la familie
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Hoe lang deden jullie er over om een beetje te kunnen kiten?? Gepost op: Oktober 26, 2013, 00:13:08
Gaaf om ouwe threads terug te lezen, ook een hoop kommentaar van kiters die niet meer actief op het forum zijn...
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Marktplaats - verouderd materiaal aangeboden Gepost op: September 26, 2013, 16:33:57
Is er weer 1...wie mailt?
http://link.marktplaats.nl/722750362


Nou... als ie de zet twee jaar geleden heeft gekocht, is ie toen zelf genaaid
25  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Bijna ongeluk Oostvoorne, 15-09-2013 Gepost op: September 17, 2013, 16:42:01
xoxo goed dat je je verhaal hier doet, en aanhand van de reacties zie je dat er medeleven en interesse is, dit in de toekomst te voorkomen.

Ben zondag zelf op het water geweest. Wind was soms behoorlijk vlagerig, dwz tussen de 23Kn (goed voor een 8m kite) tot 30kn (grenswaardig voor een 8m kite, zeker als beginner). Mocht het nou blijken, dat je net zo'n vlaag te pakken had tijdens het opsturen van je kite, dan kan het idd mis lopen. Gelukkig dat je met de schrik bent vrijgekomen.

Een verdere tip voor diegene die je kite oplaat. Als je nog onzeker bent, zou hij je sturing moeten geven tot de kite goed in het windvenster staat. Je lijnen zijn dan strak en het doek wappert niet. Als de starter de kite dan loslaat, dan mag er weining of geen beweging van je kite zijn.  Van hieruit kan je eerst de kracht voelen en als je dan zeker bent langzaam naar boven sturen. Spreek deze dingen  met je oplater af, hij/zij zal er begrip voor hebben, want hij moest het ook ooit leren, tevens weet je dan ook hoe ervaren de oplater is, niet iedereen in een surfpak is ervaren. Zoals al eerder gezegt door anderen, als je tevens een ervaren maat achter je hebt kan het helemaal niet meer mislopen.

Succes en blijven oefenen
Pagina's: [1] 2 3 ... 54


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.