NKV initieert samenwerking met Reddingsbrigade Nederland

Idefixe

Berichten: 8241
Maart 18, 2011, 18:47:21
edit2Rapporteer  
Aan de vooravond van een nieuw zomerseizoen hebben onlangs de NKV en de Reddingsbrigade Nederland de koppen bij elkaar gestoken om te onderzoeken op welke gebieden onze organisaties met elkaar kunnen samenwerken. Na een eerste verkennend gesprek met Ben Pilgram ( voorzitter veiligheidscommissie NKV) , Raymond van Mourik ( directeur Reddingsbrigade Nederland en Tom Rotmans (regiocoordinator NKV) , werd duidelijk dat er met name bij het onderwerp “hulpverlening aan kitesurfers” voor zowel de kitesurfwereld als de vele vrijwilligers werkzaam bij de reddingsbrigade  veel winst valt te behalen. Er wordt nu gewerkt aan de praktische realisering van een en ander.
Wij houden je op de hoogte!

Nog een linkje naar berichtgeving van vorig jaar.  De reddingsbrigade zoekt trouwens regelmatig vrijwilligers! Voor meer info kun je HIER terecht
Jeroen89

Berichten: 201
Antwoord #1 Maart 19, 2011, 22:13:26
edit2Rapporteer  
Zowiezo een goeie zaak dat er word overlegd tussen deze organisaties. Ik ben wel benieuwd wat voor winst er te behalen is. De meeste kiters kunnen zichzelf behoorlijk redden en anders worden ze wel geholpen door andere kiters. Er blijven natuurlijk altijd uitzonderingen waarbij de reddingsbrigade uit moet rukken maar de winst die hier dan te behalen is?
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #2 Maart 20, 2011, 11:19:24
edit2Rapporteer  
De NKV heeft vorig jaar al een aantal safetyclinics georganiseerd. Daarbij werd duidelijk dat er veel kiters niet weten waarop te letten als er iemand "als je in de problemen zit" jou uit het water komt halen.
Daarnaast is het voor de mensen die jou uit het water halen ook wel zo prettig om te weten wat er allemaal komt kijken bij het kitesurfen.
Je stelt zelf al dat veel kitesurfers  zichzelf prima kunnen redden op het water. 
Het van de kant goed kunnen beoordelen wanneer iemand ECHT in de problemen zit is voor veel mensen best wel lastig, een goed inzicht voorkomt onnodige paniektoestanden.
De mensen op de diverse reddingsstations kennen als geen ander de situatie ter plekke en kunnen goede informatie verstrekken voor kitesurfers die niet bekend zijn met de plaatselijke omstandigheden..
Op de meeste reddingsstations is er goede realtime info aanwezig betreffende de wind enz.

In geval van problemen, ongelukken enz kan de reddingsbrigade een goede informatiebron voor de NKV zijn: Waar gaat het mis, wat gaat er mis en hoe kunnen we problemen in de toekomst voorkomen.

Ook is het prettig om in de diverse "overlegstructuren" de reddingsbrigade als partner te hebben om regulering door overheidsinstanties  ( die er door de groei van de sport, steeds vaker gaat komen) op een realistische, pragmatische wijze op te zetten.
enz. enz.
Marc_87
Moderator

Berichten: 7541
Logs: 0 | 758 uur
Antwoord #3 Maart 20, 2011, 11:31:56
edit2Rapporteer  
Wat ik ergens anders al zei mag er van mij best 1 á 2 euro extra bij het bedrag
dat je NKV moet betalen voor je lidmaatschap. Als je dit dan voor de reddingsbrigade
zou gebruiken zou best een goed iets zijn.
Jeromez

Berichten: 3323
Logs: 0 | 427 uur
Antwoord #4 Maart 20, 2011, 13:00:15
edit2Rapporteer  
Klinkt positief
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.