Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Poll: redding met aflandige wind/stroming Gepost op: April 21, 2014, 15:39:09
Wat zijn we weer lekker op zijn nederlands aan het betweteren!  ThumpDown


Ik vind dat mensen die roken geen longtransplantatie/harttransplantatie etc. Mogen krijgen tenzij ze het zelf betalen.
Zelfde geld voor dikke mensen die teveel eten
Fietsers die verongelukken als ze tegen het verkeer in rijden
Mensen die harder rijden dan de toegestane snelheid
Skieers die off-piste gaan.

Wie nog meer???

Is dat niet een beetje kort door de bocht? Ongenuanceerd? Een schreeuwerige mening?
De vraag is in hoeverre je op moet draaien voor kosten voortkomende uit je gedrag.
Daar kan je toch wel iets  over zeggen met enige nuance?
2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Poll: redding met aflandige wind/stroming Gepost op: April 21, 2014, 12:05:18
Het gaat over verantwoordelijkheid nemen voor de gevolgen van je gedrag.
Iedereen is waarschijnlijk van mening dat je daarvoor verantwoordelijk moet zijn.
Dus is het logisch dat je bij het nemen van risico met als gevolg geldelijke schade verantwoordelijk bent.
Iedereen zal zichzelf willen indekken tegen de gevolgen van je gedrag dus verzekeren mensen zichzelf.
En naast de gevolgen beperken van je gedrag is jezelf verzekeren het meest verstandig.
En dat kost geld, elk jaar weer.
Dus de verantwoordelijk opererende kite surfer neemt alle voorzorgsmaatregelen om niet in de problemen te komen, noch te veroorzaken en mocht het onverhoopt toch gebeuren dan is men goed verzekerd en lid van de KNRM bovendien.
Het is m.i. een morele verplichting om e.e.a. te regelen als men aan deze sport deel gaat nemen.

Het zal niemand verbazen dat niet iedereen aan deze morele verplichting zal willen voldoen.


3  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vermiste kiters Slufter gevonden, wat ging er mis? Gepost op: April 17, 2014, 12:39:35
Wat een emotie allemaal en tenenkrommende verbale aanvallen op de slachtoffers. WimT bijvoorbeeld.
De reageerders hebben mijn inziens maar weinig besef van wat het allemaal vermag om een mens te zijn. Dat die emotie voortkomt uit enthousiasme voor de sport rechtvaardigt mijn inziens de uitlatingen niet. Ga er maar gewoon van uit dat het geen opzet is om jezelf of anderen met het uitoefenen van de sport in gevaar te brengen. Dat het door bepaalde individuen toch gebeurt is een integraal onderdeel van het mens zijn. Als zoveel mensen een gevaarlijke sport beoefenen zijn er altijd een aantal die meer risico's nemen dan anderen. Als het een fantastische trick oplevert is het 'dope' maar als het tot een redding leidt volgt er morele verontwaardiging. Terwijl er dezelfde motivatie aan ten grondslag ligt.
En als de drenkeling dan in overeenstemming met zijn persoonlijkheid zich in de media openbaart
dan kunnen we hem dat toch niet kwalijk nemen? Het is misschien niet wat WIJ zouden doen maar WIJ zijn niet in die positie gekomen. We moeten dus ook benadrukken dat uitlatingen van slachtoffers vooral de uitlatingen van slachtoffers zijn dus ook hun verantwoordelijkheid zijn.
Overigens ga ik binnenkort ook stunten want ik wil ook wel eens naast mevr Janine P. zitten.   
 
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vermiste kiters Slufter gevonden, wat ging er mis? Gepost op: April 15, 2014, 20:34:59
Niemand neemt bewust een risico waarbij je het leven kan verliezen als je aan het leven gehecht bent. Denk ik.
Iedereen neemt risico's en mannen meer dan vrouwen. We doen dit omdat we de risico's altijd onderschatten en onze capaciteiten en vaardigheden overschatten. De uitzonderingen daar gelaten. Daarom komen mensen in moeilijkheden. Mensen zoals jij
en ik. Daarom moet je dus niet oordelen over een ander vooraleerst je zelf zonder fouten bent. (Dat is eigenlijk een bijbels citaat uit de mond van een infidel als ik). Daarom vervult het mij zo van vreugd dat de mannen RG en WT gered zijn. Hulde aan de goede en verstandige mannen van de KNRM.( zeker ook in hun uitspraken).


5  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Juni 29, 2013, 16:01:44
Agree.....was lekker op Andijk.
6  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: Auto inbraken Zandmotor / Kijkduin Gepost op: Juni 28, 2013, 23:59:23
Friesland en Groningen, de stukjes ongerepte Nederland.......waar blonde blauwogige grote peren er op hun koeiestront klompen rondstappen en met hun grootmoeders geblokte zakdoeken aan vier touwtjes en een stokkie op een plankie over het water scheren......
Mijn geboortegrond, het land van de eerlijke mensen die niks van elkaar stelen......Oant moarn! En tot morgen!
7  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ongeval Maasvlakte 22 juni 2013 Gepost op: Juni 28, 2013, 23:09:48
Arco, bedankt voor je verhaal en sterkte met revalideren. Ik hoop dat je de mogelijkheden in de toekomst ziet en niet teveel de last ervaart van de onmogelijkheden die het verleden je heeft opgelegd.
Maar nog meer hoop ik dat die onmogelijkheden er niet zullen zijn.
Sterkte!
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke maat om mee te beginnen Gepost op: Juni 26, 2013, 20:19:10
Je hebt er niets aan maar ik ben het helemaal eens met Eagle Jan. Naish park is fantastisch. Naast wat hij zegt; veelzijdig heeft de kite ook weinig bardruk. Heerlijk. De ride is ook niet verkeerd omdat de park 2013 steeds meer op een echte c- kite gaat lijken (bijna altijd pull). Maar eigenlijk maakt het niet zoveel uit waarmee je gaat varen ( als het maar nieuw is) want je went aan je eigen gear en dat vaart altijd het lekkerst.
Veel succes met je keuze.
9  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Juni 25, 2013, 18:01:33
Mag ik ook?
10  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Discussie ongeluk Grevelingenmeer 22 juni Gepost op: Juni 25, 2013, 16:43:44
Lieve medemens,
Vaak genoeg heb ik in mijn leven een beslissing genomen met gevolgen die goed uitpakten. Mazzel gehad. Geluk. En iedereen die dit leest zal wel eenzelfde verhaal kunnen vertellen.
Het had ook anders uit kunnen pakken.  Misschien zelfs wel met mijn dood tot gevolg. Of de dood van een ander. Het overkomt ons allemaal. Wij zijn mensen.
In dat licht beschouwd geeft het helemaal geen pas om met een beschuldigende vinger te wijzen naar personen die betrokken zijn bij of slachtoffer zijn van dit noodlottig ongeval. Zij weten, en wij ook, dat niemand dit willens en wetens heeft veroorzaakt. Er zijn beslissingen genomen die niet goed hebben uitgepakt.
Veel van de uitlatingen in de fora zijn ongepast en onnodig grievend. Het zou eenieder van ons sieren als we de dode betreuren en de betrokkenen steunen.

In een later stadium zou het gepast zijn om lering uit dit ongeval te trekken zonder te veroordelen.
11  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Condoleanceregister verongelukte kiter Grevelingendam 22 jun 2013 Gepost op: Juni 25, 2013, 15:16:13
Gecondoleerd. Sterkte bij het verwerken van jullie verlies. Goede reis Jos.
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Golven Gepost op: Juni 21, 2013, 19:24:43
Oefenen oefenen oefenen. Dan leer je vanzelf op golven te anticiperen.
13  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Juni 21, 2013, 00:41:10
 :DLoopen is kicken. M.i. Kan je het beste beginnen om voor de wind je kite te loopen tijdens transitions. De eerste keer wordt je over je board getrokken daarna ga je meer achteroverleunen en voel je de versnelling. Zoals je dat kleine jochie van 9 in een filmpje ziet doen kan je de kite ook loopen als je gewoon rechtdoor vaart. Als je eenmaal het gevoel van hoe snel je kite loopt bij verschillende stuur bewegingen en hoe groot het rondje is dat hij daarbij draait kan je naar transition kiteloops gaan. Vlak voordat je om wil keren val je af, dan kant je het board om de snelheid eruit te halen, waarbij je oploeft en popt. Kite op 11/12. Niet heel hoog springen, gewoon een half metertje omhoog en dan met je achterste hand hard aan je bar trekken. Afhankelijk van de windkracht krijg je een versnelling benedenwinds tezamen met wat lift. Dat geeft je de tijd om je board voor de landing te positioneren. Nadat je de versnelling hebt gekregen kan je de bar van je afbewegen. En weer met twee handen vast pakken. Je hoeft de bar niet perse met een hand te bedienen tijdens het loopen maar  je trekt daardoor wel overtuigender aan een kant wat de kans op het maken van halve of hele grote kiteloops verkleint. Persoonlijk vind ik het maken van backroll kiteloops moeilijker omdat je even niet naar de kite kijkt tijdens het backrollen. Als je het een keer goed hebt gedaan krijg je geweldige kick en daarna wil je niet anders. En dan vooral veel doen. En geloof me, geen een loop is dezelfde. Veel plezier!
14  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Juni 21, 2013, 00:08:47
Joepie de Loepie.
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 2de hands kite 2012 park 10m2 of 2011 evo 12m2 Gepost op: Juni 19, 2013, 21:00:35
K ben 100 kg, mijn grootste kite is park 10m 2012, verder heb ik een 8 en 6. Ik had ook een 11 maar heb hem snel omgeruild voor een 10,  loopt beter. Ik ga niet als er niet minstens een dikke 4 Bft staat. Fantastische kites. Vallen nooit uit de lucht. Ben echt dol op de geringe bardruk. All in one is prima. Tegen de tijd dat ik echt ga freestylen koop ik Torches.
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 2e hands kiteset kopen Gepost op: Juni 17, 2013, 17:55:44
Weinig info over het boardje. Gezien de maat zou het best wel eens als een beginnersboardje kunnen zijn gekocht. CF heeft ook een site, misschien kan je er iets over vinden.
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 2e hands kiteset kopen Gepost op: Juni 17, 2013, 15:18:08
Die prijs is niet zo verkeerd. Pingelen is altijd goed. Maar grote kans dat die 9 m van 5 jaar en veel gebruikt scheurt als je hem een keertje laat crashen bij harde wind. Niet ondenkbeeldig als je een beginner bent. En dan is repareren al snel duurder dan de kite waard is. Vandaar mijn stelling dat je beter een 10 m kan kopen van hooguit twee jaar. Kan ook een 9 m zijn. Past goed bij jouw gewicht en dan kan je in een grote windrange varen. Met een boardje erbij ben je dan ook voor 800 klaar. Als tweede kite zou je aan een 7 of 8 meter kunnen denken.
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 2e hands kiteset kopen Gepost op: Juni 17, 2013, 13:51:25
M.i. Kan je beter uitkijken naar een 10m all in one kite van een jaar of twee. De 12 m is al snel te groot en die 9m te oud.
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kite probleem Gepost op: Juni 17, 2013, 13:46:12
Beste Schaap,

Wees verstandig en koop een nieuwe all in one kite. Bijvoorbeeld de Naish Park of Ride. Voor jou denk ik dat je het meeste plezier aan een 8m kan beleven. De kite heeft een goede low end, is goed te de- poweren en heeft makkelijke safety systemen. De kite is stabiel en heeft goede vliegeigenschappen.
Als je dan toch een tweede hands wil kopen, koop er dan een die niet ouder is dan twee jaar.
Gooi je 2004 kite direct weg, zeker als je geen safety systeem kan gebruiken. Je speelt met je leven.
Laat je vader deze post lezen en laat hem weten dat een goede investering je leven kan redden. Enne.....neem een paar lessen.
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Waar laat ik mijn telefoon en auto sleutels tijdens het kiten Gepost op: Juni 17, 2013, 13:30:23
Ik gebruik een camelpack. De waterzak in het rugzakje hoef je niet per se te vullen met water. Het kan ook dienen om het water buiten te houden. Sleutels, portomonee en mobiel erin. Vaar er al jaren downwinders mee. Soms zet ik ook de bikebrain app aan, kan je precies zien hoeveel km je hebt gemaakt. Werkt prima en die waterzak van Dakine is erh sterk.
21  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Mei 27, 2013, 15:42:40
Jantje,

Ik ben dolblij en voel me aangesproken. Zoals ik al zei.
Ik heb begrepen wat de gevolgen zijn van het overtreden van regels. Zoals ik al zei.
Ik wil alleen niet uitgescholden worden in het openbaar, zoals ik al zei.

Wat mij betreft; einde discussie. loser
22  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Mei 27, 2013, 08:39:13
Beste DM2008'

Wij als schuinmarcheerdeerders hebben jou in je eerste uiting van irritatie meteen begrepen. We hebben het opgezocht en je hebt gelijk. De vaargeul oversteken mag niet. Ik wil je bedanken dat je ons daarop hebt gewezen. Ik vind het persoonlijk echter niet zo leuk als je mijn kite gaat zit beschrijven en me vervolgens eikel noemt. Daar spreek ik jou dan weer op aan. Dat is alles. Niks 'rellen'. Dat je tegen je vrienden onder elkaar zoiets zegt kan ik menig wel voorstellen. Maar op een forum geeft het geen pas. En het schiet zijn doel voorbij. We moeten elkaar helpen, niet afzeiken.

Met vr grt
23  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Mei 26, 2013, 21:59:43
Die gozer met die Park 10 zwart geel dat was ik. Veel mensen vinden mij een eikel. Maar vooral die gasten die toevallig wel weten dat de vaargeul oversteken niet mag ( met een kite neem ik aan). Maar waarom ergert iemand zich daaraan? En gaat hij schelden? Kijk dat is weer het voordeel van weinig weten, dan vindt je ook niemand een eikel. Kan niemand mij AUB de voorangsregels NIET uitleggen, IK ZOU ER NIET TEGEN KUNNEN, AL DIE EIKELS!!
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Marktplaats zooi..... Gepost op: Mei 12, 2013, 13:20:42
Dudes, ik heb ook nog zoon pikkel vork in de schuur hangen. Perfect wake boardje! Shocked
25  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Gevonden; kiteboard Gepost op: Augustus 27, 2009, 11:00:58
Lieve Kiters,

Achtergelaten gisteren op schellinkhout een kiteboard, als je hem mist dan kan je hem vast wel goed beschrijven. Bel 0613198166. Gr Ton.
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.