Verslag Cap d'Agde, Camargue, Hyères

Freija
Gast
Augustus 28, 2005, 21:02:01
edit2Rapporteer  
Net terug gekomen van vakantie met m’n vriendinnen!
Het was erg relaxt, lekker met busje rondtrekken en camperen... We hebben het heel gezellig gehad en veel gelachen! Maar dat kun je je wel indenken met 6 dames  YeSS   YeSS  YeSS  YeSS  YeSS  YeSS
Helaas niet veel gekite, mijn vriendinnen lijken soms een beetje anti surf en ik moet zeggen dat de omstandigheden ook niet al te goed waren! We hebben 2 dagen 8-9 bft gehad met stoten boven de 10, dat was behoorlijk heftig! Je hoeft in ieder geval geen beleg meer te kopen voor op brood, en die beige kleding staat ook wel mooi  :Smiley
In Hyeres was er erg weinig wind toen ik er was. Gelukkig heb ik in St Marie geweldig genoten! Een hele dag alleen op het water met mn 12m lekker gepowerd, heerlijk! Echt top!!!! De andere dag begon het ook lekker, maar werd de wind in korte tijd echt heeeel erg hard (8m leek wel te groot) en was ontzettend vlaggerig. In Cap D'Agde beetje geplanneerd met 16m, en de dagen dat het dus zo hard waaide thuis gebleven! De tramontane wist me niet te verleiden!
Voor degene die binnenkort naar zuid Frankrijk willen, hier wat info van mijn kant, gebruik anders ook de zoekfunctie op het forum, want er staat nog veel meer info over andere spots!

Spot info Zuid Frankrijk – Middellandse zee

Le mistral en La tramontane

Mistral ontstaat in de vallei van de Rhône (uit Noord/Oost). Het is een koude, droge, agressieve wind die ontzettend vlagerrig is (dat heb je in NL nooit meegemaakt). 8bft is dan heel normaal. Waait tussen Valence, Montpellier en Fréjus. Komt meestal voor gedurende een paar dagen, dus ook ’s nachts. Maak je tentje maar goed vast!
Tramontane waait in de vlakte van de Roussillon en is ook aflandig aan zee. Wind ontstaat ergens bij Carcasonne, tussen twee bergketens (Pyreneeën en Massief Central).
Volgens locals waait de Tramontane 1,3,6 of 9 dagen en dan stopt hij weer. Deze wind lijkt op de mistral maar is vaak iets minder krachtig en houd wat minder lang aan. Ze zeiden dat er deze zomer amper thermische wind was.

Hyeres

De omgeving van Hyeres en Giens is erg toeristisch. Het is raadzaam om in het hoogseizoen van te voren een camping te boeken want de kans dat alles vol is erg reëel!
Ondanks de vele toeristen is er ‘s avonds voor ons, 20ers, vrij weinig te beleven.

Tussen La Madrague en L’almanarre  (Route du Sel), is aan de linkerkant (west) een speciale kitezone, maar daar is het zomers ook nog erg druk met badgasten, dus ver van ideaal. Wind is vaak paal aanlandig of paal aflandig vanuit dit strand. Buiten het hoogseizoen kun je overal wel kiten, afhankelijk vd windrichting. De herfstmaanden worden aangeraden.
Camping International is een leuke camping niet al te duur. Tegenover de camping is een kiteschool. Op een goede dag zijn er wel meer dan 30 kiters, maar dat is eigenlijk al te veel!
Ze zeiden dat je als beginner hier niet mag kiten omdat het dit seizoen al te vaak fout was gegaan.

Camargue 

Saintes Marie de la Mer
De Camargue is het gebied tussen de 2 uitmondingen van de Rhône. Het is een natuurgebied met veel moeras, rijstvelden, flamingo’s en wilde paarden. St Marie is gezellig, maar niet heel groot, en ook om uit te gaan is er niet zo veel!
Camping la Brise is een grootte camping, met zwembad, ruime plaatsen en redelijk wat jongelui. Gelokaliseerd op een paar honderd meter van het centrum van St Marie en aan het (kite)strand. Er kan s zomers ook gewoon gekite worden, en het is er helemaal niet druk, ik was af en toe de enige! De meeste kiters zitten namelijk bij Port Camargue of Beauduc. Vraag de locals vd strandtent ***del*Sol voor meer info over wat de wind gaat doen.
Als je naar de zee kijkt moet je 400m links lopen, daar is het strand (met veel klei, pas op met uitglijden) waar je prima kunt kiten. Veel ruimte! Weinig golven. Mistral is daar helaas een tikje side offshore, maar draait soms bij tot side onshore.

Bij Beauduc (Salins du Gireau)  zijn wel meer dan 100 kiters aanwezig! Daar kun je met bijna alle windrichtingen kiten. Maar naast kiten heb je er niets te zoeken en stikt het van de muggen als de wind gaat liggen. Ga lekker wild kamperen maar pas op dat je auto niet vast komt te zitten in het zand!! Beauduc staat trouwens vaak niet op de kaart aangegeven, maar de vuurtoren van Beauduc wel, en daar ligt het boven.

Cap d’Agde

Le Cap d’Agde is heel erg toeristisch, Engelsen, Duitsers, Fransen, Nederlanders….
Je kunt er goed uit eten gaan, stappen of naar de kermis op zoek naar een andere vorm van adrenaline!
Camping La Clape ligt midden in de stad en op 8km van de kitespot.
Deze spot is gelegen bij (Lac de) Maldormir op l’étang de Thau. Erg ondiep vlak water waar hele grote krabben rondlopen, en veel vissersnetten hangen. Prima spot opzich, maar stel je geen mooi zand strand met blauw water voor want dan valt het tegen (t is een en al moerassig/blubber)! Je kunt hier kiten met vooral la Tramontane (meestal 6 bft, wel erg vlaggerig, maar niet zo hard als bij Leucate). De wind van de mistral is meestal niet erg krachtig meer.
Sete-Agde: Bij de rotonde rechts naar Marseillan, bordje Camping Nautic volgen, rechtdoor en dan Rue Beau Rivage, aan de linkerkant, uitrijden tot aan de parkeerplaats.
Bij Sete waren er ook enkele kiters en windsurfers, ook op l’éthang de thau.
Bij Plage du Richelieu (naast L’ile au loisirs) is verboden in de zomermaanden. Na 19 uur kan het wel, als de strandwacht en de badgasten grotendeels weg zijn.

Naish........what else???

Berichten: 3039
Antwoord #1 Augustus 29, 2005, 13:53:02
edit2Rapporteer  
Bij Agde mag je alleen sávond op zee kiten, wil je in de middag dan moet je het meer op bij sete. Het meer is lekker glad, stinkt enorm door de blubber en de launchplek is levensgevaarlijk!
De Tramontane is hard en zwaar aflandig (voor zee) Het is er vooral heel druk en reken dus op constante files!
Rik2809

Berichten: 24
Antwoord #2 Augustus 29, 2005, 19:12:54
edit2Rapporteer  
Iets verder naar beneden vanaf Cap d'Agde, ligt Serignan Plage.
Ook hier kun je lekker uit de voeten met een kite.
Aan de ene kant de kust met een groot zandstrand en aan de andere kant een meertje.
In dit meertje ligt wel veel wier ,maar daar heb je met kiten geen last van.
t Meertje werd voornamelijk gebruikt om te oefenen en bij aflandige wind.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.