slufterhufters are back!! en info hurgada.

slufterhufters.com

Berichten: 6021
Januari 28, 2004, 11:41:09
edit2Rapporteer  
nou zijn we weer, terug van ons avontuur in hurgada.
hebben elke dag kunnen kiten ook al is januari de slechtse maand daar, en guru stop er maar mee want die klopt niet.
wel paar dagen aflandig gehad, dan is die vlagerig maar te doen, wat je ook mee kan maken is dat het van windstil binnen 5 minuten een lekkere 5 bf is die ook ineens van links sidesore zo naar rechts sidesore kan gaan
bob, jasper, jurjen, jeroen met zn meisie en ik zijn op een aflandige dag op megawish naar el gouna gegaan daar is die ook aflandig, maar omdat daar de wind over de woestijn aankomt is die redelijk stabiel, ik ging met mn 12m het water op maar was snel te veel, bob was flink gevallen en kwam met een rare enkel het water af, dus heb zijn 10m maar ff gepakt, de rest had ook 10m en flink gepowered verder geknalt, is daar erg ondiep en rete vlak, dus echt hard gescheurd en zeer hoog en ver gesprongen.
het is een prive strand bij el gouna dus je betaal 3e, mag je de compressor gebruiken, en voor de rest zeer relaxe gasten daar.
je kan heerlijk kiten bij magawish, daar zit colona watersports, word gerunt door een canadees en nog een paar erg aardige kitedudes.
je kan daar alles van NAISH huren, en haast alle merken boards, als je 7e betaalt komen ze je redden en kan je gebruik maken van hun compressor, er lopen daar een paar egyptische jongens die je helpen met oplaten en neerlaten ook als je in de problemen komt bij de waterkant rennen ze gelijk naar je toe, wat vooral lekker is als je net een stukje buiten megawish komt want daar heb je riffen vlak bij de kant.
je hebt daar ook nog een ander strand op magawish daar waren wij meestal te vinden geen riffen  en je kan daar de eerste 100m gewoon staan en genoeg ruimte om je kite op te laten, want bij colona watersports is het zeer klein en best wel link om daar je kite op te laten.
als je zo n  300m bent uitgevaren met sidesore wind dan heb je daar een zandbank met hier en daar riffen, maar daar kan je heerlijk knallen, erg vlak en ondiep en heel mooi.
wil je goedkoop, lekker eten, rust, vlak water, strand en windzeker dan is hurgada een aanrader, en dan met name daar bij het magawish resort, want daar zit ook colona watersports, is ook aan te raden voor beginners en de eerstejaars kiters.

omschrijving hurgada, rete grote hotels die overal maar zijn neergezet, en die weer omringt worden door half afgebouwde gebouwen, er loopt 1 brede geasfalteerde hoofdweg door de stad, waar alle hotels en winkels aan zitten.
elke andere weg is zand, rots en bergen vuilnis waar door de jaren heen een dikke rubberlaag op is achtergelaten door de duizende taxibusjes, die je links en rechts om de oren scheuren, luid toeterend, tegen het verkeer in en zonder licht in het donker.
maar wel goedkoop, als je afdingt!
bedenk wel dat 1 egyptische pond 14e cent waard is.
ga ook gerust eens een aftans koffiehuis in, bestel mintthee met een waterpijp, gevult met gedroogde appel met honing!
de mensen zijn brutaal maar netjes.
je ziet heel veel bewaking overal, en hier en daar zwaar bewapende politie posten.
en er zitten erg veel mensen uit rusland.
komt erop neer dat je een kompleet andere wereld in gaat.
maar het is wel een belevenis hoor!!  

wat wel aan te bevelen is, als je in de maanden buiten het hoogseisoen gaat, boek gewoon een last minute zo goedkoop mogelijk, check in je hotel ff in, en neem dan de taxi naar de megawish resort of jasmin village, kijk of er iets vrij is, haal je koffers op en boek daar lekker in.
vertel tegen je reisleider dat je daarheen gaat geef je telefoon nummer.
en je hebt een hele goedkope en zeer goede vakantie.

hadden wij ook gedaan, voor 6 nachten met halfpension, huisje aan het strand, 90e!!!!!  op de magawish resort en goed eten, zit je gelijk op de mooiste kitestek van hurgada.
groetjes huy en pizda.
Rutger
Founding Father

Berichten: 856
Antwoord #1 Januari 28, 2004, 17:19:27
edit2Rapporteer  
He Arno welkom terug.  ;D ;D
drifter

Berichten: 1757
Antwoord #2 Januari 28, 2004, 18:11:40
edit2Rapporteer  

.
slufterhufters.com

Berichten: 6021
Antwoord #3 Januari 28, 2004, 18:43:26
edit2Rapporteer  
400e

he rutger toffe huy!!
~Sjors RE-CO2

Berichten: 1376
Antwoord #4 Januari 28, 2004, 19:09:06
edit2Rapporteer  
400e

he rutger toffe huy!!

Denk eerder dat Rutger een dikke vette prisda heeft...........

Oh ja........ Sjors CO2 AKA Sjors Zodiac......... Tja dat heb je met een klein boardje met een strakke aflandige wind....
Heb overigens wel lekker geript daar voor de het strand......
Echt een super spot, wind was bij ons niet top, maar het schijnt er in juni/juli/ en met namen augustus vet sick te zijn om de spot te rocken.
Luitjes van colona zijn heel relax, service is ook super. Je kan een rescuepakket kopen voor $35 dollar per week of 7 per dag. Dan komen ze je halen als je te ver bent en niet meer terug komt en mag je van de faciliteiten gebruik maken. Tip is dan ook om het per dag te betalen als de wind aflandig is, want ook toen we niet hadden betaald konden we gewoon de pomp gebruiken.
Wat verder is op zee is de wind vaak een paar knopen harder, gewoon wat uit de kust varen dus. Kom je net als ik een keer niet terug gewoon je kite dishen of ff een teken afspreken met die lui.

We zullen zo snel mogelijk ff wat fotos en een filmpje op het net knallen. Echt veel heb ik niet gefilmd overigens...

Laters
cicade
Gast
Antwoord #5 Januari 28, 2004, 20:16:43
edit2Rapporteer  
Jongens laten we niet tegen elkaar liegen er heeft daar gewoon geen wind gestaan. Wij de echte Slufter mannen waren lekker aan het rippen op ja ja juist ja de Slufter. ;D ;D
slufterhufters.com

Berichten: 6021
Antwoord #6 Januari 28, 2004, 20:32:17
edit2Rapporteer  
hahahahaha, geloof het of niet maar elke dag gekite!!!!
cicade
Gast
Antwoord #7 Januari 28, 2004, 20:41:10
edit2Rapporteer  
Arno hou nou toch eens op man. De windkracht 1 bft is geen wind om te kiten.
jaapd

Berichten: 609
Antwoord #8 Januari 29, 2004, 00:49:54
edit2Rapporteer  
Ik ga dinsdag naar Hurghada!
Is een shorty daar warm genoeg?
slufterhufters.com

Berichten: 6021
Antwoord #9 Januari 29, 2004, 08:56:13
edit2Rapporteer  
he jaap,
ik had mn 3 2 pak bij me en had mn dikke lycra eronder aan, kan wel hoor in je shorty maar de wind is fris en na 3en wordt het toch wel erg fris.
tegen de avond gewoon lange broek met dikke trui aan, want dan is het een graad of 10.
slufterhufters.com

Berichten: 6021
Antwoord #10 Januari 31, 2004, 22:36:04
edit2Rapporteer  
he jaap op een lekker zonnige dag kan je zelfs in je kortebroek, dus!

 ;D 8)
slufterhufters.com

Berichten: 6021
Antwoord #11 Maart 27, 2004, 21:00:09
edit2Rapporteer  
was leuk daar he
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.