Stand van zaken omtrent kitesurfverbod Maasvlakte

john
Gast
April 02, 2004, 15:31:10
edit2Rapporteer  
Bron : http://www.kitesurfvereniging.nl

31 maart 2004, Stand van zaken omtrent kitesurfverbod Maasvlakte (Slufter)

 

Een korte update van de situatie voor de Maasvlakte. Zoals jullie weten heeft de gemeente Rotterdam in de APV die onlangs van kracht geworden is het kitesurfen verboden in Hoek van Holland en de Maasvlakte.

Wel heeft het College van Burgemeester en Wethouders aangegeven dat ontheffing van dit verbod op bepaalde stukken strand bespreekbaar zou zijn.

Het NKV heeft direct na deze aankondiging voorstellen ingediend voor HvH en de Maasvlakte. Voor HvH vindt afstemming verder plaats met de deelraad van HvH. Dit verloopt redelijk voorspoedig. Hierover zal later meer info volgen.

Voor de Maasvlakte is door het NKV een voorstel gedaan dat er in het kort op neer komt dat kitesurfen buiten het strandseizoen op het hele strand mogelijk moet zijn (met uitzondering van het vogelgebied uiteraard). Tijdens het strandseizoen zou kitesurfen toegestaan moeten zijn in het gebied tussen de 1e en 3e trap. Dit is een voldoende groot gebied waarbij bij diverse windrichtingen goed te varen is.

Het overleg loopt via vele schijven, aangezien het Havenbedrijf, de dienst Sport en Recreatie, de Zeehavenpolitie en de gemeente Voorne-Putten-Rozenburg bij het besluitvormingsproces betrokken moeten worden. Wel heeft de gemeente een positieve en constructieve houding getoond tijdens het overleg.

Het voorlopige ambtelijke voorstel wat naar aanleiding van het NKV voorstel gemaakt is houdt in dat buiten het strandseizoen kitesurfen overal toegestaan zal zijn (met uitzondering van het vogelgebied). Voor de periode van 1 juni t/m 30 september zou kitesurfen toegestaan zijn in het gebied tussen de 1e en 3e trap, met uitzondering van zater- , zon-, en feestdagen.

Jullie begrijpen dat we op zich redelijk tevreden zijn met dit voorstel, echter het verbod tijdens weekenden en feestdagen in de zomermaanden vinden we niet aanvaardbaar, temeer daar dit alleen maar voor verwarring zal zorgen.

Over dit laatste punt wordt op dit moment nog onderhandeld met de bestuursdienst van de Gemeente Rotterdam. Voor het overige lijkt de regeling zoals voorgesteld redelijk zeker. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door het College van Burgemeester en Wethouders, maar normaal gezien wordt een dergelijk voorstel ongewijzigd aangenomen.

Goed nieuws dus. Over enkele weken hoop ik de definitieve regeling te kunnen bekendmaken. Ik roep iedereen op zich nu al aan deze regels te houden, zodat we ook in de toekomst op constructieve wijze met de gemeente kunnen blijven onderhandelen.

Zorg daarom dat er absoluut niet gekite wordt in het vogelgebied (te herkennen aan de paaltjes op het strand en de borden). Spreek kiters die zich toch daar bevinden aan en laat ze elders gaan kiten. Als je onbekend bent op deze spot, vraag dan eerst aan de locals waar je het beste je vlieger op kan laten.

Alleen door ons aan de regels te houden zullen we deze spot kunnen behouden voor de toekomst !

Jasper

Berichten: 562
Antwoord #1 April 02, 2004, 16:12:25
edit2Rapporteer  
John bedankt voor je post, maar Sjors heeft dit bericht eerder deze week reeds gemeld!

Hier is de post: http://www.kitehigh.nl/yabbse/index.php?board=2;action=display;threadid=1898
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.