rene egli

remco81

Geen avatar

Berichten: 276
Logs: 0 | 4 uur
Mei 30, 2008, 04:34:41
edit2Rapporteer  
wil mischien van de zomer naar fuerteventura nu las ik in een oude kitesurfmagazine iets over rene egli is dat echt zo goed als dat ze zeggen en is het wat voor beginners in fuertaventura wie heeft ervaring
Gerard
Gast
Antwoord #1 Mei 30, 2008, 05:04:32
edit2Rapporteer  
Ik ken het zuiden van Fuerte niet dus kan niets zeggen over Rene Egli. Ik adviseer je ff te zoeken op Hanglos, daar stond pas iets over Egli. Corralejo ken ik wel en is  ThumpsUp ThumpsUp. Diverse kitescholen waaronder Red Shark (les met Waroo's op Flag Beach), surfshops, goed nachtleven en een uitwijkmogelijkheid naar Cotillo. Suc6 en have fun. Joepie YeSS
kootsie

Berichten: 444
Antwoord #2 Mei 30, 2008, 05:21:36
edit2Rapporteer  
Noorden is veel relaxter.
JO'Neill

Berichten: 538
Antwoord #3 Mei 30, 2008, 05:42:24
edit2Rapporteer  
Als beginner kun je beter naar noord...rene egli is de beste in fuerte zuid...maar voor beginners kan t daar nogal hard waaien af en toe...en ook schuin aflandig.... in noord is de wind goed! idd bij flag beach...
Happysport biedt ook reizen naar fuerte..mss daar even kijken...
spiced

Geen avatar

Berichten: 3
Antwoord #4 Mei 30, 2008, 08:19:12
edit2Rapporteer  
He Remco,

Benin maart daar geweest en je kunt echt beter naar flagbaetch gaan. De wind is en aflandig en na de middag kneiter hard en vlagerig door de land venturi. Op vlaggetjes strand is het super maar wel wat lastig met de steenene en koraal.
Mark1970

Berichten: 194
Antwoord #5 Mei 30, 2008, 15:11:44
edit2Rapporteer  
Ik ben daar een jaar of 4 geleden geweest, in dat grote hotel dat ernaast staat.
Is niks te doen, behalve kijken naar de vele ( Duitse..) naturisten (55+) die je daar graag willen helpen je kite op te laten...niet mijn koppie thee.
Vlagerige half aflandige wind trouwens..
ItsMe.Erik

Berichten: 1134
Antwoord #6 Mei 30, 2008, 18:45:54
edit2Rapporteer  
Staat een goede review van Arno op slufterhufters.com  ThumpsUp

Ik vind Fuerte niet echt iets voor beginners. Bij Rene Egli centre is het aflandige wind, zeer zeer vlagerig. Wel als je geluk heb loopt daar de Lagaune vol, maar dat is maar een uurtje per dag en afh. van de maand hoe veel water erin loopt. Bij Rene Egli centre wordt je wel in de gaten gehouden en wanneer je ver afdrijft met een jetski opgehaald, maar voor je gevoel of in de praktijk lig je dan al een half uurtje in het water.

In bij flag beach kun je beter kiten aanlandige wind alleen zeer gevaarlijk met eb. Dat komen er echt grote rotsen boven water. Een vriend van me heeft afgelopen vakantie zijn boadje naar gort gevaren, omdat je niet kan inschatten hoe diep de rotsen onderwater liggen.
wim1978

Geen avatar

Berichten: 1
Antwoord #7 Juni 20, 2008, 01:00:35
edit2Rapporteer  
hey amigo,

hangt ervan af wanneer je gaat.
Ik heb vorig jaar 9 maanden bij rene gewerkt en leren kiten daar.
het moet gezegd , niet voor watjes , maar wel beter dan flag beach in my opinion...

vanaf mei waait het er steving en july en augustus kan het er redelijk blazen.<<<dat is dan ook de reden waarom je kleinere kite kan gebruiken he>>>>> vanaf september is het niet meer windzeker ,maar toch zijn er die dagen dat het echt lekker waait.
soms wel wat vlagerig , maar als je hier kan kiten , kan je het overal ThumpsUp

de laguna sucks , don't waste your time there...

als je lesse neemt is de"rescue" gratis en kome ze je in geval van problemen halen met jetski..

ik zou het iedereen aanraden , als je wil leren kiten , kan er best wind zijn , toch..

if you want to party is het noorde miss wel beter...

behalve als je eind july begin august gaan party hardy in worldcup time(wel minder plaats om te kiten)
Frank77

Berichten: 690
Antwoord #8 Juni 20, 2008, 05:09:10
edit2Rapporteer  
Zie twee topics van afgelopen twee weken:

http://www.kitehigh.nl/forum/index.php/topic,31441.0.html

http://www.kitehigh.nl/forum/index.php/topic,31436.0.html



Rene egli is vlagerige harde aflandige wind. Niet voor watjes lijkt me idd. Ik weet niet of leren daar een goed plan is. Zou goed kunnen, maar dan met goede begeleiding. LEt wel op: jhoe harder de wind, hoe harder je wordt afgestraft met je fouten. Met een 7m2 in 7bft een stuurfout maken is veel vervelender dan met een 12m2 in 4 bft. De 7m2 vliegt veel sneller en stuurt veel sneller. Een stuk explosiever dan een slome 12m2.

Flagbeach is niet voor beginners. Er ligt een rif benedenwinds (geloof me daar wil je niet overheen), de wind is er ook regelmatig aflandig en er liggen forse stenen bij eb op de kustlijn. De wind in Flagbeach is wel mooi. De cursussen van flagbeach.com die gaan met een speedboot naar Lanzarote en op zee leren. Heb ze zien vetrekken. Geen idee hoe dat zal zijn, mar altijd beter dan rotsen en drukte.

Daarnaast wil je echt zelf oefenen op flagbeach en kun je nog geen hoogtelopen dan is het onwijs irritant dat die gasten steeds downwind drijven. 50% van de kiters daar kunnen echt goed kiten en zullen dus dichtbij langs varen. Dat lijkt me als beginner erg a-relaxt om daar tussen te liggen of weg te moeten varen.

Mijn conclusie is dat ik beide locaties geen stek vind om te leren kiten.
Maar anderzijds... ik weet niet of er locaties zijn die geschikter zijn om te leren kiten. Misschien is er wel geen betere stek.

« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.