Help, ik zoek een camera.

R.B.

Berichten: 951
Juli 14, 2009, 12:50:50
edit2Rapporteer  
Hallo,

Ik ben op zoek naar een leuke digitale camera maar heb er zelf weinig verstand van.
Na veel gesnuffelt te hebben hier door het forum en de afgelopen tijd veel folders bekeken weet ik niet wat ik moet doen.
Hier op het forum staan veel technische verhaaltjes waar ik vrij weinig van snap. In folders zie ik voor mijn gevoel wel leuke camera's staan maar ik heb geen flauw idee of dat ook werkelijk zo is.

Ik heb ongeveer € 200,- á € 300,- over voor een nieuwe toestel (incl. eventuele toebehoren).
Ik wil graag redelijk goede (ik snap dat ik voor deze prijs niet de allermooiste foto kan maken) kitefoto's maken. Ook wil ik graag normale foto's gaan maken.
Na zoeken bedacht ik mezelf dat ik het volgende dan nodig heb:
- tussen de 8 en 10 megapixels
- spiegelreflex
- zo'n 15 maal optice zoom.

Wat er verder nog nodig is weet ik niet.

Klopt het wat ik in gedachten heb of niet?
En wat voor camera's zijn er in deze prijsklasse denken jullie geschikt voor wat ik zoek?

Ik hoor het graag.

Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #1 Juli 14, 2009, 21:57:31
edit2Rapporteer  
He Robin,


Met een spiegelreflex zit je heel krap kwa budget. 8 Mpx is daarbij overigens al ruim voldoende. De meeste hebben al minimaal 10 Mpx.

15 maal optische zoom is gigantisch. Er bestaan voor D-SLR (Digital Single Lens Reflex)'s wel zogenaamde superzoomlensen (18-200mm = ongeveer 10x optische zoom), maar die zijn vaak niet optimaal voor de beeldkwaliteit, en duurder dan je budget voor de lens alleen.

Daarbij heb je voor kiten bij voorkeur een camera nodig met een snelle scherpstelling (AF of Auto Focus)

Je hebt D-SLR's in de aanbieding voor iets meer als €300,- inclusief standaard zoomlens. Dit is veelal een 17-50mm lens met een optische zoom van nog niet eens 3x

Deze lensen zijn goed geschikt voor de huis tuin en keuken foto's, evenals kitefoto's. Maar je moet dan wel zo dicht aan het water staan dat een waterzak van bijvoorbeeld EWA Marine (daarmee kun je ook echt in het water staan, tot 3m waterdicht) aan te raden. Die zakken kosten alleen al €200,- minimaal.

Grootste verschil tussen een gewone compactcamera met of zonder superzoom (10-15x optische zoom) en een D-SLR is de sensorgrootte:

De meeste cameraatjes hebben een sensor van 7x5mm groot (tot wel 15 Mpx) Een d-slr van Canon bijvoorbeeld heeft er een van 22x15mm (ook tot wel 15mpx).

Hoe groter de oppervlakte, des te gedetailleerder kan de sensor het beeld "opvangen". Daarom is de scherpte van een D-SLR vaak zoveel beter. Bij die compact camera's worden de foto's intern software-matig flink verscherpt. Bij een D-SLR kun je dat instellen (zelfs uitzetten), of achteraf toepassen.

Een aantal mogelijke opties zijn:

Canon 1000D (€399,- inclusief 18-55 standaard lens), 450D (al veel duurder)
Nikon D60 (€399,- en let op: hier zit een adder onder het gras wat betreft lenskeuze. Autofocus motor zit nl. niet in de body zoals bij vele andere NIkon modellen wel het geval is. Is beperkend voor evt. latere lenskeuze heb ik mij laten vertellen)

Sony (voorheen Minolta) Alpha200 + 17-80 lens is er nu voor €299,-

Olympus heeft ook een aantal modellen die net binnen je budget vallen...

Allen zijn ze 10 Mpx minimaal.


Echter ik heb mij een tijdje geleden ook weer helemaal verdiept in de materie. En ik heb fotografie vroeger als hobby gehad, en wist al het een en ander. Maar er is zoveel aanbod, en goedkoop is gewoon duurkoop helaas.
Een goede body maakt geen mooie foto's met een goedkope lens. Een aardige 17-50mm zoomlens kost al minimaal meer als €300,- bijvoorbeeld.

Heb zelf wel een aardig toestelletje waar je best leuke wakeboardfoto's mee kan maken Wink
Dat setje waarmee ik toen gefotografeerd heb doet tweedehands al minimaal €1500,- voor camera + 1 zoomlens. Niet om te patsen, maar puur om aan te geven over aan wat voor bedragen je moet denken.

Ik zou een wat duurdere body overwegen met een losse lens, zoals de Canon 450D + Tamron of Tokina objectief. Nikon is ook goed, maar in de regel een stuk duurder.

Maarja, budget is alles natuurlijk Undecided

Misschien ook aan tweedehands gaan denken?
Luvos

Berichten: 10
Antwoord #2 Augustus 31, 2009, 13:54:41
edit2Rapporteer  
Nee.. Dit gaat helaas niet lukken voor het bedrag wat jij noemt..

Een 1000D zou ik persoonlijk niet doen, is wel de goedkoopste maar oud, maar dat is misschien persoonlijke mening,

Je hebt dus ook een telelens nodig aangezien je flink wil gaan zoomen. Dan zit je op een 300-500 mm denk ik nou die heb je niet onder de 1000 euro hoor,
Van Tamron niks kopen, omdat dat universele lenzen zijn en je die dus op meerdere merken kan zetten is het niet voor jou type camera gemaakt, dus altijd een lens kopen van het zelfde merk als je camera.

En je hebt 2 a 3 lenzen nodig voor je volledige bereik. Ik heb alleen een 18-55 en een 55-200, dat is genoeg voor de kitefoto’s hoor.. Maar als je 500mm wil dan moet je ook een statief gebruiken, dan heb je namelijk een toeter van hier tot Tokio.
Geen lens kopen met het volledige bereik van 18-00 bijv. dat is niet goed beter 2 lenzen dan verdeel je het bereik, is zeker beter!
Mijn canon 55-200mm was dacht ik 300 euro ofzo, en dat is echt een van de goedkoopste lenzen geweest (is nog) Zou wel aanraden voor een IS lens te gaan (voor Canon) is beeldstabilisatie, wat duurder maar wel de moeite waard.

Ook is een goede lens belangrijker dan een hele goede body. Je maakt namelijk de foto dóór de lens de lens legt de foto vast. Als jou lens niet goed kan scherpstellen, daar moeite me heeft of een groot brandpuntafstand dan kan je daar niks aan doen dan is dat het bereik van je camera geworden. De body knipt alleen en slaat het op zeg maar om het even lomp te zeggen.

Brandpuntafstand is erg belangrijk overigens. Vooral bij het kite, want je wilt natuurlijk een zo scherp mogelijke foto, dus een zo kort mogelijke sluitertijd, dan moet je diafragma zo laag mogelijk zijn en dat heb je alleen bij en wat duurdere lens vooral de telelenzen.
Dus pas daar goed mee op en bezuinig niet door een Tamron oid te kopen, die kwaliteit is echt niet te vergelijken met een lens van je eigen camera merk.

Haha, ik zie dat ik Michiel nogal tegenspreek maar ik weet 100% zeker dat ik gelijk heb.. (doe namelijk opleiding fotografie)

Ook zou ik een camera kopen van een echt cameramerk als canon of nikon, niet omdat die het mest bekend zijn (misschien ook wel daar zijn de meeste lenzen en acc. van) maar omdat dat echte cameramerken zijn, een merk wat een spiegelreflex 'erbij' doet is nooit zo goed als het merk die helemaal gespecialiseerd zijn in camera's.

Megapixels zou ik niet naar kijken, 1 of  2 megapixel verschil zie je niet..


Spaar liever nog even een koop iets leuks van dit budget zou ik niks kopen.. Start bij 500/600 euries.. (voor alleen de body en kitlens, telelens appart)
Snackyman

Berichten: 802
Logs: 0 | 6 uur
Antwoord #3 September 03, 2009, 12:19:23
edit2Rapporteer  
I agree meer met Luvos dan met Michiel. Stuur mij anders even een bericht ik kan je anders wel helpen
(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #4 September 03, 2009, 15:37:54
edit2Rapporteer  
Gezien je budget en het feit dat je in het water wil gaan staan is dit misschien een goede optie.

http://www.plattetv.nl/
Reflex

Berichten: 2313
Logs: 0 | 20 uur
Antwoord #5 September 04, 2009, 11:34:18
edit2Rapporteer  
Ik heb de Olympus SW 850 en kan dus de hierboven gelinkte camera zeker aanbevelen. Hij maakt erg snel de fotos waardoor je de actie niet hoeft te missen. En ik kan hem gewoon in mijn boardshort meenemen tijdens het kiten zonder lekproblemen Wink
Tim_GTS5

Berichten: 2818
Antwoord #6 September 04, 2009, 16:57:40
edit2Rapporteer  
Wat dacht je van deze:
http://www.letsgodigital.org/nl/21218/panasonic-lumix-dmc-ft1/

28mm groothoeklens, 4,6x optische zoom, HD films maken en hij is waterdicht tot 3meter. Zit er zelf ook aan te denken !
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #7 September 04, 2009, 22:25:04
edit2Rapporteer  
Haha, ik zie dat ik Michiel nogal tegenspreek maar ik weet 100% zeker dat ik gelijk heb.. (doe namelijk opleiding fotografie)

Je spreekt mij helemaal niet tegen als je goed had gelezen!
Je gaat totaal niet in op zijn vraag!

Hij heeft een extreem beperkt budget.

Dus waarom beginnen over duurdere bodies en tele(zoom)lenzen die zijn gehele budget al compleet overschrijven? En een plastic 55-200mm aanraden van Canon voor kitefoto's Huh

Zowel Snackyman als jij zijn op een geheel ander niveau bezig als de meeste kiters hier die naast hun sport ook wat foto's willen maken. Jullie zijn blind voor "budget" materiaal, logisch ook want als proffesional moet je het beste willen hebben. Maar jullie empathische vermogen is er wel erg beperkt door geworden....

En 100% gelijk vanwege een opleiding, ik zou dat zelfs over mijn eigen vakgebied niet durven beweren... Tongue
Snackyman

Berichten: 802
Logs: 0 | 6 uur
Antwoord #8 September 05, 2009, 09:23:56
edit2Rapporteer  
Hey bandit aka Michiel Wink zo bedoelde ik het niet ouwe Wink Maar jullie hebben allebei gelijk en idd het budget van deze persoon is idd beetje vergeten.

Ik ben het trouwens eens dat doorsparen een betere optie is en 200 euro extra bijleggen tot een budget van 5 a 600 euro dan zit je net wat lekkerder daar doelde ik op dat ik meer agree met Luvos Smiley
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #9 September 05, 2009, 09:45:08
edit2Rapporteer  
Luvos moet beter lezen, ik weet niet hoe zij "goedkoop is duurkoop" anders interpreteert als ik?.

En ik heb R.B. ook zelf gesproken, en uitgebreid verder geinformeerd over deze kwestie.

Hij heeft inmiddels een occasion uit de Canon stal die ook nog door een aantal prof. fotografen wordt gebruikt die ik ken. Dus het is goedgekomen Wink

Heb zelf het probleem dat ik te graag kite, en daardoor weinig fotografeer. En de camera aan een ander geven om wat foto's te maken is niet echt een fijne optie. Met alle respect moet diegene ook wel om kunnen gaan met een camera, ondanks supersnelle AF en goed L glaswerk met dito ring USM AF motor.
Fotograferen is niet voor niets een vak, evenals prof. kiteboarder Grin

Er kan dus best een slotje op dit topic, voordat mensen meer stokoude topics gaan oprakelen zonder eerst te lezen wat al gezegd is Tongue
Luvos

Berichten: 10
Antwoord #10 September 05, 2009, 11:11:15
edit2Rapporteer  
Nou, nou, nou... Je hoeft je niet zo aangevallen te voelen hoor..

Ik gaf deze informatie om uit te leggen dat het buget van R.B. gewoonweg te klein is.
Het gaat niet om prof zijn of niet, ik ben zelf ook student dus ik weet wel wat geld is hoor, moet er zelf erg hard voor werken. Het gaat erom hoe je je geld besteed, en dan kan je in dit opzicht beter doorsparen ja.

En aangezien hij leuk om wil gan met het 'ding' vond ik het wel nodig om het een en ander extra te vertellen zodat hij dadelijk niet voor teleurstellingen komt te staan.

Niet zo lullig reageren als iemand toevallig een andere mening als jou heeft waar die toevallig zeker van is.. ThumpDown
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #11 September 05, 2009, 20:49:26
edit2Rapporteer  
Jij gaat zitten beweren dat ik hem verkeerd heb ingelicht, is dat niet lullig, zeker gezien het aantal dubbele antwoorden en je aardig warrige uitleg?

En dan nog vind ik je adviezen puur voor kitefoto's erg vreemd. Volgens jou kunnen de volgende foto's dus niet:



R.B. kan deze nl. wel maken met een standaard zoomlens met groothoek, mits hij iets heeft om de camera droog te houden.

(sorry HJ voor het bruut overtreden van je copyright loser)
(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #12 September 06, 2009, 17:04:53
edit2Rapporteer  
Is dan niets meer heilig  Embarrassed

Hier de rest van de foto's met picasa link
http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=36292.0

Ik heb dit verhaal even zitten lezen en overal valt wat voor te zeggen.
Moet wel zeggen dat Luvos een beetje de discussie dicht gooit door te zeggen: "Haha, ik zie dat ik Michiel nogal tegenspreek maar ik weet 100% zeker dat ik gelijk heb.. (doe namelijk opleiding fotografie)"

Ik heb altijd geleerd dat je open moet staan voor opties want daar leer je meer van.

Ik heb mijn weg omhoog gewerkt met camera's en ben erg blij met het materiaal.
Feit is dat een goede fotograaf waarschijnlijk meer uit een camera kan halen van 300 euro dan een beginner met een camera van 1200 euro.
Ook is het zo dat de mening over wat een goede foto moet zijn erg relatief is.

Ik ben gericht bezig gegaan met het verzamelen en sparen voor een setje waarmee ik kitefoto's kan maken. Ben begonnen met Nikon D80 en standaard kitlens van 18-135.
Die kitlens was niet voldoende en heb toen een Tokina 12-24 icm (500 eur) Ewa-Marin waterzak tot 30m waterdicht (200 euro) gekocht. Ik maakte daar hele mooie foto's mee maar het smaakte naar meer dus heb mijn kitlens verkocht en een wereldlens voor terug gekocht. Dat werd dus de Tokina 70-200 2.8F. Deze lens leverd nagenoeg dezelfde perstaties als de Nikon lens. Het verschil is minimaal maar het prijsverschil  is mega groot. De Tokina heeft mij 650 euro gekost ipv de Nikon lens met een waarde van 1777,- euro.  De combo van D80, Tokina 12-24 en Sigma 70-200 was voldoende maar wilde toch meer en heb vorige week de D80 verkocht en heb die vervangen voor de Nikon D300... Dus mijn advies is.... Veel doen, leren en laat je materiaal, samen met je ervaring, meegroeien.

Succes


Luvos

Berichten: 10
Antwoord #13 September 06, 2009, 17:24:27
edit2Rapporteer  
Ik gaf algeneme adviezen aangezien hij ook nog normale foto's mee wilde maken leek me dat niet geheel onversandig.

Maar hij heeft nu al een camera dus dit mag van mij hier ophouden.
En laten we alkaar in elkaars waarden houden ja?
Ik had hem idd anders ingelicht en ben het met dingen niet eens maar je kan jezelf ook anders verwoorden ipv te zeggen; Dat ik maar eens beter moet gaan lezen, en stokoude topics gaan oprakelen zonder eerst te lezen wat al gezegd is, maar warrig uitleg en mij dingen in de schoot werp waarvan ik zeg dat ze niet kunnen volgens jou?

Ik gaf een mening, IK zou geen Tamron kopen of een tele met groot berijk, en heb uitgelegd waarom. Tuurlijk kan het die dingen worden niet voor niks gemaakt.. Maar dan moet je weer idd iets hebben om hem droog te houden ben je weer minimaal 100 euro kwijt..
(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #14 September 06, 2009, 17:40:13
edit2Rapporteer  
Het grappige van een forum is dat andere mensen mee lezen en er wat van proberen op te steken.
Leuk om te lezen dat jij namens de topis starten zegt dat hij nu een camera heeft en dat het wat jou betreft mag ophouden  Roll Eyes
Zelf ben ik dus nu wel benieuwd wat het eindresultaat geworden is en de motivatie daar achter ?

Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #15 September 06, 2009, 18:01:01
edit2Rapporteer  
Door de stelling in te nemen dat ik onzin aan het verkondigen ben vraag je om een stevige reactie.

Over de stelling dat je voor zo weinig geld niet veel soeps kunt kopen zijn we het beiden eens.

Over de stelling dat je beter een tele(zoom)lens voor kitefoto's ipv een (super)groothoeklens kunt kopen ivm zijn budget zijn wij het oneens, hoewel ik persoonlijk ook alleen maar met een telezoomlens kitefoto's maak.
Maar ik vind kitefoto's met een groothoeklens ook erg mooi. Dit zijn meningen, en die moeten we vooral allemaal hebben.

Jij verkondigd dat Tamron, Sigma & Tokina alleen maar troep maken als een feit met een ietwat simpel verhaal en dat je het zeker 100% weet ivm je opleiding. Dat is dan geen mening, maar verkoop je als een feitelijke waarheid!

En daar sla je ook de plank mis als je meer weet over fotografie. Een prof. fotograaf zal voor een D-SLR altijd kiezen voor Canon of Nikon met bijbehorende L en Nikkor prof. lenzen. Dat heeft meer te maken dat hij of zij ze kan laten callibreren op de te gebruiken body. Dat gaat zeker niet met de third-party merken.
Maar ook Nikkor en L lenzen van Canon kennen een aantal zwakkere exemplaren. En idd. zijn veel van de third-party lenzen minder als de prof. merk eigen lenzen, maar ze zijn vaak wel betere exemplaren te vinden als de standaard consumenten meegeleverde lenzen, zoals de door jou aangedragen 55-200mm Canon telezoomlens bijvoorbeeld. En vaak tegen een lager bedrag als de luxere merk eigen exemplaren.

Zelf heb ik lenzen uit de Canon L serie, alsook een Tamron exemplaar die de versie van Canon dik overtreft, en zelfs de hele dure Canon versie benadert. Voor een amateur dus een goede keuze, de proffesional zal toch voor de L versie gaan vanwege bovenstaande reden.


Graag hoor ik van je waar je voor 100 euro een waterzak kunt halen. De versies van EWA zijn minimaal 220 euro voor een body met standaard zoomlens.
Luvos

Berichten: 10
Antwoord #16 September 06, 2009, 22:50:10
edit2Rapporteer  
Het gaat maar door he.. (ben naar 2 regels opgehouden met lezen, het boeit niet echt meer, word een beetje simpel van dat gezever Lips Sealed.......)

Ik plaatste hier een reactie om de topic starter iets uit te leggen, kom jij met je grote mond miepen. En vind je het heel erg als ik daar geen zin in heb denk nou niet dat dit ergens toe gaat lijden, ik zie dat je wil laten zien hoeveel je wel niet van camera's afweet, nou, leuk. Niet alles klopt idd maargoed, jij denkt van wel, veel succes ermee!  YeSS

*beeindig hier dan ook de discussie, iig van mijn kant dan, dit s gewoon zielig op het moment, kom hier namelijk niet voor jou..  Kiss


ps. die zakken zijn dus wel 100 euro, in Amerika, voor een tientje heb je ze hierheen gevlogen. ThumpsUp
Reflex

Berichten: 2313
Logs: 0 | 20 uur
Antwoord #17 September 07, 2009, 18:44:01
edit2Rapporteer  
Kun je daar de link van geven Luvos? Ik ben zeker dat veel mensen daarin geintereseert zijn.

Als je niet geheel de meningen van andere leest vind ik persoonliijk dat je ook niet moet doen alsof ze geen gelijk hebben (daat weet je niet als je het niet leest). Mar ik denk dat het voor de topicstarter ondertussen wel duidelijk is hoe duur en moeilijk de keuze is voor een goede SLR camera met lenzen.
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #18 September 08, 2009, 16:40:48
edit2Rapporteer  
@ Luvos: Ik heb absoluut geen verstand van fotografie enz.  Ik heb bovenstaande berichten met veel interesse gelezen. Over en weer komt men met argumenten. Het ene argument is wat beter met feiten onderbouwd dan het andere maar goed, dat hoort er nu eenmaal een beetje bij.

Alhoewel er stevige meningen worden gegeven is het jammer om de meningen  van anderen te betitelen als "gezever"  , "met een grote mond miepen"  en dat je het "zielig" vind dat anderen het niet meteen met jou eens zijn. Er wordt op deze manier ook weer zo'n negatief sfeertje gecreëerd.  Jammer.

Ontopic dan maar even verder: Vooralsnog dan maar even wachten op een link naar het adres voor die waterdichte zakken van € 100,- want daar ben ik zeker in geïnteresseerd
gecko265

Berichten: 60
Antwoord #19 September 08, 2009, 17:45:34
edit2Rapporteer  
Jammer, ik lees helemaal niets over Pentax...
Ze maken al jaren spiegel reflex camera's. dus ervaring zat.
Ik heb zelf heel onlangs een pentax k20D gekocht (die is spatwater en stof dicht, wat al handig is op het strand) in combinatie met een sigma 2,8 18-70  en een 2,8 70-200 objectief. prijzen zijn vergelijkbaar met de nikon D90.
alleen heb je in deze camera de stabilisatie ingebouwd in de body. dus zijn je objectieven in verhouding wat goedkoper...
Als mijn vrouw de handleiding heeft doorgeworsteld en wat heeft geoefend zal ik wel eens kijken of ik hier wat leuke kitepics kan posten...
Luvos

Berichten: 10
Antwoord #20 September 08, 2009, 20:19:24
edit2Rapporteer  
http://www.easysite.be/5396/studio73/product/11203/Dicapac_WP-S10_Universeel_Onderwaterhuis_3m
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #21 September 08, 2009, 20:27:21
edit2Rapporteer  

helemaal top  ThumpsUp Bedankt!
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #22 September 08, 2009, 20:43:42
edit2Rapporteer  
Hier meer info over deze behuizing, ik kende dit merk overigens niet:



•Universal waterproof housing for SLR lens cameras: Canon, Casio, FujiFilm, HP, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax, Samsung, Sanyo, Sony, Minolta, and Kodak.
•The DiCAPac WP-S10 SLR Pack is a PVC vinyl Waterproof underwater housing case, made to carry a SLR camera with a lens attached. The bellows type lens system 2.0-5.9" (5.0-15cm) allows the waterproof case to be used with many lenses. It can be used underwater to 16.4 ft (5m). It's easy to control with a built-in finger sleeve. It protects the camera from water, sand, dust, etc. The housing meets JIS IPX8 requirements for underwater usage and a neck strap is included.
•JIS (JAPANESE STANDARD) Guaranteed underwater performance for up to 16ft (5m) depth and the manufacturer has provided an extended safety depth tests and confirmed that these product can safely go on depths up to 18 meters or 56 feet without leakage.
•Compatible with most digital and film SLR and DSLR cameras. Reliable protection from water,dust,sand and weather elemants
•Clear lens allow take clear pictures
•Transparent and flexible case for convenient camera buttons control
•Reliable double seal closing system with waterproof zipper and Roll & Velcro opening
•Case Dimensions: 7.48 x 10.63 x 9.06" / 19 X 27 x 23cm (L x W x H)
•Weight: 14.5 oz / 410g
•Material Body: High quality PVC with silicon and TPU rubber
•Material Lens: Polycarbonate, silicone and ABS
•Lens: Max length extension 200mm
DiCAPac Digital Camera Waterproof / Underwater Case WP-S10 for:

•Canon: XT XTi XSi 300D 350D 400D 450D 20D 30D 40D 5D 1D 1Ds
•Nikon: D30 D40 D40x D50 D60 D70s D80 D100 D200 D300 D2X D2Xs D2Hs D3
•Sony: DSC-R1 DSC-H50 DSC-H7 DSC-H9 A100 A200 A300 A350 A700
•Olympus: SP-570 E-300 E-330 E-410 E-420 E-510 E-520 E-500 E-1 E-3
•Minolta: Maxxum 7D Alpha 7 Dynex 7 Maxxum 5 5D
•Pentax: K100D K110D K200D Super K10D K20D DS2 DL DS D
•Fujifilm: FinePix S100FS S8100fd S8000fd S5700 S5 Pro S9100 S9600 S3 Pro UVIR S6000fd S6500fd S5200 S5600 S9000 S9500 / IS-1
•Samsung: GX-10 GX-1L GX-1S Pro815
Based on patented design and technology, DiCAPac is a new brand of waterproof cases for digital and film SLR cameras with unique features and outstanding performance. Transparent and flexible case allows convenient control for camera buttons as well as perfect visibility for the LCD screen. DiCAPac waterproof case fits SLR and DSLR film and digital cameras from Canon, Olympus, Nikon, Samsung, Kodak, Sony, Minolta, Pentax, Fujifilm, HP, Panasonic, Casio and other manufacturers. User friendly product with easy to open and close Roll & Velcro zipper system. UV coated polycarbonate window for camera lens allow consumers to take clear pictures with same quality as with high-end camera housing. The case provides reliable protection not only from the water, but from dust, sand and weather elements. It even floats safely if dropped in the water. Perfect for using in: Water parks; Water pool; Snorkeling and diving; Swimming beaches; Sandy beaches; Rainy days; Water sports; Camping and hiking; Fishing and hunting; Construction areas


Ook mijn camera-body past er in. Een standaard zoom of groothoek past er zeker in, met maximal 150mm lengte (uitgeschoven indien je een dergelijk objectief hebt). Helaas kom ik nergens tegen hoe groot de diameter van je lens maximaal kan zijn. Voor de meeste zoomlenzen met bijvoorbeeld lichtsterkte f2.8 is de diameter van je filter aan de buitenkant al gauw 75mm.

HJ, hoe groot was de maximale diameter voor de EWA-Marine versie?

Als je zoekt naar de merknaam en type kom ik bijvoorbeeld bij Amazon.com een aanbieding tegen van $59,- voor deze behuizing ThumpsUp

Heeft iemand hier al ervaring mee? Ook onder water?
brutus

Berichten: 214
Antwoord #23 September 08, 2009, 21:02:47
edit2Rapporteer  

Als je zoekt naar de merknaam en type kom ik bijvoorbeeld bij Amazon.com een aanbieding tegen van $59,- voor deze behuizing ThumpsUp

Heeft iemand hier al ervaring mee? Ook onder water?
Pas daar wel mee op. Amazon toont plaatje van de WP-S10, maar het is een andere!
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #24 September 08, 2009, 21:19:01
edit2Rapporteer  
Ik had er ook op gezocht met die code, vreemd maar je hebt gelijk:

http://www.amazon.com/DiCAPac-WPH10-Waterproof-High-End-Cameras/dp/B00212S3TK/ref=pd_cp_p_2

De WPH10 Is voor compactcamera's.
Ook daar is de WP-S10 $110,-
Ik ben een beetje terughoudend gezien het prijsverschil met de EWA-marine versies. En daar heb ik diverse mensen over gesproken die hem regelmatig toevertrouwen aan hun dure D-SLR
Je moet er toch niet aan denken dat er toch water in komt Undecided

Jammer, ik lees helemaal niets over Pentax...
Ze maken al jaren spiegel reflex camera's. dus ervaring zat.
Ik heb zelf heel onlangs een pentax k20D gekocht (die is spatwater en stof dicht, wat al handig is op het strand)


Heb ook lang getwijfeld over die camera vanwege zijn afdichting. De enige camera in zijn klasse die dat heeft
Het is een mooi ding, heb er ook even mee kunnen spelen!
Maar hou er wel rekening mee dat je lenzen die je hebt gekocht geen zog. weathersealing hebben. Ook ontbreekt een rubber ring tussen de bajonet die meestal op de lens zelf zit om de lensopening van je body stof en spatwaterdicht af te sluiten. De standaard zoomlens van Pentax die erbij hoorde in de kit heeft dat wel zover ik weet.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.