Garnalenvissers plukken kitesurfer in nood uit Noordzee

Haring High Richardt

Berichten: 9280
Januari 04, 2019, 07:56:05
edit2Rapporteer  
Iemand die weet wat er gebeurd is en hoe dit heeft kunnen gebeuren?


GARNALENVISSERS PLUKKEN KITESURFER IN NOOD UIT NOORDZEE: "DACHT EERST DAT HET EEN CONTAINER WAS"

Door Redactie op Donderdag 3 januari 2019, 22:29 uur  jelle, vlieger, kitesurfer  112
Bron: NH Nieuws
PETTEN - De bemanning van garnalenkotter Rein Willem heeft vanmiddag voor de kust van Petten een kitesurfer uit de Noordzee gered.

"Toen we bij Petten draaiden, zag ik in de verte iets lichtblauws", vertelt schipper Jelle van der Burg, die op dat moment zo'n honderd meter uit de kust vaart. Wat het precies is, ziet hij op dat moment nog niet. "Ik dacht eerst dat het een container was."

Als hij dichterbij komt, ziet hij dat het om een onbeheerde vlieger gaat. Al snel sluit hij uit dat de vlieger van het strand is gewaaid, want de wind was vanmiddag aanlandig. "Dan moet hier ook nog ergens iemand wezen", verwoordt hij zijn gedachten.

Marifoon
Terwijl hij zich afvraagt wat hij moet doen, meldt de kustwacht zich op de marifoon: of de bemanning van de Rein Willem kan uitkijken naar een kitesurfer op een plank. Jelle speurt het wateroppervlak nogmaals af, en nu met meer succes. "Toen zag ik achter de vlieger de man in het water liggen."

Ze varen naar hem toe en bieden hem aan om aan boord te komen, een aanbod waar de kitesurfer dankbaar gebruik van maakt. "De man was vermoeid, maar hij was goed bij", vertelt de garnalenvisser. De zorg voor de man wordt snel overgenomen door de professionals. "Binnen vijf minuten was de KNRM er ook."

Aan boord
Uiteindelijk heeft de KNRM de man aan boord genomen en hem weer op het strand afgezet. Jelle is blij dat hij iets heeft kunnen betekenen voor de man.

https://www.schagerdagblad.nl/112/garnalenvissers-plukken-kitesurfer-in-nood-uit-noordzee-dacht-eerst-dat-het-een-container-was?fbclid=IwAR03N77JBSIdBT9dkDrwUL24pbQEABTU5F4jDCzTmYB9EdRR6s7hcEH3nwU


Erik@Spijk

Berichten: 861
Logs: 29 | 454 uur
Antwoord #1 Januari 04, 2019, 22:46:33
edit2Rapporteer  
Volgens p2000 is de knrm om 15:49 gealarmeerd. Nog best laat om met in deze tijd van het jaar in het koude water te liggen. De kiter heeft geluk gehad.
Evan
Administrator

Berichten: 9648
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #2 Januari 16, 2019, 21:22:58
edit2Rapporteer  
Niemand die meer weet?
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2020 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.