Boards - Kite Gear - Woodboard Chame 2013 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community

Woodboard Chame (2013) starstarstarstar


Chame (2013)

De 2013 Woodboard Chame in het kort.

Een driedimensionaal gefreesde, verticaal verlijmde houten kern, biaxiaal glasweefsel en roestvrijstaal. Dit zijn de ingredienten voor dit uitzonderlijke Board. De Chame diagonal overtuigt door de prijs-prestatie verhouding. In het water staat dit board voor wendbaarheid en smooth vaareigenschappen. Dat zorgt voor een ongekend zeker gevoel in combinatie met een lekkere dynamische pop.

Het board loopt onvoorstelbaar hoogte, beginners, gevorderden en oldschool-riders zijn de doelgroep voor dit board.

De outline van de Chame is harmonieus geshaped. De scoopline van de Chame is speciaal ontworpen voor comfortabel vaarplezier, de flex en torsiestijfheid zorgen voor een gegarandeerd goede pop! De Chame is geoptimaliseerd voor prestaties, uiterlijk en gewicht.Maten
136/42
132/41


Shops


Statistieken sessielogs totaaloverzicht
Helaas, nog niemand heeft een sessie gelogd met deze kite.


1 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de Woodboard Chame 2013
Wil je ook je ervaring met dit product delen?

Korte ervaring door Marc_87 op 27/06/2013


Geteste maten:
Maatgewicht
132/41 0kg

- Wind/water condities: 24-32 knopen / super vlak tot choppy;
- Gebruikte gear: Best Taboo 7m & Woodboard Chame 132x41;
- Spot: Strand Slufter;
- Vaaruren: +/- 6 uur.


Algemeen:
Het board ziet er erg netjes uit en is ook zeer goed afgewerkt. Er zit een single concave in en de rocker die het board heeft is niet veel. Het board wordt geleverd met vier 4.5cm vinnen, grabhandle, pads en straps. Het kan ook zonder besteld worden

Pads en straps:
Dit board heb ik met mijn eigen pads en straps gevaren. Deze krijgen van mij een 8, wanneer ik de review ga schrijven van de Essence 133x41 kom ik op de pads en straps terug.

Vaareigenschappen:
Het board heb ik een hele dag op de Slufter gevaren, dit is zo’n 6 uur geweest en door de wisselende omstandigheden heb ik naar mate de dag vorderde alle water condities gehad die je maar zou willen hebben.

Het board planeert heel makkelijk, doordat het board niet veel rocker heeft voelt deze een stuk groter aan dat het board is. In het begin van de dag waaide het niet extreem hard en dan heb je hier veel aan. Aan het eind van de dag waaide het lekker door en dan kan je merken dat je toch met een redelijk vlak board vaart. Dit is uiteraard wennen aangezien ik normaal een board vaar met erg veel rocker. Ik heb geen uitgehaakte railey’s geprobeerd maar ik kan wel zeggen dat de pop van het boardje prima is te noemen. Wanneer je een sprong inzet of wanneer je over een golfje wil springen kan je de pop heel makkelijk aanspreken en het lijkt vanzelf te gaan. Op het vlakke water is het dan ook een heerlijk boardje om mee te springen, bij elke afzet heb je een mooie dosis pop te pakken. Het landen met dit board is makkelijk en zacht.

In de chop doet de Chame het goed, doordat dit board weinig rocker heeft heb je toch wel wat last van water in het gezicht. Verder is het eenvoudig om het board te controleren en door de chop te varen. De afzet vinden voor een sprong of een trick is wat lastiger maar nog altijd goed te doen. In de golven van de Maasvlakte 2 was het heerlijk toeven met de Chame. Je kan heerlijk afzetten op de golven voor een sprong. Doordat de outline behoorlijk rond is carved het board heerlijk op de golven, met mijn 7m was dit echt leuk.  De Chame is over het algemeen vrij koersvast te noemen wanneer je dat nodig hebt, wanneer je lekker speels tussen de golven wilt varen kan je eenvoudig van heelside naar toeside wisselen en dat maakt het boardje echt een alleskunner.

Conclusie:
De Chame is een erg goed allround board, vaart onder de meeste omstandigheden top. Het enige punt waar de Chame iets minder in presteert is de chop. Dit is puur te wijten dat het board weinig rocker heeft. Dit board is voor een iets zwaarder persoon die lekker wilt freeriden onder alle omstandigheden. Verder is het board echt top afgewerkt en is het kwalitatief erg goed in orde.

Woodboard.nl bedankt voor het beschikbaar stellen van het testboard.Totaal:
starstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstar
Springen:
starstarstarstarstar
Upwind:
starstarstarstar
Inzetbereik:
starstarstarstar
Pads/vinnen:
starstarstarstar

Wie vaart hiermee?
4 Reacties
 • DM2008 op 12 June 2013 @ 10:01
  Meld dit bericht aan de moderator
  Is Woodboards ook te testen bij het kitehigh event de 15e? 
 • 2cool op 12 June 2013 @ 11:39
  Meld dit bericht aan de moderator
  Nee, wij zijn niet aanwezig. Wil je toch testen, vul het testformulier even in en wij zorgen dat het board bij je komt voor een testsessie: http://www.woodboard.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=15&Itemid=15&lang=de
 • Michiel. op 12 June 2013 @ 11:49
  Meld dit bericht aan de moderator
  Dat vind ik ook erg jammer. Hoewel ik op de dag geen tijd heb om het water op de te gaan (wat een offer :p) ben ik wel benieuwd naar de boardjes
 • 2cool op 28 June 2013 @ 08:39
  Meld dit bericht aan de moderator
  Top Marc, jij bedankt voor het maken van de review!

  Ik zie net mijn vorige post, we waren er wel,op het Kitehigh Event, was geweldig!
Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 88 gasten 0 leden

© 2002 - 2024 Kitehigh