Boards - Kite Gear - Xenon Boards Laluz 2015 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community

Xenon Boards Laluz (2015) starstarstarstarstar

Geschikt voor beginners

Laluz (2015)

De 2015 Xenon Boards Laluz in het kort.


Laluz has invariably been Xenon's flagship board combining outstanding freestyle performance and exceptional comfort of kiting. The new 2015 Laluz has been designed for demanding intermediate to pro riders who expect light, fast and responsive board with great freestyle potential and above average comfort of riding. Xenon's best seller for the past 6 years. 
 
TECHNICAL FEATURES 
  •  Steps free shape
  •  Pautownia woodcore
  •  Hybrid Triax-Carbon Laminate
  •  Single concave to double V bottom profile
  •  Top rail channels
  •  Tapered down rails
  •  Brushed top sheet 
EQUIPPED WITH  
  •  New. ultra Light. integrated. fully adjustable pads-straps set
  •  Red G10 40mm fins set with flexible fins washers
  •  Ergonomic grab handle
  


Maten
138/41
135/41
132/40
129/40


Shops
Vliegers en CoDeventer


Statistieken sessielogs totaaloverzicht

maten sessies dagen* uren tijd gem wind min wind wind max
132/40 cm 6 6
1.6%
18u 2:57u 15 kn 20.2 - 25.7 kn 35 kn


*Procenten geven het percentage aan van de dagen er gekite werd.
**Het totaal van het aantal sessies waar 1 of meerdere gegevens van onbreken.
***Totaal aantal sessie-aankondigingen die nog niet omgezet zijn in een sessie.
1 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de Xenon Boards Laluz 2015
Wil je ook je ervaring met dit product delen?

Review door JVG op 24/02/2015


Geteste maten:
Maatgewicht
132/40 0kg

Merk: Xenon
Type: LaLuz
Afmetingen: 132x40
Jaar: 2015

Eerste Indruk.

ONTWERP: Persoonlijk vind ik dit een zeer mooi board, het is  een simpel design maar er zijn kleine details die het speciaal maken, zoals bijvoorbeeld de lichte textuur over de gehele toplaag.    AFWERKING: Het valt ook meteen op dat ze bij Xenon goed op kleine details letten welke het uitzicht van het board afmaken. Bij de LaLuz zijn dat bijvoorbeeld de plaatjes onder de vinnen die de kleuren van het board matchen. De afwerking van het board is ook zeer goed ook hier zie je weer dat ze goed op details letten. Er zit ook een kleine cirkel in waar je de materialen kan zien (Woodcore en carbon layer). Ook de pads en straps zijn zeer netjes afgewerkt. Je hebt 5 opties voor de stance aan te passen aan elke kant van de pad en 3 opties om de straps meer naar de toeside of de heelside edge te plaatsen.

SHAPE: Het board heeft een vrij rechte outline. Aan de bovenzijde bevinden zich, aan de beide kanten, grab rails voor board offs. Aan de onderzijde heeft het board een single concave in het midden, deze veranderd naar een soort double concave naargelang je de tips bereikt met lichte  channels. Vaareigenschappen:

CONDITIES:  Ik heb de Laluz getest op de Maasvlakte (Slufter) waar ik eerst in zowel op zee heb gevaren in de chop als in het poeltje met spiegelvlak water. De wind was ongeveer 20-25 knopen en ik voer met een 10m Ozone C4. 

ALGEMEEN: Het is een zeer comfortabel  board, zelf in de chop voer het nog zeer comfortabel. Het board voelt los aan, maar als je de grip nodig hebt en harder aankant, dan houd het heel goed zijn rail. Upwind varen is ook geen probleem, van alle twintips die ik heb gevaren gaat deze toch wel het hardste upwind heb ik het gevoel. Dit komt doordat het board een erg rechte outline heeft. De Laluz voelde ook zeer snel aan, dit maakte het makkelijk om hoger te springen.

JUMPS-LANDINGEN/POP: De laluz springt zeer goed, omdat hij een vrij rechte outline heeft kan je heel hardaankanten voor je de controle verliest en heeft het erg goede pop. De landingen voelen altijd goed aan, meestal zeer zacht. Zelfs als je wat harder land doet het geen pijn aan je knieën en voelen ze relatief zacht aan. Dit komt doordat er veel flex in de tips zit en lichte channels.

PADS EN STRAPS: De pads van Xenon zijn echt één van de betere dat ik al gevaren heb. De Naish Apex pads zijn misschien net iets beter omdat ze nog iets zachter zijn, maar dat is persoonlijke smaak en die zijn heel wat duurder.De straps zijn goed en je kan ze heel groot verstellen, daardoor is het geen probleem als je met botjes wilt/moet varen in de winter. Het enige minpunt aan de straps vond ik dat je ze maar op 1 manier kan afstellen en de hoek van de straps niet kon aanpassen, bij sommige andere straps heb je 2 straps (1 vooraan en 1 achteraan)en daardoor kan je de hoek van de straps aanpassen om vaster in je binding te zitten en ze beter te laten aansluiten.  CONCLUSIE: De Laluz is een zeer goed allround/freestyle board. Het heeft zeer goede pop voor een allround board, wat goed is voor freestyle tricks en ook wel voor net wat hoger te springen. Als je wat harder land na een sprong doet het geen pijn aan je knieën en in choppy condities voelt het board nog steeds comfortabel aan omdat de dunne rails zeer goed door de chop snijden. Als je op zoek bent naar een board om progressie te maken met freestyle tricks, maar wel nog altijd comfortabel is in choppy condities, dan zou ik zeker eens een Laluz uitproberen.


GROTERE FOTO'S:
https://www.dropbox.com/sh/rbegrjre8rlq93e/AACCpVsPznnThLaRY0gj-IKUa?dl=0

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=uozQ4EbetqQ 
Dit is een video van mijn eerste sessie op de Laluz.


Totaal:
starstarstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstarstar
Springen:
starstarstarstarstar
Upwind:
starstarstarstarstar
Inzetbereik:
starstarstarstarstar
Pads/vinnen:
starstarstarstar

Wie vaart hiermee?
5 Reacties
Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 46 gasten 0 leden

© 2002 - 2024 Kitehigh