Kites - Kite Gear - BenWilsonsurf Noise Pro 2013 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community
 

BenWilsonsurf Noise Pro (2013) starstarstarstar

Geschikt voor beginners

Noise Pro (2013)

De 2013 BenWilsonsurf Noise Pro in het kort.

BWS head Kite & Product designer - Dano See is a perfectionist and this shows in every detail of the Noise Pro. He has produced a wave riding Kite in a league of its own. Unmatched down the line Drift, 'Consistent Drive' custom wingtip design and new direct rear line steering enhances rider feedback but eliminates stalling in any part of the wind window especially on the up stroke. ??

With the light 3 strut design reducing weight, refined curve through the profile and a super short no tangle bridle configuration offering rock solid rider stability when you need it most while riding waves.
All this with a super smooth delivery and faster air speed so your riding your Surfboard with enhanced forward momentum.

The Noise Pro’s overall simplicity lets you focus on riding the wave not the kite which makes this the most versatile wave riding tool on the Surf/Kite market to date.


Maten
12

10

8
Lowend 17 knopen
6
Highend 35 knopen


Shops


Statistieken sessielogs totaaloverzicht
Helaas, nog niemand heeft een sessie gelogd met deze kite.


2 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de BenWilsonsurf Noise Pro 2013
Wil je ook je ervaring met dit product delen?

Review door StevenHill op 05/11/2013


Geteste maten:
MaatgewichtLowendHighend
6 73kg Niet getest 35
8 73kg 17 Niet getest

Review BWS Noise Pro 6 & 8m.

 

Ridersniveau: Vergevorderd 

Strapless waveboard

Testcondities: 20kn tot 35+ kn.

Locatie: Maasvlakte 2 & Scheveningen

Board: 5’6 & 5’11 strapless waveboard

 

Na jaren gevaren te hebben op twintips, vaar ik nu ook 4 a 5 jaar op een waveboard. De laatste 2 jaar vaar ik zelfs voor 90% op een waveboard.

Ik heb dit varen op waveboards gedaan met de kites waarmee ik ook met mijn twintips vaarde.

Ik ben daarom van C kites naar Open C kites en delta/C kites gegaan vanwege het meer allround karakter van deze kites.

Met deze kites kon ik freestyle en waven.

Maar als het wavevirus toeslaat dan ga je steeds meer op zoek naar het juiste materiaal om de golven zo goed mogelijk te varen.

Je gaat dan meer boards en kites testen om een zo goed mogelijke setup te krijgen.

Ik heb dan ook veel boards en kites gevaren.

Als ik een golf berijd dan wil ik dit zo lang mogelijk doen met de bottom- en topturns die daarbij horen. Wat dan heel vaak gebeurt is dat je naar je kite toe vaart bij onshore wind maar ook van je kite vandaan vaart bij sideshore wind.

Wat je dan niet wilt is dat je kite uit de lucht komt vallen als je lijnen slap hangen of doordat je de kite uit het windvenster vaart.

Veel kites doen dit wel. Het gevolg is dat je daar rekening mee gaat houden en dat je eerder van de golf af gaat (zo lang dat nog kan). Dit beperkt je in je vrijheid van golfrijden.

Nu zijn er specifieke wavekites die speciaal gemaakt zijn om het berijden van golven zo goed mogelijk te kunnen doen. Ik heb meerdere van deze kites uit 2013 en 2014 modellen getest. Elke geteste kite heeft zijn specifieke eigenschappen en ik heb er 1 uitgepikt om te blijven varen.

Mijn kite waar ik nu op uitgekomen ben om te waven is de BWS Noise Pro.

Waarom de BWS Noise Pro?

Deze kite is verschrikkelijk stabiel. Drift zeer goed mee als je een hoge golf afgaat. Je maakt bottom turn, top turn, kijkt of de kite niet uit de lucht dreigt te vallen en nee hoor lijnen slap maar kite blijft gewoon in de lucht hangen, nog maar een bottom turn en weer van de golf af, maar wat nu....... dan nog maar een keer!!! Dit was met aanlandige wind.

Met side/sideon-shorewind N/NO op de Maasvlakte van hoge golven af gegaan waarbij de kite achter de rug van de golf heen hing na 2x bottom/topturn. Je kunt dan niet meer over de golf heen wanneer deze gaat krullen. De BWS Noise Pro blijft bestuurbaar en je stuurt hem weer terug voor de golf.

Ook in de enorme vlagerige wind waar ik hem ook getest heb is de kite enorm stabiel en nooit zenuwachtig. Een andere wavekite 2014 model die ik die dag in de test had was een stuk zenuwachtiger. De Noise Pro gaf echt rust.

Switchen naar toeside en terug is ook beter te doen dan bij andere geteste kite en dit komt echt door het altijd stabiele rustige gedrag van de kite.

Het sturen van de kite gaat goed maar je moet dit bij een turn wel met meer input doen als veel andere snelle wavekites. Dit is het gevolg van de enorme stabiliteit die de kite heeft. Met deze input kun je snel een volgende golf timen. 

Ook het downloopen van de kite gaat gewoon goed, maar waar ik dit downloopen bij andere kites echt nodig had om de kite terug voor de golf te krijgen, is dit voor de Noise Pro geen must. Hij drift namelijk zo goed mee dat dit niet nodig is.

Om over een hoge bak te komen was ik gewend om de kite hoog te houden en boven op de golf snel in te sturen. De Noise Pro werkt hier iets anders. Deze laat je gewoon op 10 a 11 uur staan en je kunt hem indien nodig licht insturen.

Conclusie: 

Ik heb mijn kite gevonden.

De kite heeft mij in korte tijd al enorme glimlachen op het water gegeven.

Kwaliteit is erg goed. De bar is ook erg degelijk en zelfs de fijnste die ik tot nu toe gevaren heb!
 

 


Totaal:
starstarstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstarstar
Springen:
starstarstar
Upwind:
starstarstarstar
Depower:
starstarstarstarstar
Veiligheid:
starstarstarstarstar

Korte ervaring door op 11/10/2013


Korte impressie na een korte sessie met een testkite van Versus. Ik heb alles een 8 gegeven, omdat je iets moet invullen qua score (Evan?), springen niet getest. 10 geef ik niet, nooit, en een 9 ook niet. Dat zou ik mijn huidige kites denk ik ook niet geven, misschien qua depower zou ik de Reo een 9 geven....
 
Dit was de Noise Pro, dus Noise V2. Gevaren met de V1 bar.
Helaas waren de omstandigheden niet optimaal, want pal aanlandige wind en eigenlijk te veel wind (tegen de voorspelling in) voor de 10. Ik schat redelijk steady 20-25kn.
 
Ik vaar uitsluitend strapless op een waveboard en ben geen topper, maar ik heb twee jaar geleden afscheid genomen van TT's. Huidige kites zijn Reo's 2012.
 
De BWS steekt erg goed in elkaar. Relatief korte bridles, slechts een katrolletje, en her en der wat verstevigingen. De kite voelt compact en stevig aan.
 
De bar is zonder twijfel de fijnste bar die ik ooit in mijn handen heb gehad. Ik vond de Ozone bar altijd de fijnste, want "clean" en simpel, maar de BWS verbetert hierop met zachte bar ends, en iets soepeler lopende center hole. Ik gebruik depower/trim zelden tot nooit (deze sessie wel), maar ondanks dat wil ik alleen een cleat boven de bar. Ik heb in het verleden met OR, Cabrinha, Switch en North gevaren en wel eens eens sessie met Naish of SS bar, ik vind below the bar depower gewoon niets. Dat is persoonlijk denk ik. Bar V2 heeft een PU tubing om de powerlijnen heen begrijp ik, lijkt me een plus.
 
De kite: stabiel, zeker niet te traag en een hele fijne en progressieve power afgifte. Ik vergeleek het met een elastiek, als je die oprekt geeft 'ie ook geleidelijk en progressief kracht terug. Ook in de absurd hadre vlagen waar ik dreigde van mijn board getrokken te worden kon ik heel gedoseerd power dumpen door de bar van me af te duwen. Ik had de trim/depower vol aangetrokken en het viel me op dat het vlieggedrag nauwelijks veranderde, de kite reageerde iets langzamer op input, maar dat was ook alles. Ook in de harde vlagen gaf de kite geen krimp, en dat zonder zeillatjes oid.
 
Het "probleem" met kites als de Reo en de BWS is dat ze slechts een zeer beperkt publiek aanspreken, in tegenstelling tot "alleskunners" als de Catalyst, of Park, of Bandit (ik noem maar wat). En dat is jammer, want ook voor beginners lijkt me dit een ideale kite.
 
Ik heb op basis van deze korte test nog geen beslissing genomen en ben nog steeds blij met mijn Reo's, maar de BWS staat wel op een shortlist. De verkoopadviesprijs is ook behoorlijk gunstig t.o.v. andere kites/merken.
 
EDIT: voor sommigen een detail, maar wel iets waar ik altijd op let: de tas. Die is dik in orde bij BWS. Gewoon stevig en extreem ruim, kite hoeft niet gevouwen en gestreken te worden om 'm erin te krijgen, wat helaas bij sommige anderen wel het geval is. Waar zijn de dagen van 2011 met Ozone met een giga-tas met een losse binnentas waar je ook zo lekker een kite in kon proppen?
 

Totaal:
starstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstar
Springen:
starstarstarstar
Upwind:
starstarstarstar
Depower:
starstarstarstar
Veiligheid:
starstarstarstar

Wie vaart hiermee?
10 Reacties
 • Marc_87 op 12 October 2013 @ 11:52
  Meld dit bericht aan de moderator
  Goede impressie!
 • geloof68 op 12 October 2013 @ 14:09
  Meld dit bericht aan de moderator
  Duidelijk verhaal Feddo yes. Heb je nog foto's gemaakt? 
 • Geen foto
  op 12 October 2013 @ 16:46
  Meld dit bericht aan de moderator
  Foto's waarvan, Andre? De kite? Ja, die heb ik doorgestuurd naar Stefan vd Kamp en zijn te bewonderen in de Access die vandaag bij abo's op de mat is gevallen.
 • Marc_87 op 12 October 2013 @ 17:55
  Meld dit bericht aan de moderator
  Andre is de review's van mij gewent denk ik. wink
 • geloof68 op 12 October 2013 @ 21:41
  Meld dit bericht aan de moderator
  @Feddo: foto's van de kite, mag je ze hier niet publiceren van jezelfsad?
  @Marc: wanneer ga jij die Noise Pro reviewen?
 • Marc_87 op 12 October 2013 @ 22:26
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ik denk voorlopig niet Andre, eerst staat de Cronix en de Hantu op het programma. Daarna nog twee Cabrinha's.
 • Geen foto
  op 13 October 2013 @ 00:05
  Meld dit bericht aan de moderator
  Sorry, Andre, ik was de wink vergeten. Geen foto's gemaakt nee, maar de ktie staat stomtoevallig dus in de Access met goede detailfoto's. Zeer interessante kite die ik misschien niet direct ga kopen, maar ik kan behalve de financien en tevredenheid over mijn huidige set ook geen reden bedenken de kite niet te kopen. Geen nadelen in mijn beleving bij deze korte impressie.
 • geloof68 op 13 October 2013 @ 11:31
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ik trapte er inderdaad flink in. 
 • Michiel. op 13 October 2013 @ 17:44
  Meld dit bericht aan de moderator

  Ik ben ook benieuwd naar de nieuwe Noise.


  De vorige was al goed!


  Heb hier al een tijdje die Zian Kima wavekites liggen. Ik was verbaasd over hoe fijn die kites zijn in de golven. Echt een underdog. Review volgt binnenkort (met foto's ;))

 • piede op 05 November 2013 @ 14:41
  Meld dit bericht aan de moderator
  Bedankt voor je verslag StevenHill. Goed gebracht, prettig om te lezen. 
Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 28 gasten 1 lid
Eckhardt

© 2002 - 2019 Kitehigh