Kites - Kite Gear - Naish Cult 2009 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community

Naish Cult (2009) starstarstar


Cult (2009)

De 2009 Naish Cult in het kort.

Highly acclaimed by magazines and riders worldwide, the 2009 Naish Cult returns as the
ultimate user friendly, all-terrain kite that is ideal for the majority of the world’s riders.

The focus this year has been on improving the turning speed on the larger sizes, extending the low end, and making the relaunch even easier. It has outstanding all-terrain performance, depower, and amazing handling. To achieve these improvements we added our new Direct Response Steering technology, Low Drag Wingtips and re-engineered the bridles.

The Naish Cult is designed for beginner through advanced riders seeking a stable, easy-handling, all-terrain kite. Beginners will enjoy the smooth, responsive steering, light bar pressure and unparalleled depower capabilities. The easy relaunch will allow them to improve their skills in comfort and confidence. Advanced riders will enjoy the balanced feel, hooked-in or unhooked, which allows them to push the envelope on new moves.


Maten
15

13.5

12

10.5

9

7.5

6

4.5

3Shops
IntofunEdam
Euro Funcenter OostvoorneOostvoorne
Euro Funcenter ZevenhuizenZevenhuizen
KibocoBussum
KiteboardshopHoek van Holland
VandenBerg SurfHoorn
Van WeeghelKatwijk aan Zee
Surfcenter.nlSteendam
Fly HighNoordwijk aan zee
Funsport MakkumMakkum
Funsport van VlietZoetermeer
Kater Funsport AlkmaarAlkmaar
Kater Funsport HippolytushoefHippolytushoef
Siem de JongDelft
t Coraaltje IJmuidenIJmuiden aan zee
TelstarsurfErmelo
TopsurfVinkenveen
Van BellenWillemstad
Windsurfing RenesseRenesse
Euro Funcenter BrouwersdamBrouwersdam
GearFreakKatwijk aan Zee


Statistieken sessielogs totaaloverzicht

maten sessies dagen* uren tijd gem wind min wind wind max
12m 53 53
2.1%
134u 2:31u 5 kn 12.5 - 18.1 kn 28 kn
9m 13 13
0.5%
38u 2:55u 1 kn 16.3 - 26.3 kn 35 kn


*Procenten geven het percentage aan van de dagen er gekite werd.
**Het totaal van het aantal sessies waar 1 of meerdere gegevens van onbreken.
***Totaal aantal sessie-aankondigingen die nog niet omgezet zijn in een sessie.
1 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de Naish Cult 2009
Wil je ook je ervaring met dit product delen?

Review door Evan op 22/10/2009


Dit is een oude review geschreven door: xray op 03-09-2008
scores kloppen niet.


Zo dan, maar eens even tijd vrij gemaakt voor de al lang beloofde review.
Kitedemon (Fer) heeft er ook al een geschreven op slufterhufters.com maar hieronder mijn eigen bevindingen.

Rider 90+kg
6/7 jaar ervaring
F-One Trax III
Spot Slufter, choppy, vlak en kleine golven, 18-24 knopen

Ik heb beide kites op de standaard 20m lijnen gevlogen, zonder de 4m extensions voor de 12m dus. In verband met een arm uit de kom eerder op de dag ben ik niet tot de max gegaan met de kites, 1x op een dag is genoeg....
Uit de tas
Tja, zoals te doen gebruikelijk absoluut top bij Naish. Mooie afwerking met mooie pads, goede versterkingen

Kites zijn out of the bag direct goed afgesteld. Het in mijn ogen perfecte one-pump octpus systeem, de beste bar op de markt, wat wil je nog meer...

De bar is voorzien van nieuwe grip en ik vond deze erg prettig.

Vliegen
Opstappen en direct een heel vertrouwd gevoel. De kite doet precies wat je wilt en is aangenaam licht op de bar. Aangenaam is in dit geval met meer dan gemiddeld gevoel op de bar maar wel met relatief weinig bardruk. De kite stuurt makkelijk en snel. Het meest opvallende is dat de kite smooth en efficient aanvoelt. Hij zoeft schijnbaar moeiteloos door de lucht. De kite stuur ook lekker direct, bijna als een C. De stuurlijnen zitten direct aan de kite en dat merk je. Ik vond dat je de kite bij toenemende wind beter ging voelen het gedrag van de kite was echter vrijwel hetzelfde, uiterst stabiel, zeer voorspelbaar, goed te controlleren en corrigeren. Hij is snel genoeg maar bijvoorbeeld niet zo snel als een Ozone Edge.

Springen
De voorgaande eigenschappen zorgen ervoor dat de springen altijd in volle controle gaat. Je kunt bijna niet de fout ingaan met deze kite. Hij brengt je gemakkelijk naar een goede hoogte en de hangtime is ook prima. Een lekkere float zit er zeker in. Ik moest wel mijn timing wat aanpassen na hogere sprongen. Ik stuurde de kite a la C shape op tijd naar voren maar daar heeft de kite dan minder druk. Het gevolg waren hardere en foute landingen. Met wat meer rust echter ging het uitstekend. Een downloopje met bocht in de landing is twee vingers in je neus. Het heftigere loopwerk ook zo lieten de slufterlocals zien. De kite loopt namelijk erg mooi en smooth rond.

Wakestyle
Ik heb (ingehaakt, gaat ff niet anders) nog met de kite laag een paar sprongen gemaakt om toch een beperkt oordeel hierover te kunnen geven. Bovengemiddelde pop. Ik schrok de eerste keer flink van de extra hoogte, meer dan goed dus.

Golfrijden
Ook hier nog even naar gekeken. De vaarrichting was parallel aan de golven, mooi om even te testen hoe de kite meedrift als je dan recht de golf afgaat en puur downwind rijdt. De kite drift erg mooi mee. Tot dusver van de kites waarmee ik heb gevaren de kite die dit het beste deed.

Transitions
Een echte C blijft hier wat mij betreft beter in, je hoeft er dan niet zoveel op te letten. Met de stopper wat lager is de Cult echter prima. Je moet er alleen wel even aan denken.

High en low end
De high end van de 12m was uitstekend. Ik kon echt nog veel meer wind hebben en heb de depowerlijn niet aan hoeven trekken. Grappig met de kite is dat je hem als een C met de kant van je board nog prima uit kunt remmen. Low end, was lastig te beoordelen. Ik denk wel dat ik echter de 4 extensions erop zou zetten. Ik vond daarbij de 10,5 minstens zo snel en goed varen als de 12m. Gezien het snellere draaien van de 10,5 zou mijn voorkeur naar de laatste uitgaan. Voor de rest zijn de kites erg vergelijkbaar in algemeen gedrag.

Algemeen
Een echt ongelovelijk goede allround kite die voor een brede range aan kiters in is te zetten. Ik ben altijd van de high-end kites geweest en heb bijvoorbeeld de Cult 1 nooit gevaren maar deze kite heeft mijn beeld hiervan bijgesteld.

Kleine minpuntjes
Ik vond de depowerrope aan de smartloop lastig te bedienen, ik kreeg het touwtje doordat hij vrij dicht op je lichaam zit lastig los. Een stukje gewenning waarschijnlijk.

De verder zeer prettige swivel op de frontlijnen is vrij hoekig, bij slappe voorlijnen na een sprong is het mij overkomen dat deze om de swivel sloeg. Even op letten dus.

Ik hoor graag andere en aanvullende reacties...

P.S.
Een aantal diehard slufterhufters hebben inmiddels al een setje Cult 2......

Totaal:
starstarstar
Kwaliteit:
starstarstar
Springen:
starstarstar
Upwind:
starstarstar
Depower:
starstarstar
Veiligheid:
starstarstar

Wie vaart hiermee?
  • Geen foto
  • Geen foto
  • Geen foto
  • Geen foto
  • Geen foto
  • Geen foto
0 Reacties
    Nog geen reacties. Schrijf de eerste reactie.
Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 35 gasten 0 leden

© 2002 - 2021 Kitehigh