Kites - Kite Gear - Naish Helix 2010 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community

Naish Helix (2010) starstarstarstarstar


Helix (2010)

De 2010 Naish Helix in het kort.

The evolution of Cutting edge performance

The Helix continues to bridge the gap between C-shaped and bridled kites with an engaging feel, fast turning and punchy power. The Helix is the exotic sports car of the kite world...pushing the envelope in both design and flying characteristics.
 
The Helix has been radically redesigned to provide C-shaped performance and feel, while maintaining the depower you expect out of a bridled kite. For 2010, the Helix continues to evolve with a revolutionary “Power Foil Canopy” Sigma outline. This platform coupled with refinements to the aspect ratio, LE diameter, strut foil, and arc have produced the most performance driven Sigma kite ever.

With speed, versatility, huge jumps, kite loops, and precision handling in mind, this kite allows riders to push their limits to new heights. The Helix is the next generation in ultra-performance kiteboarding.
Maten
16

14

12

10.5
Lowend 18 knopen
9

8

7

6Shops
IntofunEdam
Euro Funcenter OostvoorneOostvoorne
Euro Funcenter ZevenhuizenZevenhuizen
KibocoBussum
KiteboardshopHoek van Holland
VandenBerg SurfHoorn
Van WeeghelKatwijk aan Zee
Surfcenter.nlSteendam
Fly HighNoordwijk aan zee
Funsport MakkumMakkum
Funsport van VlietZoetermeer
Kater Funsport AlkmaarAlkmaar
Kater Funsport HippolytushoefHippolytushoef
Siem de JongDelft
t Coraaltje IJmuidenIJmuiden aan zee
TelstarsurfErmelo
TopsurfVinkenveen
Van BellenWillemstad
Windsurfing RenesseRenesse
Euro Funcenter BrouwersdamBrouwersdam
GearFreakKatwijk aan Zee


Statistieken sessielogs totaaloverzicht

maten sessies dagen* uren tijd gem wind min wind wind max
12m 1 1
0.1%
3u 3:00u 18 kn 18.0 - 22.0 kn 22 kn
10.5m 2 2
0.1%
7u 3:30u 19 kn 19.5 - 26.5 kn 28 kn
9m 24 24
1.3%
77u 3:11u 10 kn 16.7 - 23.0 kn 27 kn
7m 2 2
0.1%
7u 3:27u 20 kn 20.0 - 32.5 kn 35 kn


*Procenten geven het percentage aan van de dagen er gekite werd.
**Het totaal van het aantal sessies waar 1 of meerdere gegevens van onbreken.
***Totaal aantal sessie-aankondigingen die nog niet omgezet zijn in een sessie.
1 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de Naish Helix 2010
Wil je ook je ervaring met dit product delen?

Review door Parkie op 18/10/2009


Geteste maten:
MaatgewichtLowend
10.5 93kg 18 Niet getest

Eindelijk eens goede wind om de nieuwe helix 2010 aan de tand te voelen.Na de Helix van 2008 en 2009 gehad te hebben, was ik wel erg benieuwd naar de 3e generatie.

Uit de tas straalt de kwaliteit van naish gewoon van de kite af, echt super.De bar is nagenoeg het zelfde als vorig jaar alleen iets grotere floaters, en een nieuwbevestigingspunt voor de safetyleash.Verder gingen de beide frontlines vorig jaar vanaf het depower naar de kite.Dit jaar splitsen de frontlines zich een meter of 5 boven het depower koord.De kite is weer uitgerust met het octopus systeem, wat ideaal werkt.

Dan de lucht in met dat ding, hij voelde weer echt helemaal vertrouwd aan in de luchtheerlijk lichte bardruk, en voelt precies waar de kite staat.Wat echt opvalt is de vorm van de kite in de lucht, was vorig jaar de helix echt een sleshape, dus een beetje vlakker, dit jaar heb je net het gevoel of je een c shape boven je hebt.Hij ziet er van tip tot tip heel smal uit, dus het profiel is een stuk dieper geworden.Nou dat c shape gevoel is er echt wel hoor, bij het springen ga je echt heel geleidelijkomhoog en hebt een enorm zweef moment.De landing is ook erg zacht en prima te timen.Hij stuurt echt heel licht, en ook erg snel.

De wind lag denk ik een beetje tussen de 18 en 23 knopen, maar heb geen moment hoeven te depoweren, dus nog bereik genoeg over.Vorig jaar moest ik de helix echt tegen de high end aan varen om echt hoog te gaan.Met de 2010 kwam ik zelfs in zijn normale windbereik erg hoog.Wil nog wat zeggen als ik hem echt in de high end ga varen...............


Ik geef hem nu voor de upwind en het springen nog een 9, omdat ik eerst wil wetenhoe hij het doet in de high end.En alleen maar tienen staat ook een beetje overdreven.

Dus resume : vond dit echt een super kite, wil hem nog een keer varen in meer winden zeker ook de andere maten een keer proberen.En voor diegene die de 2009 Helix kennen is hij vrijwel gelijk, alleen het springen gaat nognet iets makkelijker en hoger, en staat nog net iets stabieler in de lucht.

Totaal:
starstarstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstarstar
Springen:
starstarstarstarstar
Upwind:
starstarstarstarstar
Depower:
starstarstarstarstar
Veiligheid:
starstarstarstarstar

Wie vaart hiermee?
 • Geen foto
7 Reacties
 • xray op 19 October 2009 @ 10:20
  Meld dit bericht aan de moderator
  Heb ook nog even aan de kite van Rick gehangen. Lekker kite, lekker snel, lekker zweefmoment, heerlijk stabiel en supersmooth, niet anders gewend van een Helix. Ik miste wel een toename van power als je aan de bar trekt. Zaterdag waren er redelijk grote golven op de Slufter. Het is dan makkelijk om door het aantrekken van je bar over hogere gebroken golven te hoppen. De Helix levert dan weinig power. De gronddruk is ook erg laag, je moet hem echt even sinussen om power te genereren maar dat doet hij dan wel erg goed.
 • PeeWee op 19 October 2009 @ 10:40
  Meld dit bericht aan de moderator
  Bedankt voor de review.

  @x-ray,

  Als je hem vergelijkt met een rebel 2009? (ik wil mogelijk overstappen van 9/12 rebel naar 9/12 helix 2010 of rebel 2010).
 • xray op 21 October 2009 @ 17:11
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ik heb hem niet direct met de Rebel gevaren maar hoor erg goede verhalen over de Rebel 2010, daar wil ik graag binnenkort eens aan hangen.
 • chico op 16 November 2009 @ 09:09
  Meld dit bericht aan de moderator

  10,5 heel kort gevaren een 2 wkn geleden in minimale condities (+/- 14 tot 16 knp) en gisteren mn 8 op de Slufter. Ik schat tussen de 18-25 knp. Board Trax 3 gewicht 78 kg. 3 jaar kite ervaring met Shockwaves en Boxer SLE's. Voor beide kites: wat me opvalt is de draaisnelheid . Die is snel en ook de snelheid door het windvenster is hoog. Verder staat de kite ver in het venster dus hoogte lopen gaat als een speer. Verder is de vaarsnelheid hoger tov van mijn oude kites zonder dat er veel bardruk is. Toch voel je goed waar de kite staat.  Lift is gigantisch en beduidend hoger dan SW's en Boxer SLE. Waar ik wel wat moeite mee heb (aan moet wennen) is het gebrek van kracht genereren als je de bar aantrekt. Met name bij carven mis ik het eenvoudig aan de bar trekken om power te genereren. Kan natuurlijk ook liggen aan het feit dat ik beide kites op hun low end heb gevaren. Ook valt op dat iedere vlaag in senlheid wordt omgezet en de low end is ook goed maar je moet dan wel de kite door het windvenster blijven bewegen. Op de slufter voer het merendeel met een 10 of groter terwijl ik ook goed kon varen. Voor mij is het een toppertje en het is zeker geen beginnerskite (voor het geval dat iemand daar over denkt).

 • chico op 22 November 2009 @ 23:42
  Meld dit bericht aan de moderator
  Op de 22e van november mn 8 op high end kunnen testen. Ik  was aangenaam verrast. Het was op de slufter en er waren ook lui met 6jes aan het kachelen. Moest de kite wel depoweren maar mijn inziens is het geen echte SLE. Het lijkt meer op n C-kite. Je kan namelijk de kite met je board uitremmen. Dit is met een SLE niet mogelijk. Ook de bar aantrekken geeft niet onmiddelijk power. Je moet sinussen. Verder voor mij n topkite. Snel en dikke hangtime. Duidelijk n nieuwe boost voor mijn 3 jarige ervaring.
 • Geen foto
  jurputje op 27 May 2010 @ 21:16
  Meld dit bericht aan de moderator
  ik heb de 10.5 en de 7, ik merk wel dat men 7tje pas aangaat bij ong. 26 27 knopen, pas 1 x mee kunnen varen ....
  verde rgebruik ik de 10.5 vanaf 15 tot 25 knopen dus, heerlijk. ben net begonnen met unhooken en ben helemaal bij met deze kite, lekker stabiel, goede safety...
  alleen jammer dat ik na 2 maanden al een nieuw depowerkoord en een nieuw elastiekje bij de safety moet kopen, weer 30 € en die kites zijn al zo duur:D
 • KiteFEEL op 28 May 2010 @ 12:00
  Meld dit bericht aan de moderator

  Beste PeeWee,

  Dat is een flinke verandering.
  Ik heb de vorige Helix gevaren. Dit is een leuke kite, maar wat Xray al zei: Weinig opbouwende druk.. Echt een Freeride kite en voor mijn gevoel te weinig druk..
  Mag van mij wel wat agressiever. Maar voor beginners en de gemiddelde kiter een prima kite!

Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 33 gasten 0 leden

© 2002 - 2021 Kitehigh