Kites - Kite Gear - Naish Pivot 2016 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community

Naish Pivot (2016) starstarstarstarstar

Geschikt voor beginners

Pivot (2016)
Pivot (2016)

De 2016 Naish Pivot in het kort.

The Pivot is ideal for a wide range of riders and styles. Its ability to turn on a tight axis without an aggressive pull makes this kite perfect for nailing jumps, charging the next big swell and everything in between.

A huge confidence booster when learning new moves, the Pivot’s predictable power delivery, direct bar feel and intuitive steering puts riders in control at all times. The medium aspect ratio supports substantial low-end power, great upwind performance and that sought after “sheet-in-and-go” feel.Maten
14

12

11

10

9

8

7

6

5Shops
IntofunEdam
Euro Funcenter OostvoorneOostvoorne
Euro Funcenter ZevenhuizenZevenhuizen
KibocoBussum
KiteboardshopHoek van Holland
VandenBerg SurfHoorn
Van WeeghelKatwijk aan Zee
Surfcenter.nlSteendam
Fly HighNoordwijk aan zee
Funsport MakkumMakkum
Funsport van VlietZoetermeer
Kater Funsport AlkmaarAlkmaar
Kater Funsport HippolytushoefHippolytushoef
Siem de JongDelft
t Coraaltje IJmuidenIJmuiden aan zee
TelstarsurfErmelo
TopsurfVinkenveen
Van BellenWillemstad
Windsurfing RenesseRenesse
Euro Funcenter BrouwersdamBrouwersdam
GearFreakKatwijk aan Zee


Statistieken sessielogs totaaloverzicht
Helaas, nog niemand heeft een sessie gelogd met deze kite.


1 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de Naish Pivot 2016
Wil je ook je ervaring met dit product delen?

Review door storm op 24/04/2016


Ik heb gisteren mijn hagelnieuwe Naish Pivot 2016, 9 meter mogen testen.
IK vaar al sinds jaren Torches en sinds voorig jaar ook een Park. Vaar twintip en waveboard. Ik hang al 12 jaar aan een kite en ben dus redelijk ervaren. Ik ben geen stuntman, maar ga gewoon graag hoog en ver en ben het waveriden eigen aan het maken.
De rugzak is de bekende krappe naish maat, maar ik vind dat juist fijn. Geen probleem als je je kite zorgvuldig opvouwt. De afwerking lijkt nog weer degelijker dan ik van naish al gewend ben. 
Ik heb de kite gevaren met 20-24 knopen op mijn twintip.
Je hoopt altijd als je een nieuw kite hebt dat hij echt anders voelt en vaart dan je vorige kite. Nou de pivot lost die verwachting voor mij ook echt in. OOk al wordt deze kite als een wavekite in de markt gezet, hij blonk voor mij direct uit in springen. Slordige afzetten of perfect getimed, het maakte eigenlijk niets uit. Ik ging steeds hoog en lange vluchten met een super zachte landing. Als ik dan in de lucht mijn bar nog aantrok bracht hij me nog voelbaar hoger de lucht in. En dit was dan allemaal met een enigzins ge- depowerde kite. Dus het kan nog hoger. Ook heb ik even de kite ook even full speed downwind getest op meedriften. Dik in orde. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen straks in de golven. Maar voor mij snel nog een 7 meter erbij!

Totaal:
starstarstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstarstar
Springen:
starstarstarstarstar
Upwind:
starstarstarstar
Depower:
starstarstarstar
Veiligheid:
starstarstarstarstar

Wie vaart hiermee?
 • Geen foto
6 Reacties
 • ErikFanatic op 25 April 2016 @ 13:02
  Meld dit bericht aan de moderator
  Het is wel een apart ding die Pivot. Ik heb ook een keer aan een 9m gehangen (2015). Wat meteen opviel was de goede low-end, met mijn Hadlow Pro 9m (C-kite) kwam ik namelijk niet meer upwind, overgestapt op de Pivot en hier had ik opeens power genoeg. 

  Uiteindelijk ging het mij wel snel vervelen door het bebrek aan power in de kiteloop. Daardoor wel een zeer geschikte kite om juist loops mee te oefenen en hoog springen ging ook top! Daarnaast als wave je ding is, zit je ook goed aangezien hij goed mee drift. 

  Als ik een kite koop voor mijn vriendin zal het op zeker de Naish Alana (Roze Pivot) worden. Ik geef de persoonlijke voorkeur aan een meer agressieve kite. 
 • Michiel. op 01 May 2016 @ 06:06
  Meld dit bericht aan de moderator
  De 2015 9m is geen negen vierkante meter, maar meer richting tien. Dit verklaard een deel van het goede low-end ;)
 • Marc_87 op 01 May 2016 @ 11:56
  Meld dit bericht aan de moderator

  Dat valt reuze mee Michiel, ik heb met de 10m 2015 gevaren en was qua low-end ongeveer gelijk aan mijn 11m RPM. Kon daar prima meelopen. Ik ga er dus vanuit dat de 9m ook wel echt een 9m is.

 • Michiel. op 01 May 2016 @ 20:55
  Meld dit bericht aan de moderator
  Leg over een andere 9m, en je zult zelf zien. Nu smokkelen heel veel merken met de werkelijke maten in tienden van een vierkante meter, maar deze kite is opvallend groter. Op zich niks mis mee, maar verklaard wel voor een deel het betere low-end.
 • Evan op 01 May 2016 @ 21:29
  Meld dit bericht aan de moderator
  Meten = weten. Feit is dat merken wel vaker een kite wat groter of kleiner maken dan de maat die er op staat om bepaalde eigenschappen beter te doen lijken dan ze zijn.
 • DM2008 op 09 May 2016 @ 20:28
  Meld dit bericht aan de moderator
  Low-end is zeker goed v/d Pivot, gister op Muiderberg met de 10m 2015 aan de slag en twintip, zag 11-15 meter om me heen varen en ik stak daar niet slecht bij af qua hoogtehouden. Qua springen overigens ook niet :D 

  Ben vrijwel helemaal om van Park 2014 (6-8-11( naar Pivot 2016 (5, 7) en 2015 (10). Gevoelsmatig zijn deze in low-end ongeveer hetzelfde, Pivot iets meer. Ligt ook aan het geprojecteerde oppervlakte lijkt me. Voordeel is wel dat de Pivots sneller draaien, kleinere maat dus snellere sinus, voor mij eenvoudiger en hoger springen, en softer landen. Gezien ik strapless waveriden op amateurniveau combineer met lomp freeriden waarbij ik de lucht in wil, voor mij een uitstekende keuze. Stevige sessie op WaZ met de 7meter bracht me een stuk hoger dan ik ooit geweest was (op gevoel dan). 

  Er is overigens ruim voldoende geschreven over Naish barren, ik het er 2 uit 2012 en nu 1 2016. Die is een beetje overengineered met de gegoten bar-ends en de ingebouwde elastiekjes om je lijnen te zekeren, de bar zelf is echter heerlijk: goede grip en diameter, depower onder de bar werkt uitstekend, prima materialen. Echt een upgrade wat mij betreft dus well-done Naish!

  Nog een toevoeging: vreemd maar waar, bij de Park ging ik met grote regelmaat een ongecontroleerde rotatie in als ik sprong, daar heb ik bij de Pivot totaal geen last van, daarmee roteer ik alleen als ik wil.
Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 131 gasten 0 leden

© 2002 - 2024 Kitehigh